Afbeelding

Bron Pixabay

Leven etc. – autobiografische schrijfopdracht #31

Wil jij graag schrijven over leven, liefde of familie? Dat kan bij het Leven etc.: een nieuwe schrijfrubriek waar autobiografische thema's aan bod komen. De formule is hetzelfde als bij de ‘gewone’ wekelijkse schrijfopdracht.

autobiografisch schrijvenAutobiografische schrijfopdracht #31

Denk een kwartier lang niet aan schrijven, maar kijk om je heen. Kijk naar een voorwerp in je kamer, naar de planten in je tuin (of die van de buurt). Kijk naar de hemel, naar bomen, mensen, zonder dwang en zonder er iets mee te hoeven. Loop rond of zit stil. Pak daarna je pen en schrijf over het zien in je kindertijd. Wat zag je en hoe? Schrijf vijf minuten over zien als kind en schrijf er daarna een kort verhaal over van 300 woorden maximaal.

Publiceren en feedback

Je kunt jouw verhaal publiceren op een speciaal onderdeel van het forum. Daar kunnen de schrijfcoaches en andere deelnemers feedback geven op het verhaal. Dat gaat zo:

•    Klik op deze link en voer jouw verhaal in (vergeet niet het nummer en de titel van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel). Klik vervolgens op 'Bewaren'.
•    Wacht op feedback of geef alvast feedback op andere verhalen.
•    Feedback geven op verhalen van voorgaande opdrachten mag natuurlijk ook!

Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om verhalen op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken.

Over de coach

Odile Schmidt-Nouhan (1965) is veelvuldig genomineerd en winnares van schrijfwedstrijden. Naast korte verhalen schrijft ze weleens winnende columns en staat ze in de top 100 van de Turing gedichtenwedstrijd 2015. Wil je meer weten over Odile? Kijk dan op haar website.

Uitgeven