Afbeelding

Televisie kijken

Foto door cottonbro via Pexels

Zin in een boekverfilming? Deze 7 vind je allemaal op Disney+!

Hoewel er natuurlijk niets op kan tegen een boek lezen of schrijven, is het ook heerlijk om lekker op de bank te kruipen met een goede boekverfilming. Bijkomend voordeel: ook van films en series leer je verhalen opbouwen! 


1. The Jungle Book (2016)

Wist je dat deze Disney klassieker gebaseerd is op een boek? Het is een verfilming van het gelijknamige boek van Rudyard Kipling. De film is een live-action remake die gaat over een jongetje genaamd Mowgli, een mensenkind in een jungle vol met dieren. Als Mowgli bedreigd wordt door de tijger Shere Khan, moet hij zijn huis verlaten. Zijn vertrek leidt tot een reis vol met avonturen en ontdekkingen. 

2. Just Beyond 

De serie heeft één seizoen met acht afleveringen. Het gaat over een realiteit die verder gaat dan de werkelijkheid die wij kennen. Elke aflevering krijg je te maken met een nieuwe cast en zul je van alles tegenkomen van heksen tot parallelle universums. De serie is gebaseerd op de boeken van horrorschrijver R.L. Stine.

3. Love, Simon

Love, Simon is gebaseerd op het young adult boek van Becky Albertalli. De 17-jarige Simon is homoseksueel, maar durft daar nog niet voor uit te komen. Online praat hij met een anonieme klasgenoot op wie hij verliefd is geworden, maar hij heeft geen idee wie het is. 

4. Bones

Dr. Temperance Brennan is een forensisch antropoloog en schrijfster in haar vrije tijd. Als de CSI een lichaam niet meer kan identificeren door middel van de reguliere methodes, wordt Brennan erbij geroepen. Zij heeft weer andere manieren om zo’n lichaam te identificeren. De serie is gebaseerd op het werk van Kathy Reichs.

5. The Hate U Give

Het gelijknamige boek van Angie Thomas gaat in op dezelfde onderwerpen als de film. De hoofdpersoon Starr leeft in twee werelden. Enerzijds gaat ze naar een privéschool met voornamelijk witte mensen, anderzijds woont ze in een arme, zwarte wijk. Als Starr ziet hoe haar jeugdvriend wordt neergeschoten, verandert alles. Ze moet belangrijke keuzes maken en ze beseft zich hoe oneerlijk de wereld is. 

6. Sleepy Hollow

Ichabod Crane komt na 250 jaar weer tot leven. Na zijn ontwaken moet hij een mysterie oplossen uit de tijd van de grondleggers van de Verenigde Staten. Het enige probleem: hij is niet de enige die ontwaakt is. De serie is een hedendaagse versie van The Legends of Sleepy Hollow van Washington Irving.

7. The Revenant 

De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Michael Puke, geïnspireerd op het leven van een avonturier in de 19e eeuw genaamd Hugh Glass. In de film gaat Hugh op een jachtexpeditie in de Verenigde Staten met een vriend. Helaas loopt dit niet af zoals hij gehoopt had. Hij wordt aangevallen door een beer en voor dood achtergelaten. Om te overleven moet hij een zware winter doorkomen.

Bron: MovieMeter