Afbeelding

Boeken in het gras

Pixabay

Je verhaal publiceren – drie hordes om te nemen

Is het wel verstandig om je verhaal in boekvorm te publiceren? De hele wereld kan het dan lezen en er iets van vinden. Maar wat als jij nu eenmaal een onstuitbare drang hebt om je teksten te publiceren? Wat staat je dan te wachten? Houd rekening met minstens drie hordes die je nemen moet. 


1: De aanloop – bereid je voor tot in de puntjes

Natuurlijk zorg je ervoor dat je verhaal staat als een huis! Personages, conflict, perspectief, spelling – het is allemaal picobello in orde. Twijfel je nog, dan zijn een schrijfcoach en redacteur de aangewezen personen om je te helpen. Ze houden de focus op je manuscript wanneer je dreigt te verdwalen in je eigen verhaal of misschien zelfs wel het bijltje er bij neer wilt gooien. 

Een schrijfcoach begeleidt je vooral op mentaal en inhoudelijk niveau en zal je helpen om de kwaliteit van je verhaal te blijven zien, zolang je eraan werkt. Een redacteur verdiept zich specifiek in de tekst. Het kan gebeuren dat hij of zij je manuscript flink onderhanden neemt, wat jij, de schepper ervan, mogelijk als remmend ervaart. Misschien moet je je hele verhaal herschrijven, en nog eens. Dit kost niet alleen veel energie 


Afbeelding

Covers

Wat is het verschil? Je leest dit en meer tips in editie 6 - 2021 van Schrijven Magazine

Abonnees ontvangen dit nummer omstreeks 3 december in de brievenbus! 

Voortaan geen nummer meer missen? Word abonnee! 

JA GRAAG    GEEF CADEAU

Uitgeven