Start » Nieuws » Schrijfwedstrijd in de Spotlight: Zeer Kort Verhaal voor Sweek.nl

Schrijfwedstrijd in de Spotlight: Zeer Kort Verhaal voor Sweek.nl

6 Maart 2018

schrijfwedstrijd over een brief

Wanneer kreeg je voor het laatst een brief? Handgeschreven en op papier. Met inktvlekken, of was het toch een traan die de letters deed uitlopen? Brieven kunnen een teken van leven geven van een verloren gewaande vriend. Ze kunnen nieuwe deuren openen of oude sluiten. Komt er al een verhaal bij je op? Mooi! Dan is deze schrijfwedstrijd echt iets voor jou.  

De maandelijkse schrijfwedstrijd van Sweek staat in maart in het teken van de brief. Schrijf een verhaal of een gedicht over een brief, of in de vorm van een brief. Alles mag, als je het maximaal aantal woorden van 250 maar niet overschrijdt. 

Meedoen aan de schrijfwedstrijd

Op sweek.nl kun je dit jaar elke maand meedoen met een schrijfwedstrijd voor zeer korte verhalen (van maximaal 250 woorden). Je maakt een account aan en upload je verhaal. Elke eerste dag van de maand kun je weer meedoen met een nieuwe ronde. Je hebt vanaf dat moment drie weken de tijd om je verhaal in te dienen. Op de laatste dag van de maand wordt de winnaar bekendgemaakt. Er is een juryprijs, een publieksprijs en een prijs voor beste feedback.

Winnen

Met je verhaal maak je kans op 50 euro en publicatie in een bundel. Je kunt je verhaal delen in je netwerk op social media. Het verhaal met de meeste likes wint de publieksprijs. Ook kan je feedback geven op verhalen van medekandidaten, als aanmoediging wordt er ook een feedbackprijs uitgereikt aan degene die de beste feedback heeft gegeven.

Deadline: 31 maart 2018
Winnen: 50 euro + publicatie in de bundel
Voor meer informatie en meedoen lees je hier verder

Nieuwsgierig naar andere schrijfwedstrijden? Een overzicht vind je hier.

 

 

 

 

 

Bron: https://blog.sweek.com/nl/sweek-zeer-kort-verhaal-schrijfwedstrijd-2018-...

« terug naar het nieuwsoverzicht

Gerelateerd nieuws:

- De 5 leukste schrijfwedstrijden van maart
- Beter leren schrijven? Lees Schrijven Magazine!
- 5 tips voor het schrijven van een ultrakort verhaal


Schrijven

Iedere week het beste van Schrijven Online in je inbox? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief. Boordevol nieuws, tips, aanbiedingen en winacties!

Schrijf je in!
  • THEMA Kan schrijven je leven redden?
  • Hoe beschrijf je emoties?
  • Zo vind je een uitgever die bij je past
  • Zo belangrijk zijn de eerste 10 pagina's
  • Schrijftips van Anne-Gine Goemans
  • Schrijftechniek: vertellen en vertonen
  • Taaltips: taal en logica

Dit nummer verschijnt omstreeks 6 december oktober. Nog geen abonnee? Meld je aan vóór maandag 25 november 16:00 uur, dan krijg je dit nummer thuis!

Introductiekorting!