Start » Nieuws » Wekelijkse schrijfopdracht #196

Wekelijkse schrijfopdracht #196

30 Mei 2018

Behoefte aan feedback op je schrijfwerk? Doe dan mee met onze wekelijkse schrijfopdracht, uitgeschreven door onze professionele schrijfcoaches.

Wekelijkse schrijfopdracht                           

Iedere week kun je aan de slag met een nieuwe inspirerende schrijfopdracht. De opdrachten worden om en om uitgeschreven door schrijfcoaches Odile Schmidt, Wilma van den Akker, Corrie Gramser, Frank Noë, Nel Goudriaan, Janko Ekkel, Marijcke Cauwe, Lizette van Geene, Mike van Holsteijn en Greetje Kruidhof. Iedereen kan meedoen!

Lees hieronder de 196e opdracht, ga naar het forum van Schrijven Online en plaats je verhaal om gratis feedback te ontvangen.

schrijfopdrachtWekelijkse schrijfopdracht #196 - Man met Kruis

Door schrijfcoach Marijcke Cauwe

In Antwerpen staat sinds kort dit beeld, gemaakt door een Belgische kunstenaar die hoog gewaardeerd wordt door de één en verguisd door de ander. Het beeld in gepolijst brons is levensgroot en stelt hem zelf voor (als je hem kent, herken je hem). Het kustwerk stelt een man voor die op de palm van zijn hand van zijn uitgestrekte arm, een groot kruis in evenwicht houdt. Het werk noemt dan ook: Man met het kruis.

Wat roept dit beeld bij jou op? Schrijf op basis daarvan een vrije tekst van maximaal 300 woorden.

Publiceren en feedback

Je kunt jouw verhaal publiceren op een speciaal onderdeel van het forum. Daar kunnen de schrijfcoaches en andere deelnemers feedback geven op het verhaal. Dat gaat zo:

•    Klik op deze link en voer jouw verhaal in (vergeet niet het nummer en de titel van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel). Klik vervolgens op 'Bewaren'.
•    Wacht op feedback of geef alvast feedback op andere verhalen.
•    Feedback geven op verhalen van voorgaande opdrachten mag natuurlijk ook!

Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om verhalen op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken.

Over de schrijfcoach

Marijcke Cauwe heeft een diploma in journalistiek en is auteur van twee boeken. Eerder gaf ze roman ‘De oude man’ en YA-boek ‘Mare’ uit. Haar derde boek, een psychologische thriller, zit inmiddels in het uitgeefproces bij Ambilicious en verschijnt binnenkort op de markt. Ze schrijft veel en is met meerdere gedichten en korte verhalen in de prijzen gevallen en gepubliceerd.

« terug naar het nieuwsoverzicht

Gerelateerd nieuws:

- Leven etc. – autobiografische schrijfopdracht #33
- Leven etc. – autobiografische schrijfopdracht #32
- Leven etc. – autobiografische schrijfopdracht #31
- Beter leren schrijven door luisteren naar lezers
- Beter leren schrijven? Lees Schrijven Magazine!
- Wekelijkse schrijfopdracht #195
- Wekelijkse schrijfopdracht #194


Schrijven

Iedere week het beste van Schrijven Online in je inbox? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief. Boordevol nieuws, tips, aanbiedingen en winacties!

Schrijf je in!
  • Carry Slee onthult haar schrijfgeheimen
  • Waarom je niet moet wachten met je debuut
  • Schrijftips van John Boyne (De jongen in de gestreepte pyjama)
  • Wat verdient een schrijver aan een boek? (En hoe eerlijk is dat)
  • 9 (te) gekke manieren om inspiratie op te doen
  • Ontdek waarom je van je leven een schrijf-mijnenveld moet maken. 
  • Interview met Simone van der Vlugt
  • Tips door Bregje Hofstede en Saskia de Coster, ze schreven allebei boeken die uitblonken in originaliteit en kwaliteit. Hoe deden ze dat? 
  • We spraken Sabine van den Berg over haar carrière, prozawerk, de liefde voor het schrijven van gedichten en over studenten zonder talent
  • Uitblinken in Spoken Word en/of Performance Poetry?

Als je je aanmeldt vóór maandag 27 mei 16:00 u. krijg je dit nummer thuis!

MELD JE AAN