Lid sinds

4 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
 • Pluslid
 • Administratie
 • Stagiair
 • Redacteur
 • Uitgever

Onderlinge communicatie

18 december 2020 - 14:13

Heb je een vraag over de wekelijkse opdracht waar andere schrijvers mee kunnen helpen? Of zijn er andere onderwerpen die je onderling wil bespreken? Dat kan hieronder! 

Gi

Lid sinds

7 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
18 december 2020 - 15:04

Heeft het iets met de coronatijd te maken? Ik vermoed dat het iedereen wel is opgevallen dat een aantal namen al een tijdje uit het forum zijn verdwenen. Onlangs werd er onderling gecommuniceerd over het overlijden van een schrijver die bekend was bij verschillende collega schrijvers. Daarom heb ik Maaike gevraagd dit rubriekje in het leven te roepen opdat wij buiten de gebruikelijke reacties met elkaar van gedachten kunnen wisselen. Dank je Maaike voor jouw snelle actie.

Lid sinds

5 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
18 december 2020 - 20:44

Goed initiatief, Gi. Ik ben nog niet zo heel lang lid, maar ik mis inderdaad ook een aantal namen. Uiteraard leuk om ook nieuwe namen te zien.

Gi

Lid sinds

7 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
21 december 2020 - 12:23

Klopt Fief, een aantal jonge talentvolle aanwinsten, dat belooft. Heeft iemand een idee wat er met onze bard Musonius aan de hand is?
De laatste twee schrijfcoaches hebben ons verwend: snelle en uitvoerige feedbacks!  Hopelijk wordt die trend in het nieuwe jaar voortgezet.
Alvast beste wensen voor alle medewerkers en schrijvers van ons forum.

Gi

Lid sinds

7 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
25 december 2020 - 0:20

_________________________ziezo: aan Maaike, de coaches en alle collega schrijfsters en schrijvers prettige kerstdagen en een voorspoedig 2021 toegewenst.

Gi

Lid sinds

7 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
27 december 2020 - 15:35

Bij het publiceren van reacties valt het op dat de tijd die wordt aangekondigd zelden met de realiteit overeenstemt.  Een reactie die al een aantal uren geleden werd geplaatst vermeldt soms: 1 minuut geleden. Reacties worden ook niet steeds chronologisch geplaatst. Is iemand van de schrijvers op dit vlak onderlegd om een verklaring te geven?

Lid sinds

3 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
29 december 2020 - 20:15

Fijne feesten voor iedereen! Die reacties lijken precies niet het enige vreemde. Weten jullie wie de geposte verhalen actief zet? Een aantal dagen geleden zette ik een nieuw verhaal online (weliswaar van een opdracht van een aantal weken terug) en die staat nog steeds op 'niet beschikbaar'.

Lid sinds

5 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
29 december 2020 - 20:23

Hoi V.Key, dat er "niet beschikbaar" achter staat, betekent dat er nog niet gereageerd is. Verhalen n.a.v. oudere opdrachten worden veelal niet of niet zo veel gelezen. Bij die verhalen is het vaak niet meer helder waar de opdracht over ging.

Lid sinds

3 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
29 december 2020 - 20:52

Oh, ok Fief, het is hier voor de kortetermijngeheugens :-D. Geen probleem. Het zou gekund hebben dat verhalen eerst een kleine check door moesten voor ze op het forum mochten. Groetjes, V.

Lid sinds

7 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
31 december 2020 - 10:04

Sterker nog: hoe eerder je schrijft, hoe meer er (meestal) wordt gereageerd op je verhaal; simpelweg doordat forumers nog nieuwsgierig zijn naar de nieuwe input en alles nog soort van origineel is/kan zijn, en je langer online staat. Snel zijn loont nu eenmaal.

Wel komt het natuurlijk voor dat iemand een schrijver goed vindt en dan kun je heel makkelijk het hele SOL-oeuvre van die auteur bekijken. Zelf reageer ik weleens op oud spul, al voel ik me dan soms ook een beetje spuit elf, maar ja, je hebt nu eenmaal niet altijd alle tijd.

Ik ga ook niet bij mijn oude werk alhier kijken of er toevallig laatst nog door iemand op gereageerd is.

En lang niet altijd reageer ik op wat ik lees, want ja, ik heb nu eenmaal niet altijd alle tijd.

Maar, zoals Fief al zegt: de opdracht is bij oud werk niet meer duidelijk.

Op zich wel leuk dat er nog oude opdrachten worden uitgevoerd, dan lijkt het allemaal wat minder vluchtig.

Gi

Lid sinds

7 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
31 december 2020 - 10:30

Bij wijze van test heb ik gereageerd op de allereerste opdracht die op dit forum gegeven werd en kijk mijn reactie staat helemaal bovenaan.

Lid sinds

9 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
31 december 2020 - 22:20

 

Ik wens iedereen een mooi en goed 2021 met:

   veel klavertjes 4
   bergen van geluk
   dromen zonder zorgen
   lichtjes in het donker
   en elke dag een mooie morgen in goede gezondheid

en dit alles in een – hopelijk – corona-vrije wereld!

 

Lid sinds

3 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
25 januari 2021 - 15:21

Dag Gi en andere lezers,

Dank voor je interesse.
Sorry, ik heb een tijdje even geen zin meer gehad om te schrijven, maar ik probeer het weer op te pikken.
Helemaal stil gezeten, heb ik niet, want eind vorige maand verscheen (in eigen beheer) mijn bundel Er was eens niet., 24 tot drabbles omgewerkte ukv's, die je wel kent van de FB-pagina, voorzien van schitterende kleurenillustraties door de Zeeuwse kunstenares Jopie Minnaard.
De bundel valt goed in de smaak, verschillende mensen bestelden later meer exemplaren om cadeau te kunnen geven. Dat stimuleert mij weer om het schrijven van proza weer op te pakken.

Groet,

Musonius

Lid sinds

5 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
28 januari 2021 - 16:18

Uit de beschrijvingen van Twijfelaar, Waterval en Leraar haal ik wel aspecten die ik herken. Ik ben in ieder geen Vakman of Analist.

Lid sinds

5 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
29 januari 2021 - 4:23

Op het forum zitten zowel Vlaamse als Nederlandse schrijvers. Kunnen we elkaar alsjeblieft met respect blijven behandelen en accepteren dat iedereen vanuit een andere achtergrond schrijft? We zingen nu eenmaal zoals we gebekt zijn, of we nu Vlaams of Nederlands zijn.

Gi

Lid sinds

7 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
29 januari 2021 - 10:16

Fief, jouw terechte (soms ook onterechte) reacties op dit forum worden meestal in dank aanvaard en geapprecieerd.  Je weet beter dan ik dat hier al eens iemand is weggebleven omdat die jouw 'kritiek' niet kon hebben. Dat was zonder twijfel een éénmalig geval. Er zijn Nederlandse Limburgers, Noord Brabanders of Zeeuwen  die het niet zo hebben voor hun 'Hollandse' landgenoten uit het Noorden, maar is het nodig dat meteen als een gebrek aan respect te bestempelen?

Lid sinds

5 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
29 januari 2021 - 11:28

Er zijn Nederlandse Limburgers, Noord Brabanders of Zeeuwen  die het niet zo hebben voor hun 'Hollandse' landgenoten uit het Noorden, maar is het nodig dat meteen als een gebrek aan respect te bestempelen?

En omgekeerd zullen er ook noordelijke "Hollandse"  landgenoten zijn die het ook niet zo op hun zuiderlijke buren hebben. Daar gaat het niet over op dit forum. We schrijven verhalen, ongeacht waar we vandaan komen. Je hebt me eens haarfijn uitgelegd dat ik jouw taal niet mocht aanduiden als Belgisch. Dat heb ik me ter harte genomen. Jij blijft echter maar steeds "die Hollanders" erbij halen en scheert daarbij iedereen over éèn kam. Beoordeel een tekst op de inhoud en niet op het land waar de schrijver vandaan komt. Ik ben geen "Hollander", maar een Nederlander en een Brabander in het bijzonder. 

De "kritiek" die ik plaats bij verhalen, gaat zuiver over de tekst en is nooit persoonlijk. Ik probeer mijn commentaren met het grootste respect te schrijven. Het voorval wat jij noemt, was nergens op gebaseerd en dat heb ik met de betreffende persoon al uitgesproken, dus sleep dat er niet steeds bij. Jouw opmerkingen zijn ook nogal eens bot, zeker tegenover de schrijfcoaches. Zoals gezegd, wie zonder zonde is ...

 

Lid sinds

3 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
16 februari 2021 - 19:12

Het is nu buiten kantoortijd, dus het zal nu wel morgen geplaatst worden. Tenzij Maaike creatief met haar thuiswerkuren omspringt en de opdracht plaatst.
Het wil overigens niet zeggen dat het aan Maaike ligt, misschien heeft de coach nog geen opdracht aangedragen.

Gi

Lid sinds

7 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
16 februari 2021 - 23:19

Wij kunnen aan Maaike voorstellen om wekelijks een loting te doen tussen de leden. Het uitgelote lid mag dan een schrijfopdracht uitschrijven. De rest feedbackt.
Niet allemaal tegelijk reageren aub...

Lid sinds

3 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
17 februari 2021 - 0:42

Volgens mij is dat niet zo’n probleem, Gi. Als je hier een schrijfopdracht plaatst, zijn er wel schrijvers die meedoen. Maar dan zou ik het wel in dit onderdeel (de onderlinge communicatie) van het forum doen. Dus niet met #338 - want die is van de coaches. 

Lid sinds

5 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
17 februari 2021 - 9:28

Laten we eerst even afwachten of er een volgende opdracht komt. Zo niet, dan lijkt me een mailtje naar Frank Noë met vraag waarom er geen nieuwe opdracht is, de eerstvolgende stap. Als hij akkoord is dat wij als forumleden om beurten opdrachten plaatsen, kunnen we Maaike vragen.

En mocht er dan alsnog besloten worden om opdrachten door forumleden te laten plaatsen, dan gewoon onder het eerstvolgende nummer als altijd. Dit onderdeel (onderlinge communicatie) is juist bedoeld voor dit soort discussies en opmerkingen. Die raken verloren als daar verhalen tussen komen te staan. Dan wordt het chaos.

Persoonlijk ben ik er niet zo'n voorstander van om opdrachten door forumleden te plaatsen. De groep wisselt met regelmaat. En je verplicht een forumlid daarmee ook om op alle verhalen te reageren. Deelname is dan niet langer vrijblijvend. Ik vrees dat een aantal leden zullen afhaken. Zeker als het uitschrijvende forumlid commentaren krijgt die de coaches in de afgelopen tijd om hun oren hebben gekregen.

Lid sinds

3 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
17 februari 2021 - 10:06

Ik vrees dat een aantal leden zullen afhaken. Zeker als het uitschrijvende forumlid commentaren krijgt die de coaches in de afgelopen tijd om hun oren hebben gekregen.

@Fief: een aantal leden zal (aantal is enkelvoudig onderwerp). En vwb betreft afhaken. "If you can't stand the heat, stay out of the kitchen" ;-)

Lid sinds

5 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
17 februari 2021 - 10:17

Bedankt voor je scherpe blik, Bob. Als ik reageer, reageer ik vanuit emotie. Dan let ik niet op grammatica. 

"If you can't stand the heat, stay out of the kitchen"

Het schrijven moet vooral leuk blijven en geen verplichting.