Afbeelding

Beeld Shutterstock

Poëzieweek 2014 – Opdracht #1

De eerste schrijfopdracht van de Poëzieweek op Schrijven Online.De Poëzieweek 2014 start vandaag en dat luiden we in met een reeks poëzieopdrachten. De eerste opdracht lees je hier. Dicht mee en ontvang gratis feedback!

Poëzieweek op Schrijven Online

Onze stagiaire en dichteres Myra-Lot Perrenet heeft drie poëzieopdrachten samengesteld die je in de Poëzieweek (30 januari tot en met 5 februari) op het forum van Schrijven Online kunt maken. Perrenet geeft feedback op de ingezonden gedichten. Lees hier de eerste opdracht.

Opdracht 1 – Verwonder je

Door Myra-Lot Perrenet
Het thema van de Poëzieweek 2014 is ‘verwondering’. Waar verbaas jij je over? Misschien wel over een persoon, of wie weet is er een bepaalde vraag die jou niet loslaat. Schrijf een kort gedicht waarin deze verwondering centraal staat. Het gedicht mag maar vier regels hebben. Gebruik als rijmschema: A-B-A-B.

Online publiceren en feedback

Zodra je de opdracht gemaakt hebt, kun je het gedicht publiceren op een speciaal onderdeel van het forum van Schrijven Online. Daar kunnen Myra-Lot Perrenet en andere deelnemers feedback geven op jouw gedicht. Dat gaat zo:

  • Klik op deze link
  • Klik op 'Plaats nieuw forumonderwerp' en voer jouw gedicht in (vergeet niet het nummer en de titel van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel). Klik vervolgens op 'Bewaren'.
  • Wacht op feedback of geef alvast feedback op andere gedichten in het subforum.
  • Feedback geven op voorgaande opdrachten mag natuurlijk ook!

Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om gedichten op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken.

Bron

www.schrijvenonline.org/forum/themaforums/poezieweek-schrijfopdrachten/120939

Techniek