Poëzieweek 2014 - ook op Schrijven Online

Poëzieweek 2014 en Schrijven OnlineDe poëzieweek 2014 is van donderdag 30 januari tot en met woensdag 5 februari in Nederland en Vlaanderen. De week start met de Gedichtendag en wordt afgesloten met het Gedichtenbal. Op Schrijven Online kun je die week poëzie-opdrachten maken.

Poëzieweek op Schrijven Online

Tijdens de poëzieweek kan je ook oefenen met gedichten schrijven. Op Schrijven Online zijn er poëzie-opdrachten gemaakt door Myra-Lot Perrenet. Zij zal ook feedback geven op de geschreven gedichten.

Gedichtendag 2014

Gedichtendag vindt plaats op 30 januari, de eerste dag van de poëzieweek. Het thema is dit jaar: verwondering. Er zijn onder andere  voordrachten en poëziewandelingen, maar ook muziek, zang en teksttheater. De activiteiten vinden plaats op verschillende locaties in Nederland en Vlaanderen. Voor meer informatie over de activiteiten op Gedichtendag, klik hier.

Gedichtenbal 2014

De Poëzieweek wordt afgesloten met het Gedichtenbal in de Stadsschouwburg Amsterdam. Vorig jaar namen ruim honderd dichters en musici deel aan dit evenement. Aan het begin van de avond wordt de winnaar van de Turing Gedichtenwedstrijd bekend gemaakt, waaraan dichters uit Nederland en Vlaanderen konden meedoen.

De Poëzieweek is een Nederlands-Vlaamse samenwerking van Poëzieclub, Poetry International, Stichting Lezen Vlaanderen, Stichting Lezen Nederland, Wintertuin, Poëziecentrum, Boek.be en Stichting CPNB. Voor een volledig overzicht van alle activiteiten gedurende de poëzieweek, ga naar de site van de poëzieweek.

Poëziegeschenk

Dichter K. Schippers heeft het Poëziegeschenk Buiten beeld geschreven. Deze bundel krijgen  klanten van de boekhandel cadeau bij aankoop van € 12,50 aan poëzie in de Poëzieweek van 2014.

Bron

www.poezieweek.com/nieuws/17-k-schippers_schrijft_geschenk_2014.html

Techniek