Afbeelding

Bron Pixabay

Wekelijkse schrijfopdracht #194

Behoefte aan feedback op je schrijfwerk? Doe dan mee met onze wekelijkse schrijfopdracht, uitgeschreven door onze professionele schrijfcoaches.

Wekelijkse schrijfopdracht                           

Iedere week kun je aan de slag met een nieuwe inspirerende schrijfopdracht. De opdrachten worden om en om uitgeschreven door schrijfcoaches Odile Schmidt, Wilma van den Akker, Corrie Gramser, Frank Noë, Nel Goudriaan, Janko Ekkel, Marijcke Cauwe, Lizette van Geene, Mike van Holsteijn en Greetje Kruidhof. Iedereen kan meedoen!

Lees hieronder de 194e opdracht, ga naar het forum van Schrijven Online en plaats je verhaal om gratis feedback te ontvangen.

Wekelijkse schrijfopdracht #194 – Fotogedicht

Door schrijfcoach Greetje Kruidhof

 Het is mei. Maand waarin we elk jaar slachtoffers herdenken uit oorlogen. Daarom deze keer een opdracht om een gedicht te schrijven bij onderstaande foto:

wekelijkse schrijfopdracht beter leren schrijven

Wat moet je doen?

-Lees het blog DIY Fotodichten of Hoe schrijf je een gedicht bij een foto?

-Bekijk de foto en schrijf een gedicht van maximaal 10 regels over deze foto. Of je rijmt of niet, witregels gebruikt of niet, wat vorm betreft ben je helemaal vrij. Als jouw gedicht maar geïnspireerd is op deze foto.

Schrijf ze!

Publiceren en feedback

Je kunt jouw verhaal publiceren op een speciaal onderdeel van het forum. Daar kunnen de schrijfcoaches en andere deelnemers feedback geven op het verhaal. Dat gaat zo:

•    Klik op deze link en voer jouw verhaal in (vergeet niet het nummer en de titel van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel). Klik vervolgens op 'Bewaren'.
•    Wacht op feedback of geef alvast feedback op andere verhalen.
•    Feedback geven op verhalen van voorgaande opdrachten mag natuurlijk ook!

Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om verhalen op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken.

Over de schrijfcoach

Greetje Kruidhof (1971) is dichter en geeft workshops Gedichten Schrijven aan particulieren en bedrijven. Zij publiceert in Liter, Hans Kluger en Op Ruwe Planken. Workshop bij Greetje volgen? Kijk eens op deze website.