Hay

Profile picture for user Hay

Lid sinds

19 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Bio

Ik woon in het Limburgse Panningen, ben in 1949 geboren en gaf 42 jaar les op een basisschool, meestal in groep 7 en/of 8. Het is dan ook geen toeval dat mijn eerste zelfstandige publicatie een historisch jeugdverhaal voor 10-13 jaar was. Op een na (de in 2014 uitgekomen fantasybundel) zijn al mijn zelfstandige uitgaven historische verhalen. Zie mijn lijst van publicaties en favoriete genres hieronder.
Op dit moment (1 augustus 2021) werk ik aan een prehistorische jeugdroman voor 12+. In de loop van het jaar hoop ik de naam van een uitgever te kunnen noemen...

Boeken

2010 - IJstijd (uitgeverij Averbode)
2014 - Traisha en het ei (uitgeverij EigenZinnig)
2018 - Naar het Walhalla (uitgeverij Averbode)
2018 - Voyage au Valhalla (uitgeverij Averbode)
2018 - Alya (uitgeverij Mozaïek)
2018 - Alya's gave (uitgeverij Mozaïek)
2019 - Soegai het arendmeisje (uitgeverij Averbode)

Korte verhalen:
Vanaf 2001 droeg ik een stuk of vijftig verhalen bij aan diverse tijdschriften en bundels, die ik natuurlijk niet allemaal op ga sommen. Pas vanaf 2016 ben ik de nadruk op langere verhalen gaan leggen. Korte historische verhalen schrijf ik nu nog met enige regelmaat voor uitgeverij Historische Verhalen.
Fantasy schrijf ik nog maar sporadisch, maar ik vind het genre zo leuk dat ik het niet kan laten om af en toe nog een kort verhaal te schrijven. Zo stond de afgelopen jaren twee keer een van mijn verhalen in de jaarbundel Ganymedes en droeg ik twee verhalen bij aan de recente 'klimaatbundel' van uitgeverij Macc met als titel 'Voorbij de storm'.

Genres

fantasy en (vooral) historische verhalen