Afbeelding

Televisie kijken

Foto door cottonbro via Pexels

Zin in een boekverfilming? Deze 7 vind je allemaal op Amazon Prime!

Hoewel er natuurlijk niets op kan tegen een boek lezen of schrijven, is het ook heerlijk om lekker op de bank te kruipen met een goede boekverfilming. Bijkomend voordeel: ook van films en series leer je verhalen opbouwen! 


1. The Great Gatsby (2013)

Deze film is gebaseerd op de klassieker van F. Scott Fitzgerald: The Great Gatsby. De film neemt je mee in het verhaal van Nick Carraway. Tijdens de roaring twenties gaat hij in New York op zoek naar de American Dream. Tijdens deze zoektocht komt hij de miljonair Jay Gatsby tegen, die vroeger een relatie had met zijn nicht: Daisy Buchanan. Meer geheimen komen aan het licht bij deze boekverfilming.   

2. Sherlock

Wie kent Sherlock Holmes eigenlijk niet? De beroemde detective die uit de kleinste details een belangrijke conclusie kan trekken. Sherlock is een serie van de BBC over deze detective met vier seizoenen. De serie is gebaseerd op de boeken van Arthur Conan Doyle, maar is in een modern jasje gestoken. Sherlock en Watson hebben dus wel mobiele telefoons, computers en het internet. 

3. Forrest Gump

Run, Forest, Run! Deze belangrijke quote ken je waarschijnlijk wel als je Forrest Gump al een keer gezien hebt. Maar wist je ook dat deze film gebaseerd is op een boek? Winston Groom schreef het verhaal over Forrest, een simpele man met een laag IQ. Desondanks beleeft hij allerlei avonturen en komt hij zelfs liefde tegen. Vrolijk vertelt hij aan iedereen over zijn leven. 

4. Good Omens

Good Omens is een fantasie comedie geschreven door Neil Gaiman met als inspiratie zijn eigen boek geschreven samen met Terry Pratchett. In de serie hebben de personages te maken met een zogenoemde armageddon (Het Bijbelse einde van de wereld). Om deze allesvernietigende oorlog te stoppen moeten een engel en een demon samenwerken. Ook hebben ze de antichrist nodig, een 11-jarig jongetje die zich onbewust is van de rol die hij speelt in het conflict.

5. Fight Club (1999)

De Fight Club heeft maar een paar belangrijke regels. De eerste verbreek ik nu want dat is: ‘praat niet over Fight Club’. De tweede regel is ook dat je niet praat over Fight Club. En de derde is ‘vechten met zijn tweeën’. De vierde regel: één gevecht tegelijk. De film Fight Club is gebaseerd op een roman geschreven door Chuch Palahniuk.

6. The Night Manager

The Night Manager is gebaseerd op het beroemde boek van John Le Carré. De serie heeft één seizoen en valt onder het genre thriller. Je volgt Jonathan Pine, een Britse ex-soldaat die is gerekruteerd om te infiltreren in een organisatie van een wapenhandelaar. Zijn taak is om wapenhandelaar Richard Roper ten val te brengen. En hij doet er alles aan om dit doel te behalen.

7. Gone Girl

Deze film gaat over de geheimen van het moderne huwelijk. Nick Dunne komt er op zijn vijfde huwelijksverjaardag achter dat zijn vrouw Amy verdwenen is. Maar niks is wat het lijkt. Nick krijgt te maken met een mediastorm en uiteindelijk verandert hij in de hoofdverdachte van het onderzoek. Waar is Amy? De film is gebaseerd op de bestseller van Gillian Flynn.