Afbeelding

Beter schrijven door te lezen? Ontdek hoe je dat doet op de Schrijfdag 2018

lidewijde paris schrijfdagEen van de best beoordeelde workshops van de Schrijven Magazine Schrijfdag van vorig jaar was die van voormalig redacteur/uitgever Lidewijde Paris. Daarom hebben we haar opnieuw gevraagd. Dit jaar zal ze een workshop geven waarin jij ontdekt hoe je jezelf optimaal voorbereidt op het schrijven van je verhaal of roman. 

'Wie niet leest, wordt nooit een goede schrijver.' is een bewering die altijd wel de kop opsteekt in een schrijfles. Of hij helemaal waar is, weet Lidewijde Paris niet, maar góed lezen kan wel helpen beter of anders met je verhaal te starten. Maar hoe en welke romans moet je lezen om doelgericht de kunst af te kijken? Dat laat Lidewijde Paris aan de hand van veel voorbeelden zien. Vooral belangrijk is dat je goede voorbeelden als inspiratie neemt en slechte voorbeelden links te laat liggen. Maar dan moet je wel eerst doorgronden hoe de auteurs van die goede voorbeelden werken. En dat gaat Lidewijde je haarfijn uitleggen. Wil jij deze inspirerende ontdekkingstocht niet missen? Reserveer snel je tickets!

BESTEL NU JE TICKETS!

Lidewijde Paris (1962) was boekverkoper, journalist, interviewer en werkte vijfentwintig jaar als redacteur en uitgever oa als uitgever van Querido, Ailantus en Nieuw Amsterdam. Ze selecteerde twee jaar korte verhalen voor Vrij Nederland en had zes jaar een column over vertaalde literatuur op Opium radio.. Naar aanleiding van haar boeken Hoe lees ik? en Hoe lees ik korte verhalen? geeft ze Lees!workshops op scholen, in bibliotheken, boekwinkels, voor literaire genootschappen en festivals. Daarnaast startte ze De Lees!ambassade waarmee ze op een onderhoudende en toegankelijke manier het literaire lezen promoot. Ze is bovendien recensent voor Max Nieuwsweekend op NPO radio 1 en presentator voor Opium Radio op NPO radio 4.

Uitgeven