Deze 7 boeken worden verfilmd in 2023

Elk jaar komen er weer films en series uit die gebaseerd zijn op een boek. Niet alleen leuk om te zien, maar ook leerzaam. Als schrijver kan je veel van films en series opsteken, denk bijvoorbeeld aan het schrijven van sterke scènes. Dit zijn 7 boeken die je kan lezen voordat de verfilmde versie in 2023 uitkomt.


1. Lockwood & Co.

Voor Lockwood & Co. hoef je niet lang te wachten. De bovennatuurlijke thriller tv-serie komt op 27 januari uit op Netflix en is gebaseerd op de gelijknamige boekenserie van Jonathan Stroud. In acht afleveringen wordt het verhaal verteld van een trio begaafde tienerspookjagers. Zij moeten een mysterie zien te ontrafelen, terwijl ze elke nacht gevaarlijke gevechten aangaan met dodelijke geesten.

2. The Cabin at the End of the World (Knock at the Cabin)

In deze horror-mysterie film wordt een gezin van drie gegijzeld door vreemden tijdens een vakantie in een afgelegen hut. De vreemdelingen eisen een ondenkbaar offer van hen om een apocalyps af te wenden. De film Knock at the Cabin is gebaseerd op het boek The Cabin at the End of the World van Paul G. Tremblay. De film is vanaf 2 februari te zien in Nederlandse bioscopen.

3. Daisy Jones and the Six

Twee van Taylor Jenkins Reids bestverkochte boeken worden verfilmd, waaronder Daisy Jones and the Six. Het is een gelijknamige miniserie van tien afleveringen, die vanaf 3 maart op Prime Video te zien zijn. Daisy Jones and the Six gaat over een (fictieve) populaire rockband uit de jaren ‘70. Het verhaal ontwikkelt zich van hoe ze één van de bekendste bands ter wereld werden tot hoe de band abrupt uit elkaar ging op het hoogtepunt van hun succes. Het boek is geschreven in documentaire-stijl, waarin het verhaal verteld wordt door interviews met bandleden.

4. Salem’s Lot

Stephen King fans opgelet! Veel van zijn succesvolle boeken zijn al op beeld verschenen, maar nu komt er ook een film van Kings Salem’s Lot. Het horrorverhaal speelt zich af in het dorp Salem’s Lot, waar Ben Mears van zijn vijfde tot negende gewoond heeft. Bij zijn terugkeer ontdekt hij dat de bewoners vampiers zijn geworden. De film komt uit in april 2023.

5. Text for you (Love again)

Een nieuwe romantische dramafilm, waarin Mira Ray, die probeert om te gaan met het verlies van haar verloofde, romantische teksten stuurt naar zijn oude mobiele nummer. Echter heeft ze niet door dat het nummer niet langer van hem is, maar van journalist Rob Burns. Hij gaat op zoek naar de persoon achter de eerlijke, mooie teksten. De film is een remake van een Duitse film uit 2016, die weer is gebaseerd op de roman Text for You van Sofie Cramer. De film zal vanaf 12 mei te zien zijn in de bioscoop.

6. Dune (Dune: Part Two)

Het eerste deel van Dune kwam vorig jaar uit en bleek een groot succes. Dit jaar komt er ook een deel twee, dat gefocust is op de tweede helft van het boek Dune, geschreven door Frank Herbert. In het avontuurlijke sciencefiction verhaal moet Paul Atreides, een briljante en begaafde man, naar de gevaarlijkste planeet in het universum reizen om de toekomst van zijn familie en zijn volk veilig te stellen. Het eerste deel van de film is te zien op HBO Max en Dune: Part Two draait vanaf 3 november in de bioscoop.

Bekijk hier de trailer van de eerste film.

7. The Ballad of Songbirds and Snakes

Een ander bekend verhaal is dat van The Hunger Games van Suzanne Collins. In 2020 verscheen de prequel van de trilogie: The Ballad of Songbirds and Snakes. Dit dystopische en avontuurlijke boek wordt verfilmd en de gelijknamige film zal op 17 november uitkomen. Het verhaal volgt een jonge Cornelius Snow (later bekend als President Snow) die mentor is van Lucy Gray Baird uit District 12, een deelnemer van de 10deHongerspelen. In het verhaal wordt duidelijk hoe de Hongerspelen zich over de jaren heen ontwikkeld hebben.

Bron: Country & Town House


Wil je op de hoogte blijven over alles wat met schrijven te maken heeft?
Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief!

Ja, ik schrijf me in