Afbeelding

De winnaar van de VSB-Poëzieprijs is bekend.

Winnaar VSB Poëzieprijs 2014 bekend

De winnaar van de VSB-Poëzieprijs is bekend.Vandaag (29 januari) is in het stadhuis van Rotterdam is de winnaar van de VSB Poëzieprijs 2014 uitgereikt. De winnaar ontvangt met deze prijs voor de beste Nederlandstalige bundel een geldbedrag van 25.000 euro.

Winnaar VSB-Poëzieprijs

De winnaar van de VSB-Poëzieprijs is Antoine de Kom met de dichtbundel Ritmisch zonder string. Gefeliciteerd! Daarmee wint hij een geldbedrag van 25.000 euro.

De jury onder voorzitterschap van burgemeester Ahmed Aboutaleb keek voor deze prijs 115 ingezonden dichtbundels na. Daaruit koos de jury Jaja de oerknal van Maria Barnas, De zon in de pan van F. van Dixhoorn, Bewegend doel van Micha Hamel, Ook daar valt het licht van Miriam Van hee en Ritmisch zonder string van Antoine de Kom.

Poëzieweek 2014

De uitreiking van de VSB Poëzieprijs is het eerste hoogtepunt van de Poëzieweek 2014, die van 30 januari tot en met 5 februari Nederland en Vlaanderen in de ban van poëzie houdt.

Ook op Schrijven Online vieren we de Poëzieweek met drie poëzieopdrachten door dichteres Myra-Lot Perrenet. De eerste poëzieopdracht verschijnt morgen (30 januari) op Schrijven Online en iedereen die meedoet krijgt gratis feedback op het ingezonden gedicht, dus houd de homepage goed in de gaten!

Bron

www.vsbpoezieprijs.nl

Uitgeven