Afbeelding

Bloggen tips

Foto: Pexels

Bloggen? 6 essentiële tips!

Ben je influencer of vlogger, maar heb je het gevoel dat je meer kan met het geschreven woord? Of heb je al veel volgers, maar wil je een groter bereik met je verhalen? Begin dan met schrijven van een blog! Wij helpen we je op weg met 6 essentiële tips. 


Door een blog bij te houden, kun je goede en slechte ervaringen, reviews, verhalen en tips kwijt. Dat niet alleen, het levert je nogal wat voordelen op: 
•    Je hebt al een groep volgers, die je makkelijk kan betrekken bij jouw schrijfavontuur. Deel je blogs als link bij je video’s of in je bio op Instagram en grote kans dat een deel van je volgers ook je blogs zullen lezen. Andersom werkt het natuurlijk ook: plaats je video’s in je blogs of zet een winactie op waarbij mensen je op Instagram gaan volgen. 
•    Je creëert een extra platform, waarbij je weer nieuwe volgers - en dus lezers - trekt. Dit is waarschijnlijk een heel nieuw publiek, dus een nieuwe uitdaging om je blog vorm te geven. Toch begin je niet vanaf niets. Je hebt al volgers en een bak aan ervaringen die je meeneemt van je werk als vlogger of influencer. 
•    Je blog is een plek om contact te hebben met jouw volgers en in dit geval lezers. Feedback ontvangen is - vaak - leuk en vooral nuttig om je blog te verbeteren. 

1. Kies je onderwerp slim

De grootste eerste stap: waar ga je over schrijven? Een makkelijke keuze is om te schrijven over de onderwerpen waarover je al vlogt of waaraan je aandacht besteedt op Instagram. Maar er is een valkuil!

Hoe kies je je onderwerp om over te bloggen? Je leest dit en de andere 5 tips in het komende nummer van Schrijven Magazine dat omstreeks 14 april verschijnt. 

Wil je dit nummer niet missen, maar ben je nog geen abonnee? Doe daar vóór maandag 30 maart 16:00 u. wat aan, dan krijg je dit nummer thuis.

Word abonnee         Geef Schrijven Magazine cadeau

Meer over het komende nummer