Afbeelding

Zo schrijf je fantasy en sciencefiction

Op 18 juni verschijnt bij uitgeverij Atlas Contact het boek Hoe schrijf je fantasy en sciencefiction? Op 26 juni om 16 uur wordt het boek feestelijk gepresenteerd bij Van der Velde Boeken in Groningen. Fantastische literatuur is sterk in opmars – zeker onder jongvolwassenen en avontuurlijk ingestelde lezers. Maar hoe schrijf je zulke verhalen? Hoe bouw je een eigen, fantastische wereld in woorden? Hoe zorg je ervoor dat je lezer de weg niet kwijtraakt en dat wezens, talen, technieken en culturen je verhaal niet versluieren?

Martijn Lindeboom en Debbie van der Zande geven in Hoe schrijf je fantasy en sciencefiction? inzicht in de genres, benoemen de grootste valkuilen en geven talloze tips bij het schrijven van fantasy en sciencefiction.

Het oergenre 

Je zou kunnen zeggen dat fantasyverhalen het oergenre vormen waar alle literaire genres uit voortgekomen zijn. Ontstaansverhalen van de wereld en de beschaving, zoals het Gilgamesj-epos, het Oude Testament of de Mahabarata wemelen van de wezens met magische eigenschappen die heldendaden verrichten of juist onheil afroepen over de wereld van het verhaal. Hetzelfde geldt voor mythologie, sprookjes, sagen, legenden, fabels en andere oerverhalen.

Hebban Fantasy 

Schrijver Martijn Lindeboom en redacteur Debbie van der Zande beheren de boekenwebsite Hebban Fantasy en richtten de stichting ter bevordering van het fantastische genre op. Lindeboom organiseerde jarenlang de Paul Harland Prijs schrijfwedstrijd en geeft regelmatig workshops fantasy-schrijven.

Bestel Hoe schrijf je fantasy en science fiction in de webshop van Schrijven Online.

Bron

www.schrijvenonline.org

Techniek