Start » Nieuws » Nieuws

Nieuws

Hier vind je al het nieuws in chronologische volgorde. Heb je een opmerking of tip? Stuur een mailtje.


De meest opvallende UKV's van deze week

16 November 2018

In de Facebookgroep Schrijven Magazine: Ultrakorte Verhalen kunnen schrijvers de uitdaging aangaan om een ultrakort verhaal te schrijven: 99 woorden of minder. Deze 5 verhalen of gedichten waren de leukste, beste of anderszins meest opvallende die deze week gedeeld zijn. Ook zetten we het verhaal met de meeste likes in de spotlight. Deze week is dat Stella Mantel met Nostalgie. 

dyslexie

Hoe maak je een tekst leesbaarder voor dyslectici?

15 November 2018

Dyslexie is een veelvoorkomend fenomeen dat in iemands leven voor behoorlijk wat uitdagingen kan zorgen. Dyslexie betekent letterlijk niet kunnen lezen. Vaak gaat het niet kunnen lezen gepaard met spellingsproblemen. Dyslexie komt vaak voor terwijl een persoon wel een gemiddelde intelligentie heeft. Het begint al bij het leren lezen, waarbij kinderen misschien het gevoel krijgen dat ze achterlopen of dat ze minder slim zijn dan hun klasgenootjes. Dyslexie betekent echter niet dat iemand minder slim is dan de gemiddelde leeftijdsgenoot. De aandoening verstoort alleen de vaardigheid om technisch te lezen. Hierdoor is leren lezen ook lastiger. Vaak schrijven dyslectici het leesprobleem toe aan het ogenschijnlijke dansen van letters. Letters lijken constant te verspringen, waardoor lezen moeizaam gaat en veel energie vergt. Hoe vergroot je de leesbaarheid voor dyslectici?

dronken personage gedrag

Hoe zet je een dronken iemand neer?

15 November 2018

In het komende nummer van Schrijven Magazine legt Ton Rozeman uit dat verhalen vaak over verhalen gaan. Wat hij daarmee bedoelt?

10 tips om een succesvolle thriller te schrijven van Dan Brown

14 November 2018

De meeste mensen kennen Dan Brown als auteur van De Da Vinci Code. Brown laat in zijn boeken volgens zijn fans de spanning behoorlijk oplopen, tot zenuwslopend aan toe. Hoe pakt hij dat aan? In een interview met Quartzy geeft Dan Brown 10 tips om een succesvolle thriller te schrijven.

NaNoWriMo: tips voor de tweede week

14 November 2018

Welkom in de tweede week van de NaNoWriMo! Deze week staat onder schrijvers ook wel bekend als ‘de helweek’. Tijdens je vliegende start in de eerste week heb je misschien al je inspiratie al opgebruikt, en nu begint het langzaamaan moeilijker te worden om verder te gaan met je verhaal.

titel boek verzinnen

Wekelijkse schrijfopdracht #220

14 November 2018

Behoefte aan feedback op je schrijfwerk? Doe dan mee met onze wekelijkse schrijfopdracht, uitgeschreven door onze professionele schrijfcoaches.

MIs het komende nummer van Schrijven Magazine niet!

THEMA: Schrijf die familieroman!

  • 9 tips om jouw familieverhaal tot een succes te maken
  • Researchen voor een familieverhaal, hoe doe je dat?
  • 'Het begint met pure fascinatie' - succesvolle non-fictie-schrijvers over hun werkwijze
  • Elke Geurts schreef een roman over haar scheiding
  • Hoe schep je sfeer in verhalen?
  • Schrijf jij de nieuwe Game of thrones?
  • Rosita Steenbeek: 'Tijdens het wandelen vallen dingen op hun plek'
  • Essentieel in het schrijfproces: keuzes maken 
  • Hoe schrijf je een scenario?

Dit nummer niet missen, maar nog geen abonnee? Neem vóór maandag 26 november 16:00 u. een abonnement, dan ontvang je dit nummer rond 7 december in je brievenbus!

WORD ABONNEE
Schrijven

Iedere week het beste van Schrijven Online in je inbox? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief. Boordevol nieuws, tips, aanbiedingen en winacties!

Schrijf je in!