Afbeelding

Televisie kijken

Foto door JESHOOTS.com via Pexels

Zin in een boekverfilming? Deze 7 vind je allemaal op Videoland!

Hoewel er natuurlijk niets op kan tegen een boek lezen of schrijven, is het ook heerlijk om lekker op de bank te kruipen met een goede boekverfilming. Bijkomend voordeel: ook van films en series leer je verhalen opbouwen! 


1. Nieuwe Buren

Deze serie is gebaseerd op de bekende bestseller van Saskia Noort. De serie gaat over Eva en Peter en hun leven in de Almeerse Zonnewijk. Ze hebben altijd het gevoel had dat er wat ontbrak in hun relatie, tot ze Roos adopteerden. De biologische vader van Roos meldt zich en dat brengt alles in gevaar voor Eva en Peter. Niets is wat het lijkt in de Zonnewijk.

2. The Circle

In deze film krijgt Mae Holland een baan bij het bekende internetbedrijf ‘The Circle’. The Circle heeft een groot universeel systeem met iedereens persoonlijke gegevens. Hierdoor krijgt elke gebruiker een eigen online identiteit. Dit luidt een nieuw tijdperk van openheid in. Echter, het brengt ook risico’s met zich mee. De gegevens kunnen makkelijk in handen vallen van de verkeerde persoon. Het gelijknamige boek is geschreven door Dave Eggers.

3. Killing Eve

Deze serie is gebaseerd op de Codename Vilanelle-romans van Luke Jennings. Eva werkt op het kantoor van de Britse veiligheidsdienst MI5. Ze is alleen nogal verveeld met haar kantoorbaan, ze wil graag zwaarder werk doen. Eva gaat zich verdiepen in Villanelle, een Russische huurmoordenares. Al snel raken ze geobsedeerd door elkaar. Gaat Villanelle, Eve vermoorden, zoals de titel zegt?

4. The Sun Is Also a Star

Natasha Kingsley woont met haar familie in New York. Het enige probleem: ze verblijven er illegaal. Al snel ontmoet Natasha Daniel Bae, een echte romanticus. Dit terwijl zij zelf niet gelooft in liefde. In de korte tijd dat ze samen zijn, probeert hij haar verliefd te laten worden. Maar de uitzetting van Natasha en haar familie dreigt. De film is gebaseerd op het young adult boek van Nicola Yoon.

5. The Handmaids Tale

Deze serie is gebaseerd op de roman van Margaret Atwood. Het verhaal speelt zich af in de toekomst in een plaatsje genaamd Gilead, waar het geboortecijfer heel laag is door soa’s en milieuverontreiniging. We volgen Offred, één van de weinige vrouwen die nog wel vruchtbaar is. Ze werkt als dienstmaagd bij de commandant. Ze is ondertussen druk bezig met overleven en het vinden van haar dochter die haar is afgenomen. 

6. De Tweeling

De tweelingzusjes Lotte en Anna worden na de dood van hun ouders gescheiden. Anna blijft in Duitsland waar ze heel hard moet werken voor anderen. Lotte groeit op bij een Nederlands gezin waar ze wel kansen lijkt te krijgen. De zusjes willen niets liever dan herenigen met elkaar. Maar de tijd waarin ze leven, voor en na de Tweede Wereldoorlog, maakt dit erg lastig. Het gelijknamige boek is geschreven door Tessa de Loo.

7. Judas

Deze serie is gebaseerd op de bestseller van Astrid Holleeder, de zus van crimineel Willem Holleeder. In haar boek vertelt ze alles over haar jeugd en gezin en de overwegingen om tegen haar broer te getuigen. In de serie volg je dit verhaal vanaf het moment dat Willem wordt opgepakt. 

Bron: Videoland