Filmportretten van genomineerden VSB Poëzieprijs 2014

genomineerden VSB Poëzieprijs 2014 vertellen over werkEr zijn korte filmportretten gemaakt van de genomineerde dichters voor de VSB Poëzieprijs 2014. De genomineerden gaan in januari ook op tournee.

In de filmportretten vertellen de genomineerden Maria Barnas (Jaja de oerknal), F. van Dixhoorn (De zon in de pan), Micha Hamel (Bewegend doel), Miriam Van hee (Ook daar valt het licht) en Antoine de Kom (Ritmisch zonder string) over hun poëzie. Micha Hamel draagt bijvoorbeeld zijn gedicht ‘Iedere conversatie een quiz’ voor, een treffend tragikomisch gedicht. Alle filmpjes zijn hier te bekijken.

De genomineerde dichters zullen tijdens hun tournee in januari optreden in Den Haag, Antwerpen, Amsterdam, Groningen en tot slot in Rotterdam tijdens de prijsuitreiking. De prijsuitreiking van de VSB poëzieprijs is op 29 januari. Dat is vlak voor de start van de Poëzieweek 2014, die loopt van 30 januari tot en met 5 februari. Voor meer informatie over de VSB Poëzieprijs en de genomineerden, klik hier.

Bron

www.tzum.info/2013/12/filmpje/