Afbeelding

Man en vrouw liggen in bed

Pexels

Erotische verhalen schrijven

Wil erotische verhalen gaan schrijven? Romantische boeken met een vleugje spice? Of moet de spice-meter hoog uitslaan? De redactie van Schrijven Magazine, hét schrijftijdschrift van Nederland en Vlaanderen, zette haar 3 allerbeste tips voor je op een rij!

Erotische verhalen – tip 1: Laat de spanning eerst oplopen

De personages draaien eerst om elkaar heen, er is aantrekkingskracht, maar om een of andere reden duiken ze niet meteen met elkaar het bed in. Misschien zijn daar externe redenen voor, omdat het collega’s zijn bijvoorbeeld. Of misschien schrijf je een enemies-to-lovers-verhaal. In ieder geval schept het spanning als je de eerste keer een tijdje uitstelt.

Erotische verhalen – tip 2: Zoek de juiste toon

Wanneer je personages dan in het bed belanden, moet je voor jezelf bedenken wat je toon gaat zijn. Welke woorden gebruiken je personages om geslachtsdelen te omschrijven? Hou je het bij de basis, of experimenteren je personages graag tijdens de seks? Als je die keuzes hebt gemaakt, kan je daar je toon op aanpassen. Je hebt namelijk verschillende soorten intimiteit, die allemaal een hele andere scène opleveren.

Erotische verhalen – tip 3: Laat wat aan de verbeelding over

Omschrijf ook niet alles, je wil wat aan de verbeelding van de lezer overlaten, anders wordt het snel saai. Je erotische scène hoeft dan ook helemaal niet lang of gedetailleerd te zijn om het gewenste effect te bereiken. Als jij sterke omschrijvingen hebt gepakt, kan dit meer impact hebben dan een perfecte omschrijving van elke handeling.

Lees hieronder nog meer tips over het schrijven van erotische scènes!

Zo schrijf je intieme scènes in je verhaal
10 redenen om een erotische roman te schrijven
Hoe verwerk je erotische scènes in je verhaal?
Lizette van Geene: “Als schrijver van deze liefdesromans moet je écht goed uit de kast komen als je wilt opvallen.”
Oek de Jong, winnaar van de Boekenbon Literatuurprijs, over schrijven over liefde en erotiek
Hoe schrijf je een goede seksscène?
Schrijf tijdens je zomer met de nieuwe editie van Schrijven Magazine Plus!