Afbeelding

Televisie kijken

Foto door Andrea Piacquadio via Pexels

Zin in een boekverfilming? Deze 7 vind je allemaal op HBO Max!

Hoewel er natuurlijk niets op kan tegen een boek lezen of schrijven, is het ook heerlijk om lekker op de bank te kruipen met een goede boekverfilming. Bijkomend voordeel: ook van films en series leer je verhalen opbouwen! 


1. The Flight Attendant

Je wordt wakker met een kater en een dood persoon naast je in een hotelkamer in Bangkok, maar je hebt geen idee wat er gebeurd is. Dat is wat de hoofdpersoon in deze serie overkomt. De serie is gebaseerd op de gelijknamige roman van Chris Bojahlian. Het leven van de stewardess Cassandra Bowen verandert in één nacht. Wat is er gebeurd? 

https://www.youtube.com/watch?v=OP_WC5oOCe8

2. Dune

Dit is een nieuwe film die redelijk veel bekendheid heeft gekregen. Wat je misschien niet weet is dat de film gebaseerd is op het boek van Frank Herbert. Er is zelfs een serie boeken van, dus we kunnen ook zeker nog een vervolg op de film verwachten. In de film volgen we Paul Atreides, een jongeman die voorbestemd is om grootse dingen te doen. Hij moet naar de gevaarlijkste planeet afreizen om zijn familie en volk te redden.

3. Game of Thrones

Mocht je deze kaskraker van HBO nog niet gezien hebben, dan is dit het moment! Van deze serie zijn alle acht seizoenen uit, dus je kan alles in één keer kijken. Het speelt zich af in een mythische wereld. Het gaat vooral over een machtsstrijd tussen zeven adellijke families om de ijzeren troon. De serie is gebaseerd op de fantasyboeken van George R.R. Martin. 

4. Lord of the Rings

Lord of the Rings is een echte klassieker. Bijna iedereen heeft er waarschijnlijk wel eens van gehoord. Alle drie de delen zijn te vinden op HBO Max. Het zijn verfilmingen van het gelijknamige boek van J.R.R. Tolkien. Een ring met bijzondere krachten komt in handen van de hobbit Frodo. De ring moet vernietigd worden om de wereld te redden, want de duistere heerser Sauron zou met de ring de wereld kunnen veroveren. Kun je er nou geen genoeg van krijgen? Dan kun je ook nog de Hobbit-films kijken. 

5. Sharp Objects

We volgen Camille Preaker, een journalist met psychiatrische problemen. Ze gaat terug naar haar geboortestad om daar verslag te doen van een vreselijke situatie, namelijk de moord op twee minderjarige meisjes. Maar dit is niet het enige waar ze mee te maken zal krijgen als ze teruggaat. De serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Gillian Flynn. 

6. Harry Potter

Ja, wie kent ze niet? De Harry Potter boeken en films. Alle delen staan op HBO Max. In de films volgen we Harry Potter, een jongen die er op zijn elfde verjaardag achter komt dat hij de zoon is van twee tovenaars. Hij komt terecht op een school voor Hekserij en Hocus Pocus, Zweinstein. De films zijn gebaseerd op de boeken van J.K. Rowling

7. Big Little Lies

De gelijknamige roman van Liane Moriarty is wat deze serie geïnspireerd heeft. In de serie komen veel onderwerpen aan bod, maar het gaat vooral over de dodelijke gevolgen van liegen. De hoofdpersonen zijn drie moeders, wiens levens niet lijken wat het zijn.