Start » Nieuws » 5 leuke en leerzame schrijfactiviteiten tijdens de Week van het Schrijven

5 leuke en leerzame schrijfactiviteiten tijdens de Week van het Schrijven

7 September 2018

Het is september, de maand waarin we langzaam afscheid nemen van de zomer. Maar niet getreurd, want september betekent ook dat de Week van het Schrijven weer is begonnen! Al sinds 2007 is dit dé opening van het schrijfjaar. Om direct goed van wal te steken zetten wij een aantal schrijfactiviteiten op een rij, zodat jouw jaar weer een succesvol schrijfjaar wordt!

Schrijven Magazine Schrijfdag – 16 september

Wij organiseren op 16 september weer de jaarlijks terugkerende Schrijven Magazine Schrijfdag! De hele dag bestaat uit schrijfworkshops en lezingen, allemaal gericht om jouw verhaal nog beter uit de verf te laten komen. Spookt er al lange tijd een prachtverhaal rond in je hoofd? Dan is dit dé plek om dit verhaal te pitchen tegenover redacteuren van uitgeverijen.

Laat je inspireren, en koop een ticket. Wij zien je graag terug op de Schrijfdag!

SCHRIJFMARATHON 010 - 9 september

Bij deze marathon ren je geen meters, maar schrijf je meters! In Rotterdam kun je in een middag alles leren over het schrijven van korte verhalen, poëzie en columns. Drie Rotterdamse schrijfscholen nemen je mee tijdens deze marathon: Poetry Academy, De Schrijfschool en The Writer’s Guide (to the Galaxy). Elke locatie biedt een workshop van drie kwartier aan. En ook de finishlijn van deze marathon wordt gevierd, in de vorm van een borrel bij de laatste schrijfschool, The Writer’s Guide (to the Galaxy).

Meer info vind je hier!

Schrijfdokter online – 12 september

Soms voelt je eigen tekst als je kindje, en het laatste wat je wilt is dat je kindje zich niet helemaal lekker voelt. Daarom opent Annie van Gansewinkel haar praktijk als schrijfdokter tijdens de Week van het Schrijven, waarin je gratis gebruik kunt maken van haar digitale spreekuur. Leg 1 A4 van je verhaal, gedicht of ander genre aan haar voor, en je krijgt een consult van 15 minuten. Hoe concreter je vraag aan de dokter is, hoe beter. Haar spreekuur vindt plaats tussen 12 en 15 uur. Mail jouw tekst naar info@annievangansewinkel.nl

Meer info vind je hier!

Schrijfproeverij – 13 september

Voor degene die zoveel mogelijk verschillende lessen wil proberen is de Schrijfproeverij in Delft een must. Het gratis evenement biedt maar liefst zes verschillende lessen aan, van levensverhalen schrijven tot poëzie, tot creatief schrijven. Elke les wordt gegeven door een andere schrijfdocent, waardoor elke les weer uniek is. Zo kun je van 16:00 tot 21:00 je weer even een leerling voelen.

Meer info vind je hier!

Workshop Selfpublishing – 14 september

Je verhaal is eindelijk af, strik erom en klaar! En nu? Op die vraag gaat de workshop Selfpublishing verder in. Zoals de naam al doet vermoeden krijg je tijdens deze workshop van auteur Sanne Visch inzicht in het selfpublishing proces. Zo leer je je boek te verkopen. Oefen bijvoorbeeld een boekenpitch, en krijg live feedback. Ook op papier leer je je boek aan de man te brengen. Daarnaast is het een goede plek om contact te leggen met andere schrijvers en medewerkers van BoekenGilde. Want een goed netwerk komt altijd van pas!

Meer info vind je hier!

« terug naar het nieuwsoverzicht

Gerelateerd nieuws:

- Beter leren schrijven? Lees Schrijven Magazine!
- Beter schrijven door te lezen? Ontdek hoe je dat doet op de Schrijfdag 2018
- Hoe kom je als auteur binnen bij een uitgeverij? Leer het op de Schrijfdag 2018!
- Niet missen: Thomas Verbogt geeft lezing op de Schrijven Magazine Schrijfdag 2018!
- Leer hoe je een inspirerende bestseller schrijft van Geert Kimpen - Schrijven Magazine Schrijfdag 2018


Schrijftips van Murakami? Lees Schrijven Magazine
  • De 9 grootste schrijfvalkuilen – en hoe je ze voorkomt
  • Het geheim van goede personages
  • Tutorial schrijven met al je zintuigen.
  • Schrijftips krijgt van de Japanse grootmeester Haruki Murakami.
  • Jaap Robben over het  geheim van de perfecte zin.
  • Schrijven gelukkig maakt - nu wetenschappelijk bewezen!.
  • Schrijftips van Paolo Giordano (De eenzaamheid van priemgetallen).
  • Bouw je eigen fantasywereld.
  • Show don't tell in non-fictie/

Wie zich vóór maandag 21 januari 16:00 u. heeft aangemeld als abonnee, krijgt dit nummer thuisbezorgd.

MELD JE AAN
Schrijven

Iedere week het beste van Schrijven Online in je inbox? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief. Boordevol nieuws, tips, aanbiedingen en winacties!

Schrijf je in!