Lid sinds

17 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Revolutie in Uitgeversland - Tenpages.com

29 oktober 2009 - 13:28
Ik kreeg vandaag dit spammailtje (en ik vermoed dat ik niet de enige ben):
Beste Micha Meinderts, Gefeliciteerd, u bent ontdekt! Wij hebben uw publicaties in het magazine Blanco Regel gelezen en het viel het ons op dat u graag en goed schrijft. Schrijverskwaliteiten als die van u zien we graag groeien. Daarom hebben we Revolutie in Uitgeversland opgericht: een uniek en vernieuwend uitgeefplatform, dat begin 2010 online gelanceerd wordt. We nodigen u van harte uit om als eerste bij dit spraakmakende concept betrokken te zijn. Het concept is een initiatief van Valentine van der Lande. Na jaren ervaring te hebben opgedaan bij bedrijven als De Arbeiderspers en Bol.com besloot ze dat het tijd was voor een Revolutie in Uitgeversland. Het doel: schrijvend talent een kans te geven om door te breken, zonder de traditionele paden in de uitgeefbranche te betreden. Revolutie in Uitgeversland werkt samen met grote namen in de internet- en uitgeefwereld. Gunt u uzelf een vervolgstap in uw schrijfcarrière? Stuur ons dan een reactie op deze e-mail. Wij nemen contact met u op en geven u meer informatie over ons uitgeefconcept.
Vooral vreemd omdat ik voor zover ik weet geen publicaties heb in Blanco Regel, ik heb alleen vorig jaar een artikel geredigeerd. Ik vermoed dus dat ze gewoon het hele colofon hebben doorgespit en iedereen hetzelfde mailtje hebben gestuurd. Lekker inspelen op de schrijversego, woei. Maar goed, het gaat dus om het concept. Nog weinig over bekend, op de site staat ook niet zo bijster veel nog. Wat denken we? Weer een POD? Of nog erger, echt puur en alleen digitaal uitgeven? Ik wil altijd het naadje van de kous weten bij dit soort "nieuwe" concepten, voor een betrokkene dit topic vindt en uit zijn slof schiet over "achterdocht" en "kritiek" en "openstaan voor nieuwe initiatieven" enzo. Ik hou gewoon niet van geheimzinnigheid, ik wil weten waarom ze denken dat dit werkt, zeker aangezien ze blijkbaar mijn medewerking wensen. Dus. Iemand meer info?

Set

Lid sinds

18 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
29 oktober 2009 - 13:45
Niet meer info, maar wel interessant om te volgen. Wat ik vreemd vind is enerzijds: een tijdelijke website, anderzijds een online uitgeefconcept. Laat je het weten als je meer mail krijgt van ze? Misschien kun je trouwens Sergio hierover vragen. Blijkbaar hebben ze toch via BR je adres gekregen...

Lid sinds

17 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
29 oktober 2009 - 13:48
Ik sta in het colofon van de laatste editie. Kwestie van googlen waarschijnlijk. Volgens mij is Sergio niet iemand die zomaar mailadressen gaat geven zonder iets te vragen aan de ontvanger.

Lid sinds

19 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
29 oktober 2009 - 13:48
Ha Micha, ik was net zo ontdekt als jij :D Vooral deze zin: 'Het doel: schrijvend talent een kans te geven om door te breken, zonder de traditionele paden in de uitgeefbranche te betreden.' schoot me in het verkeerde keelsgat. :\\ Ik heb potdorie al meer dan 20 uitgaven op mijn naam staan in regulier uitgeversland. Ik vroeg hun dan ook om eerst eens op de site van mensen te kijken voor ze via die site mensen zouden gaan spammen. En ik wees hun even op het spamverbod dat we in Nederland kennen. Dit was hun antwoord: 'Vervelend als u deze mail als spam ervaart, en hiervoor mijn oprechte excuses. Elke door ons aangeschreven schrijver zou zorgvuldig geacquireerd moeten zijn, en daar hoort ook een blik op eerdere publicaties bij. In dezen is daar iets in mis gegaan. Succes met uw verdere schrijfwerk!' Zo te zien gaan ze boeken uitgeven via internet.

Lid sinds

15 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
29 oktober 2009 - 13:52
Vaag. Best irritant ook als je het mij vraagt, zo'n benadering terwijl je nooit iets in Blanco Regel hebt gepubliceerd. Misschien een idee om eens te reageren, volgens hen 'nemen ze dan contact met u op en geven u meer info over ons uitgeefconcept'. Als ik google op de naam "Revolutie in Uitgeversland" kom ik o.a. dit tegen: "Revolutie in Uitgeversland is een voorlopige werknaam en behelst een innovatief online uitgeefconcept." (volgens iemand op LinkedIn die er werkt sinds september 2009) http://valentine100.hyves.nl/ (Hyves pagina van Valentine van der Lande, word je ook niet veel wijzer van) http://revoinuitgeversland.hyves.nl/ (Hyves pagina van Revolutie in Uitgeversland met maar liefst 4 leden) http://www.student.uva.nl/stagecw/aanbod.cfm/51CA… (een vacature voor een stagiaire bij Revolutie in Uitgeversland waar ook iets meer info over het bedrijf gegeven wordt). *Iedereen kan googlen!* :)

Set

Lid sinds

18 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
29 oktober 2009 - 13:53
O ja; mooie excuses... Ik ben benieuwd of ze via iedere internetpublicatie mensen gaan bereiken. Het lijkt me tot nu toe een vreemde verhaal en niet bijster interessant, zeker niet als je, zoals jullie, al boek(en) gepubliceerd hebt via 'gewone' uitgevers.

Lid sinds

19 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
29 oktober 2009 - 14:26
Ik heb al weer een antwoord op mijn volgende mail. Ze zijn in ieder geval snel. Ik citeer: ----------- 'Ik heb alle begrip voor uw scepsis, het is zeker zo dat er een hoop onbetrouwbare zaken gebeuren op internet dus enige terughoudendheid kan nooit kwaad. Ik zal proberen uw vragen zo goed mogelijk te beantwoorden. Voor de lancering van ons concept, die gepaard zal gaan met veel belangstelling van de media, willen wij beginnen met zo’n honderd manuscripten op onze site. Om die reden hebben wij schrijvers aangeschreven waarvan wij denken dat zij goed genoeg zijn om te kunnen bijdragen. In uw geval is de term ‘talent’ dan ook geheel misplaatst en ik begrijp dat het u tegen de borst stuit. Ik heb wel degelijk werk van u gelezen en ook gezien dat u al gepubliceerd heeft. Echter, wij werken met gerenommeerde uitgeverijen en vandaar dat ik dacht dat u misschien ook belangstelling zou kunnen hebben voor ons concept. Het gaat ons ook in het geheel niet om ‘name-dropping’, want dit is slechts onze tijdelijke naam. Nogmaals mijn excuses dat u mijn e-mail als spam heeft ervaren. Mij is gebleken dat schrijvers het juist leuk vinden als zij met hun werk worden gecomplimenteerd. Ik kan me voorstellen dat dat bij u niet het geval is. Ik wens u veel succes met de voortzetting van uw carrière. ' ----------- Lees ik het nu goed dat het misplaatst is om mijn kwaliteiten 'talent' te noemen en dat mijn uitgeverijen niet gerenommeerd zjn? Nou ja, ik zal wel over alles vallen omdat ik niet van spam houd en omdat ik om de haverklap mail krijg met de vraag of ik mijn werk niet als POD-der wil gaan uitgeven. Maar ze willen dus honderden manuscripten hebben, dames en heren. Spam hun mailbox vol met je schrijfsels!

Lid sinds

19 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
29 oktober 2009 - 14:42
Ik denk niet dat het zo bedoeld is, maar dat het wat onzorgvuldig is geformuleerd. :confused:

Lid sinds

18 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
29 oktober 2009 - 14:55
Beste MichaM, Je hebt helemaal gelijk dat ik geen adressen van onze BR-lijst ga lopen rondstrooien én al helemaal niet zonder toestemming van de andere persoon. Ik beschouw in dat opzicht een e-mailadres zoals een (mobiel) telefoonnummer. Ik ben overigens de enige die de adreslijst heeft.

Lid sinds

19 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
29 oktober 2009 - 15:13
Weer een antwoord. Ja, ik blijf vragen hebben. Ik citeer: ------- Het moeilijke is dat wij nog niet heel gedetailleerd kunnen zijn over onze plannen, omdat wij dan eventuele concurrentie in de kaart spelen. Ons concept heeft echter niets van doen met e-books of POD. Zoals u kunt zien op onze tijdelijke site werken wij met een team dat haar sporen al verdiend heeft in de uitgeverij- en internetwereld. Wij zijn echt bezig om iets groots op te zetten, en ik begrijp dat de mensen die een acquisitiemail hebben ontvangen dit niet van te voren kunnen zien. Ons concept is nu volop in ontwikkeling en om half januari beslagen ten ijs te komen streven wij inderdaad naar een aantal van honderd manuscripten op onze site. Dit leek ons de meest vruchtbare manier omdat te doen. Mocht u nu niet willen deelnemen, dan kunt u dat later altijd nog doen. Mocht u helemaal niet willen deelnemen, dan begrijp ik dat uiteraard ook. --------

Lid sinds

18 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
29 oktober 2009 - 16:02
Geen zorgen Griseo, Micha, ik had er ook een, maar daarin was geen sprake van BR. Ik ben heel nieuwsgierig naar het concept. Honderd manuscripten in tweeenhalve maand, tjonge, je zal het moeten doorlezen. Ambitie is er zeker!

Lid sinds

18 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
29 oktober 2009 - 17:02
Ik ben net zo ontdekt als Micha en Zjors en kreeg een email via mijn website. Ik vroeg om meer info en kreeg o.a. het volgende te horen (enkele minuten nadat ik de vraag verstuurd had!):
Het concept Begin 2010 lanceert Revolutie in Uitgeversland een nieuw online uitgeefconcept. Hiermee openen we de markt voor nog niet ontdekte schrijvers met talent zoals jij. Alle genres zijn welkom! Een deel van je manuscript (minstens 4.000 woorden) wordt op de website geplaatst en beoordeeld door vakmensen en een lezerspubliek. Het doel: je werk uit te laten geven door een gerenommeerde uitgeverij.
Niet overduidelijk allemaal. :?

Lid sinds

15 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
29 oktober 2009 - 17:17
Ah. Vooral de informatie die Marlies net plaatste, maakt voor mij wel iets duidelijk. Het gaat hier volgens mij om niets anders dan gecentraliseerd laten proeflezen. Een concept dat een tijd ook door Kluitman werd gehanteerd. Kluitman liet een aantal kinderen proeflezen, en kon zo aan de hand van de beoordelingen een (nog) betere inschatting maken m.b.t. wel/niet uitgeven. 'Revolutie in Uitgeversland' zal voor deze "dienst", als een literair agent, echter een deel van de buit verwachten wanneer een manuscript na positieve beoordelingen daadwerkelijk door een reguliere uitgever wordt geaccepteerd. Lijkt mijn redenering ergens op, of zie ik ze vliegen?

Lid sinds

15 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
29 oktober 2009 - 17:21
En Zjors: naast de fijnzinnige toevoeging m.b.t. je gebrek aan talent en de dubieuze uitgevers :D, vond ik deze ook erg amusant: "Mij is gebleken dat schrijvers het juist leuk vinden als zij met hun werk worden gecomplimenteerd. Ik kan me voorstellen dat dat bij u niet het geval is."

Lid sinds

18 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
29 oktober 2009 - 17:30
Afgaande op de teksten van RozemarijnB en Marlies lijkt dit concept dan een soort verlengstuk te zijn van een activiteit die nu al gedaan wordt door bijvoorbeeld Schaduwschrijvers. En ik schrijf voorzichtig "lijkt" want we weten er het fijne nog niet van. Overigens wel een imposante lijst van geleerde heren die het project ondersteunen.

Lid sinds

15 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
29 oktober 2009 - 17:42
Beste lezers van dit forum en in het bijzonder MichaM en Zjors, Ik begrijp dat onze e-mail van vandaag naar een aantal talentvolle schrijvers en bloggers wat pennen in beweging heeft gezet. Dit heeft denk ik te maken het ontbreken van de complete details over ons concept en met het feit dat sommigen van jullie door anderen op een vervelende manier zijn benaderd voor concepten waarin jullie geen vertrouwen hadden. Wellicht heb je ook het vermoeden dat wij een zeer grote groep schrijvers hebben benaderd. Ik kan benadrukken dat we van een groep van honderd personen zijn uitgegaan, die allen door ons zijn aangeschreven op basis van hun schrijfkwaliteiten. 'Zjors', de zin over je talent was inderdaad wat ongelukkig geformuleerd. Ik bedoel uiteraard dat je met zo veel gepubliceerd werk op je naam geen talent in wording meer genoemd mag worden. MichaM, ik heb je werk en commentaar gelezen in de sectie Proefschrijven en van de roman Cadans en was daarvan onder de indruk. Nogmaals wil ik benadrukken dat onze e-mail absoluut niet is bedoeld als spam, om die reden hebben wij ook niet direct informatie gegeven over ons concept maar de ontvanger de kans geboden om deze op te vragen. Bovendien zijn de mails gericht aan schrijvers die wij daadwerkelijk hebben geselecteerd op basis van kwaliteit, en die wij de mogelijkheid willen bieden als eerste deel uit te maken van dit nieuwe concept. Bovendien wil ik graag meegeven dat het niet gaat om een POD-concept, of iets reeds bestaands; we zijn met een revolutionair en compleet nieuw iets bezig. Het initiatief wordt ontwikkeld voor mensen met schrijftalent die via de geijkte wegen nog geen weg richting de uitgever en uiteindelijk lezer hebben gevonden. Jullie feedback is uiteraard meer dan welkom, ook in deze ‘voorfase’. Helaas kan ik op dit moment nog niet meer loslaten over het concept, maar ik hoop dat inderdaad die talenten in de dop, die wij op verschillende locaties hebben gevonden, hun schrijfwerk naar een volgend plan willen tillen. Mocht je vragen hebben dan kun je uiteraard altijd contact met ons opnemen per onderstaand e-mailadres of via onze tijdelijke site. Met vriendelijke groet, Coen Borgman Revolutie in Uitgeversland cborgman@revolutieinuitgeversland.nl

Lid sinds

19 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
29 oktober 2009 - 18:10
Aha, CoenB, als je nu meteen in je mail had gezet: Lieve (danwel beste, of geachte of zeer gewaardeerde :D )Zjors, ik ben CoenB, ik ken je van SO en van Blanco Regel en ik heb wel vertrouwen in je werk, en we zijn iets leuks aan het opzetten en bla, bla, bla, dan was het bij mij heel anders overgekomen. :D Nu was je de zoveelste malafide POD-uitgever die mij in huis wilde halen, in mijn ogen. We zijn hier nogal argwanend geworden jegens mensen die het 'zoveelste revolutionaire concept' hebben bedacht. Dat heb je gemerkt. En ik ben het aantal 'geweldige aanbiedingen' in mijn mailbox een beetje zat. Dus excuses voor mijn narrige reactie. Al blijf ik erbij dat dit soort mailacties onder spam vallen. Dus even voor de duidelijkheid: mensen van hier die geloven in hun eigen werk en jullie kunnen overtuigen kunnen aan jullie een manuscript toesturen dat dan publiekelijk beoordeeld wordt en dan als de beoordeling goed danwel geweldig is, worden ze uitgegeven door een van de bij jullie betrokken uitgevers. Zie ik het zo goed? Of is het te vroeg om daar wat meer over los te laten?

Lid sinds

15 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
29 oktober 2009 - 18:36
Lieve Zjors ;) Grappig dat de gedachte heerst dat we de zoveelste POD-uitgever zouden zijn! Dat is zeker niet zo hoor. En we zijn ook geen Schaduwschrijvers of zoiets, het is echt een compleet nieuw concept. Ik kan je er alleen helaas niet meer over vertellen dan ik heb gedaan, dus je zult even geduld moeten hebben tot de lancering rond de jaarwisseling. Uiteraard vinden we het nog steeds erg leuk als jij bij de groep schrijvers hoort die als eerste bij het nieuwe concept betrokken wil zijn, en meedoet. Maar mocht je besluiten om in een later stadium te willen meedoen, dan is dat uiteraard ook prima! Zelfs helemaal niet mee doen behoort tot de opties. ;-) Groet CoenB

Lid sinds

15 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
29 oktober 2009 - 18:59
Ik was mijn antwoord op deze zelfde mail al aan het typen toen ik bedacht: janee, dat is precies wat ze willen! Antwoord! Contact! Adressen! Dus plaats ik mijn antwoord maar lekker hier: "Spraakmakend" lijkt mij een ietwat premature kwalificatie - de enige die voorlopig spraak maakt bent uzelf, en dat wekt enige wrevel en wantrouwen. Samenwerken met Grote Namen is nog zowat ... al uw adviseurs stammen uit hetzelfde bedrijf, waarin zij zichzelf als Grote Namen en met Grote Namen weten aan te prijzen. Ik geloof dat ik deze Vervolgstap in mijn Carrière aan mij voorbij laat gaan. Eerst zien, dan geloven.

Tja

Lid sinds

15 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
 • Pluslid
29 oktober 2009 - 19:21
Alle geselecteerden van HARTE gefeliciteerd. Wat een kans wordt jullie geboden. Een geheim concept. Daar wil iedereen wel aan meedoen. :confused:

Lid sinds

15 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
29 oktober 2009 - 19:33
@ Hella, Je scepsis begrijp ik wel een beetje, tegelijkertijd denk ik ook dat je misschien iets te sceptisch bent. Het gaat ons niet om de adressen, want dat groepje mailadressen zet echt niet zoden aan de dijk. Het gaat ons erom dat we met een groep talentvolle, enthousiaste schrijvers van start kunnen. Het is jammer dat we nog niet het volledige concept uit de doeken kunnen doen, maar ten tijde van de lancering zul je begrijpen dat we willen voorkomen het idee te verspreiden voordat het gelanceerd is. Ik hoop dat je daar begrip voor hebt, zonder het slechtste te denken. Ik begrijp alleen je opmerking over de adviseurs niet helemaal, wat is het bezwaar dat zij allen partner dan wel directeur zijn bij Jungle Minds? Dat neemt niet weg dat het zeer verschillende heren zijn die op verschillende terreinen hun sporen hebben verdiend en voor ons een enorm toegevoegde waarde hebben bij het opzetten van het concept. Bovendien, al zouden ze allen fulltime bij hetzelfde bedrijf werken dagelijks (wat niet het geval is), wat zou het uitmaken, het gaat er toch om dat er serieuze namen achter het concept staan die helpen de website goed op te zetten? Overigens, de grote namen uit het vak die achter doelen we niet op de adviseurs maar op andere betrokkenen. Helaas, ook die kunnen we niet onthullen… Heb een beetje vertrouwen. En als je wilt afwachten tot we live zijn en in een later stadium wilt meedoen is dat natuurlijk ook prima! Met vriendelijke groet, Coen Borgman

Lid sinds

18 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
29 oktober 2009 - 22:15
Ik heb de conversatie vluchtig doorgelezen, omdat ik ook zo'n mailtje heb gehad. Ik kreeg het echter niet rechtstreeks van de heer CoenB, maar via een schrijforganisatie. Hij verzocht deze organisatie om zijn mail door te sturen aan mensen die aan een vervolgstap van hun schrijfcarriere toewaren. (Ben ik nou ontdekt of nog steeds niet?)