Start » Nieuws » Nieuws

Nieuws

Hier vind je al het nieuws in chronologische volgorde. Heb je een opmerking of tip? Stuur een mailtje.


De meest opvallende UKV's van deze week

13 Juli 2018

In de Facebookgroep Schrijven Magazine: Ultrakorte Verhalen kunnen schrijvers de uitdaging aangaan om een ultrakort verhaal te schrijven: 99 woorden of minder. Deze 5 verhalen of gedichten waren de leukste, beste of anderszins meest opvallende die deze week gedeeld zijn. Ook zetten we het verhaal met de meeste likes in de spotlight. Deze week is dat Mechtilde Meijer met DIGIDINGES.

schrijfopdracht

Leven etc. – autobiografische schrijfopdracht #40

13 Juli 2018

Wil jij graag schrijven over leven, liefde of familie? Dat kan bij het Leven etc.: een nieuwe schrijfrubriek waar autobiografische thema's aan bod komen. De formule is hetzelfde als bij de ‘gewone’ wekelijkse schrijfopdracht.

Volkskrant geeft amateurschrijvers 5 tips

12 Juli 2018

De tijd in het jaar van schrijfcursussen en dus schrijven begint bijna weer, zo viel ook de Volkskrant op. De krant gaf onlangs daarom een aantal tips voor amateurschrijvers die een boek willen schrijven.

schrijfopdracht feedback schrijfwerk

Wekelijkse schrijfopdracht #202

11 Juli 2018

Behoefte aan feedback op je schrijfwerk? Doe dan mee met onze wekelijkse schrijfopdracht, uitgeschreven door onze professionele schrijfcoaches.

De winnaar van schrijfwedstrijd ‘Vreemde Gasten’ is…

10 Juli 2018

Aan het einde van vorige maand konden alle lezers van Schrijven Online hun verhalen voor de schrijfwedstrijd ‘Vreemde Gasten’ inleveren. Na ongeveer honderd inzendingen gelezen te hebben, zijn we tot een winnaar gekomen.

is het celcius of Celcius

Taaltip: is het celsius of Celsius?

9 Juli 2018

is het celcius of CelciusRedacteur Hans de Groot geeft elke twee weken Van Dale taaltips. Deze keer geeft hij antwoord op de vraag: Is het celcius of Celcius?

De meest opvallende UKV's van deze week

6 Juli 2018

In de Facebookgroep Schrijven Magazine: Ultrakorte Verhalen kunnen schrijvers de uitdaging aangaan om een ultrakort verhaal te schrijven: 99 woorden of minder. Deze 5 verhalen of gedichten waren de leukste, beste of anderszins meest opvallende die deze week gedeeld zijn. Ook zetten we het verhaal met de meeste likes in de spotlight. Deze week is dat Nel Goudriaan met Vest.

Loop niet vast met Schrijven Magazine

Lees het zomernummer van Schrijven Magazine. Word vóór maandag 23 juli 16:00 u. abonnee!...

Speciale aanbieding

Ontvang de gratis nieuwsbrief boordevol tips, aanbiedingen en winacties!

Schrijf je in!
Schrijven Magazine SUPERAANBIEDING

Korting én 2 cadeaus!

Word nu abonnee!
Korte verhalen schrijven

Lees het zomernummer van Schrijven Magazine. Word vóór maandag 23 juli 16:00 u. abonnee!...

Speciale aanbieding