Afbeelding

Foto: Robert van der Meulen

Het Ultrakorte Verhaal brengt schrijvers samen met ‘Kort & Prachtig’ als kroon op het werk

Zaterdag 24 november, de cocktaillounge van De Winkel van Sinkel in Utrecht. De boeklancering van de bundel ‘Kort & Prachtig’ is een hoogtepunt in 2018 voor Schrijven Online, maar ook voor alle 42 schrijvers en uitgeefster Inanna van den Berg van Ambilicious. De enthousiaste schrijvers ontmoetten elkaar in onze Facebook-groep, Schrijven Magazine: Ultrakorte Verhalen. Een jaar later vormen 157 UKV’s een ontroerende, lachwekkende en bovenal unieke verhalenbundel.

Een samenwerking tussen schrijvers

Er hing een bijzondere sfeer in de lounge. De schrijvers – bijeengebracht door hun liefde voor verhalen – kenden elkaar al een hele tijd van de Facebook-groep. Profielfoto’s werden aan stemmen gelinkt en hier en daar viel een ‘je bent veel langer dan ik dacht!’. Online en offline kwamen eindelijk samen op de dag dat voor velen voor het eerst hun schrijfwerk in een boek te lezen is. Schrijven Online was, onbewust, de aanstichter van dit project. We vinden het onwijs mooi om te zien hoe iets wat begon met een willekeurig idee (de UKV-groep) zoveel mensen in beweging heeft kunnen zetten.

Wij mochten de middag openen met een kort praatje, waarna de redactie van ‘Kort & Prachtig’ de zaal nog eens meenam in het hele schrijf- en uitgeefproces. Uit de 42 schrijvers is een zelfverkozen redactie opgestaan om de hele boel in goede banen te leiden en contact met de uitgever te onderhouden. En zó veel schrijvers tevreden houden, dat is nog wel een uitdaging. In de eerste instantie was het plan om de bundel in eigen beheer uit te gaan geven, maar toen Ambilcious hoorde over dit bijzondere project, besloten de twee partijen direct samen in zee te gaan.

Het eerste exemplaar

Het eerste exemplaar werd uitgereikt aan Schrijven Online-manager Marije Catsburg en Nel Goudriaan, een van redactieleden van ‘Kort & Prachtig’. Daarna was het eindelijk aan de schrijvers om het boek waar zij zo lang op hadden gewacht in ontvangst te nemen. Op de dag van de lancering waren er al enkele honderden exemplaren van de bundel verkocht.

‘Kort & Prachtig’ is hier te bestellen. Bekijk ook de boektrailer!

Schrijven Magazine brengt schrijvers samen. Word ook abonnee!

Foto's: Robert van der Meulen