Afbeelding

Dit zijn de 5 leukste Ultrakorte Verhalen van deze week (10)

De 5 leukste Ultra Korte Verhalen van deze week.In de Facebookgroep Schrijven Magazine: Ultrakorte Verhalen kunnen schrijvers de uitdaging aangaan om een ultrakort verhaal te schrijven: 99 woorden of minder. Deze 5 verhalen of gedichten waren de leukste, beste of anderszins meest opvallende die deze week gedeeld zijn.

Jolijn van Oers – Teveel
9 maart 2018

‘’Iedereen trekt aan haar. Ideeën, vragen, opmerkingen. Wanneer ze eindelijk een moment voor zichzelf neemt, ziet ze nog steeds mailtjes binnenrollen. Wensen, eisen, gezeur.
Al dat moeten torent als een hongerige beer boven haar uit. Ze vergeet na te denken wat er nog te willen valt. Ze heeft eens gelezen dat je van een beer niet winnen kunt. Beter ga je liggen, speel je dood.’’

Monique de Rooij – Communie
8 maart 2018

‘’Knielen, handen vouwen, en als de priester de hostie heft en ‘Het lichaam van Christus’ zegt, éérst ‘Amen’ zeggen, dan je ogen sluiten, mond openen, tong een beetje uitsteken en wachten op het stukje ouwel.
Voor een dromerig kind van zeven een complex ritueel. Zeker als je zeventien kinderen voor je had.
Eindelijk aan de beurt wachtte ik met stijf gevouwen handen, gesloten ogen en geopende mond op mijn beloning. Niets. Ik gluurde even.
‘Het lichaam van Christus,’ herhaalde de priester en fluisterde er geïrriteerd achteraan: ‘En wat zeg je dan?’
‘Ehm, dank u wel?’
Gelukkig waren het maar ongewijde oefenhosties.’’

Willem Olierook – Tochtje
8 maart 2018

‘’Het vliegend tapijt maar weer eens van zolder gehaald. Met de lente in aantocht zin om een tochtje te maken. Eerst even de mattenklopper erover (waar dat stof toch altijd vandaan komt?!) en de eindjes uit de klit halen en dan …
Vliegen we boven Lelystad komt daar zo’n grijze vogel naast ons klepperen. Zó dichtbij dat ik door de raampjes de arrogante blikken van het buikvolk kan waarnemen.
Het toppunt van afgunst kwam zowaar van een kennis uit A. die een middelvinger naar ons opstak. Ik betwijfel of hij doorhad dat ik het was in m’n boerko. Blaaskaak!’’

Stella Mantel – Schrik
8 maart 2018

‘’Hij draait zijn uitpuilende ogen naar de arts. Schor vraagt hij wat het is, hoe het komt, het doet geen pijn.
De knappe geneesheer aarzelt, moet hij toegeven dat hij het niet weet?
Hij haalt een oogloep te voorschijn, bekijkt de oogbollen van alle kanten.
Niets aan te zien, behalve het griezelig aangezicht.
Hij moet adviseren, maar wat? Hij schrijft wat pillen voor en oogdruppeltjes.
In de avond bladert hij door zijn boeken.
Hij stopt bij: uitpuilend en oogbolllen.
Natuurlijk! Het is oculi tumentiore, onschuldig, kortstondig maar zeer besmettelijk.
De volgende ochtend schrikken zijn patiënten zich een ongeluk.’’

Frans van der Eem – Vluchtinformatie
8 maart 2018

‘‘Dames en heren, een berichtje hier uit de cockpit. Mijn naam is Rogier Overbeet, ik ben uw co-piloot op deze overvolle vlucht naar Tenerife. Gezagvoerder Meidag heeft zich verschanst in het enige beschikbare toilet, dat voorlopig niet gebruikt kan worden.
De resterende vliegtijd zal vier uur bedragen. Het weer onderweg is verschrikkelijk, met luchtzakken van zo’n 400 meter diep.
Het vliegtuig dat u links van ons ziet, zal eerder aankomen. Maar dan in Faro. U kunt op eigen risico overstappen. Denkt u dan wel aan uw bagage.
Namens gezagvoerder Meidag en zijn bemanning wens ik u een fijne reis!’’

Voor meer ultrakorte verhalen en om je eigen verhaal te delen: ga naar de Facebookgroep.