Afbeelding

Beeld Shutterstock

Poëzieweek 2014 – Opdracht #2

De tweede poëzieopdracht van de Poëzieweek op Schrijven Online.De Poëzieweek 2014 is in volle gang en daarom plaatsen wij een aantal poëzieopdrachten. De tweede opdracht lees je hier. Dicht mee en ontvang gratis feedback!

Poëzieweek op Schrijven Online

Onze stagiaire en dichteres Myra-Lot Perrenet heeft drie poëzieopdrachten samengesteld die je in de Poëzieweek (30 januari tot en met 5 februari) op het forum van Schrijven Online kunt maken. Perrenet geeft feedback op de ingezonden gedichten. Lees hier de tweede opdracht.

Opdracht 2 – Schrijf een prozagedicht

Door Myra-Lot Perrenet
Een gedicht kan dicht in de buurt komen van een verhaal. In dat geval spreken we van een prozagedicht. In een prozagedicht zit meestal veel actie. De toon is verhalend en er is sprake van een duidelijk begin en een einde, maar ondanks dat is de stijl van het gedicht poëtisch. 

Schrijf een prozagedicht vanuit het ik-perspectief. Je bent vrij in je onderwerpkeuze. Het prozagedicht mag in totaal drie strofes hebben van elk zes regels (minder mag ook). Je mag de dichtregels onverwacht afbreken; het blijft immers een gedicht.

Online publiceren en feedback

Zodra je de opdracht gemaakt hebt, kun je het gedicht publiceren op een speciaal onderdeel van het forum van Schrijven Online. Daar kunnen Myra-Lot Perrenet en andere deelnemers feedback geven op jouw gedicht. Dat gaat zo:

  • Klik op deze link
  • Klik op 'Plaats nieuw forumonderwerp' en voer jouw gedicht in (vergeet niet het nummer en de titel van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel). Klik vervolgens op 'Bewaren'.
  • Wacht op feedback of geef alvast feedback op andere gedichten in het subforum.
  • Feedback geven op voorgaande opdrachten mag natuurlijk ook!

Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om gedichten op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken.

Bron

www.schrijvenonline.org/forum/themaforums/poezieweek-schrijfopdrachten/121021

Techniek