Lid sinds

10 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

#26 Definitief Verboden

15 oktober 2014 - 23:14
Definitief verboden ‘Zal ik je nog een wijntje inschenken?’ ‘Ja, lekker.’ ‘Ik wist niet dat jij zo’n uithoudingsvermogen had, wat ging jij te keer zeg op die boksbal!’ ‘Boosheid, het is pure boosheid.’ ‘Hoe bedoel je? Op wie ben je boos?’ ‘Ze hebben mij iets ontnomen’ ‘Ik geloof niet dat ik je kan volgen, wat hebben ze afgenomen!' ‘Ik heb je dit nooit verteld. Ik schaam me ervoor. In mijn vaderland is het normaal, maar nu, nu weet ik beter.’ ‘Je bedoelt in Somalië? Daar heb je toch tot je achtste gewoond?’ ‘Ja, op mijn verjaardag nam mijn moeder mij mee naar een buurvrouw, waar wel vaker jonge meisjes kwamen. Ik zag ze altijd met tranen in hun ogen weer naar buiten komen. Op die dag wist ik waarom.’

Lid sinds

10 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
15 oktober 2014 - 23:53
Ik denk dat ik het begrijp, maar ik verklap het nog niet! ;) Arm meiske! Een knappe 'simpele' (positief bedoeld) dialoog waar veel emotie achter zit. Ik voel de soberheid zonder de dialooglabels en sfeer toevoegingen.

Lid sinds

10 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
16 oktober 2014 - 0:05
@schrijvengeluk, laatst 'stond ik iemand bij', beroepsmatig, die deze praktijken uitvoerde. Ik kon alleen maar naar haar vlezige handen kijken. Ik werd ter plekke misselijk. Bij afscheid gaf zij een meer dan slappe hand. Hoe ironisch. Heb de mijne bijna met chloor gewassen. :thumbsup:

16 oktober 2014 - 0:10
Wat ik heel sterk vind, is het wijntje inschenken. Dat geeft, voor mij subtiel, de inleiding van de tegenstelling tussen heden en verleden aan.

Lid sinds

10 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
16 oktober 2014 - 0:16
Gaat het over vrouwenbesnijdenis? Op de een of andere manier voelt de dialoog niet niet helemaal af.... ik kan niet goed zeggen waarom. Het voelt alsof er een stuk tekst is weggevallen. Graag een vervolg!!! 1 taalzeurtje: [Je bedoeld in Somalië] : bedoelt is met een t.

Lid sinds

10 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
16 oktober 2014 - 11:25
# Johanna B. Ik denk dat je het inmiddels wel weet. # Ostinato. Ja het is inderdaad heftig. Ze heeft de boksbal hard nodig. # Marietje, dank je wel voor je positieve woorden. # Dat slappe handje ik moet er niet aan denken..... Heftig om zo'n vrouw te ontmoeten waarvan je weet dat ze meisjes heeft verminkt voor het leven. # Woodpacker dank voor je compliment. # Fatamorgana. Ja, het gaat inderdaad over vrouwenbesnijdenis. Ik heb het taalzeurtje aangepast. Ik heb inderdaad twee stukjes tekst eruit gehaald omdat het einde dan minder hard binnen komt. Het moet juist schokkend zijn. Het gaf mijn inzien geen meerwaarde maar juist afvlakking van het verhaal.

Lid sinds

10 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
16 oktober 2014 - 21:02
# Dank je wel Tja. # Dank je Dos, zelf vindt ik het verboden verlangen wel duidelijk als je eenmaal weet wat er met deze vrouw als jong meisje gebeurd is. Haar verlangen is voor eeuwig. En definitief verboden. Een knappe arts die deze verminking ongedaan kan maken. Bij mijn weten bestaat dat nog niet.

Lid sinds

12 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
16 oktober 2014 - 21:34
# Dank je Dos, zelf vindt ik het verboden verlangen wel duidelijk als je eenmaal weet wat er met deze vrouw als jong meisje gebeurd is. Haar verlangen is voor eeuwig. En definitief verboden. Een knappe arts die deze verminking ongedaan kan maken. Bij mijn weten bestaat dat nog niet.
Ik wist wel wat haar verlangen was en dat dat voor altijd onbereikbaar zou zijn. Maar het zouden ook wraakgevoelens jegens haar vroegere buurvrouw kunnen zijn.

Lid sinds

13 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
16 oktober 2014 - 21:42
Heftig, inderdaad. Schijnen ze glasscherven voor te gebruiken. Dat glas wijn in het begin kan ik niet goed plaatsen in de relevantie van het verhaal.

Lid sinds

10 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
16 oktober 2014 - 21:49
# Dos. Ze heeft wel wraakgevoelens maar voelt dit niet als verboden verlangen. Ze slaat al haar woede eruit op de boksbal, denkbeeldig krijgen alle voorstanders stuk voor stuk wraak gevulde dreunen.

Lid sinds

10 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
16 oktober 2014 - 22:04
Mooi en heftig en ik voel me de grootste zeikerd van de eeuw om nu over een m.i. minder goed lopend zinnetje te zeuren, maar toch: 'Ik ben boos op wat ze me hebben ontnomen.’ Ik heb de indruk dat je iets anders bedoelt dan hier staat. Of vergis ik mij? Hoe kan ze boos zijn op haar clitoris, haar vrouwelijkheid, genot, want dat zijn toch de dingen die ze haar hebben ontnomen?

Lid sinds

10 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
16 oktober 2014 - 23:28
# Henny. Je hebt helemaal gelijk Henny, ik bedoelde het inderdaad anders, ze is natuurlijk boos op de mensen die haar dit- haar clitoris, haar vrouwelijkheid en genot- hebben ontnomen. Neem van mij maar aan dat je geen Zeikerd van de eeuw bent. En al was dat wel zo dan ben ik blij dat die bestaan, anders kom ik geen stap verder en dat ik toch mijn doel. Ik heb het inmiddels aangepast, ik vond dit best moeilijk omdat ik niet goed wist wie ik als persoon moest noemen, ze is kwaad op een hele groep mensen, ouders, buurvrouw, landgenoten die deze praktijken in stand houden, daarom heb ik het zo verwoord. Maar tips in deze zijn welkom.

Lid sinds

10 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
16 oktober 2014 - 23:14
# Leonardo Pisano, Dat glas wijn heb ik gebruikt om haar leeftijd aan te duiden, maar het had ook zonder gekund, door haar taalgebruik wordt het ook wel duidelijk. Het glas wijn staat ook voor haar leven nu, in Somalië had ze vast geen wijn gedronken met een vriendin.

Lid sinds

11 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
17 oktober 2014 - 13:41
Grandioos, van begin tot eind. Vanaf regel 6 heb ik mijn lippen op elkaar geperst en een paar keer geslikt.

Lid sinds

10 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
17 oktober 2014 - 19:46
# Schrijvenmaar, zo had ik het eerst ook opgeschreven, maar na de reactie van Henny heb ik dit veranderd. Zie # 19.
daar staat boos oP dat is iets anders dan boos om in elk geval eens met #58 dat nu kracht eruit is