#26 Definitief Verboden

Definitief verboden ‘Zal ik je nog een wijntje inschenken?’ ‘Ja, lekker.’ ‘Ik wist niet dat jij zo’n uithoudingsvermogen had, wat ging jij te keer zeg op die boksbal!’ ‘Boosheid, het is pure boosheid.’ ‘Hoe bedoel je? Op wie ben je boos?’ ‘Ze hebben mij iets ontnomen’ ‘Ik geloof niet dat ik je kan volgen, wat hebben ze afgenomen!' ‘Ik heb je dit nooit verteld. Ik schaam me ervoor. In mijn vaderland is het normaal, maar nu, nu weet ik beter.’ ‘Je bedoelt in Somalië? Daar heb je toch tot je achtste gewoond?’ ‘Ja, op mijn verjaardag nam mijn moeder mij mee naar een buurvrouw, waar wel vaker jonge meisjes kwamen. Ik zag ze altijd met tranen in hun ogen weer naar buiten komen. Op die dag wist ik waarom.’

Lid sinds

10 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik denk dat ik het begrijp, maar ik verklap het nog niet! ;) Arm meiske! Een knappe 'simpele' (positief bedoeld) dialoog waar veel emotie achter zit. Ik voel de soberheid zonder de dialooglabels en sfeer toevoegingen.
15 oktober 2014 - 23:53

Lid sinds

10 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
@schrijvengeluk, laatst 'stond ik iemand bij', beroepsmatig, die deze praktijken uitvoerde. Ik kon alleen maar naar haar vlezige handen kijken. Ik werd ter plekke misselijk. Bij afscheid gaf zij een meer dan slappe hand. Hoe ironisch. Heb de mijne bijna met chloor gewassen. :thumbsup:
16 oktober 2014 - 0:05

Lid sinds

10 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Gaat het over vrouwenbesnijdenis? Op de een of andere manier voelt de dialoog niet niet helemaal af.... ik kan niet goed zeggen waarom. Het voelt alsof er een stuk tekst is weggevallen. Graag een vervolg!!! 1 taalzeurtje: [Je bedoeld in Somalië] : bedoelt is met een t.
16 oktober 2014 - 0:16

Lid sinds

10 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
# Johanna B. Ik denk dat je het inmiddels wel weet. # Ostinato. Ja het is inderdaad heftig. Ze heeft de boksbal hard nodig. # Marietje, dank je wel voor je positieve woorden. # Dat slappe handje ik moet er niet aan denken..... Heftig om zo'n vrouw te ontmoeten waarvan je weet dat ze meisjes heeft verminkt voor het leven. # Woodpacker dank voor je compliment. # Fatamorgana. Ja, het gaat inderdaad over vrouwenbesnijdenis. Ik heb het taalzeurtje aangepast. Ik heb inderdaad twee stukjes tekst eruit gehaald omdat het einde dan minder hard binnen komt. Het moet juist schokkend zijn. Het gaf mijn inzien geen meerwaarde maar juist afvlakking van het verhaal.
16 oktober 2014 - 11:25

Lid sinds

10 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
# Dank je wel Tja. # Dank je Dos, zelf vindt ik het verboden verlangen wel duidelijk als je eenmaal weet wat er met deze vrouw als jong meisje gebeurd is. Haar verlangen is voor eeuwig. En definitief verboden. Een knappe arts die deze verminking ongedaan kan maken. Bij mijn weten bestaat dat nog niet.
16 oktober 2014 - 21:02

Lid sinds

12 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
# Dank je Dos, zelf vindt ik het verboden verlangen wel duidelijk als je eenmaal weet wat er met deze vrouw als jong meisje gebeurd is. Haar verlangen is voor eeuwig. En definitief verboden. Een knappe arts die deze verminking ongedaan kan maken. Bij mijn weten bestaat dat nog niet.
Ik wist wel wat haar verlangen was en dat dat voor altijd onbereikbaar zou zijn. Maar het zouden ook wraakgevoelens jegens haar vroegere buurvrouw kunnen zijn.
16 oktober 2014 - 21:34

Lid sinds

10 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
# Dos. Ze heeft wel wraakgevoelens maar voelt dit niet als verboden verlangen. Ze slaat al haar woede eruit op de boksbal, denkbeeldig krijgen alle voorstanders stuk voor stuk wraak gevulde dreunen.
16 oktober 2014 - 21:49

Lid sinds

10 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Mooi en heftig en ik voel me de grootste zeikerd van de eeuw om nu over een m.i. minder goed lopend zinnetje te zeuren, maar toch: 'Ik ben boos op wat ze me hebben ontnomen.’ Ik heb de indruk dat je iets anders bedoelt dan hier staat. Of vergis ik mij? Hoe kan ze boos zijn op haar clitoris, haar vrouwelijkheid, genot, want dat zijn toch de dingen die ze haar hebben ontnomen?
16 oktober 2014 - 22:04

Lid sinds

10 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
# Henny. Je hebt helemaal gelijk Henny, ik bedoelde het inderdaad anders, ze is natuurlijk boos op de mensen die haar dit- haar clitoris, haar vrouwelijkheid en genot- hebben ontnomen. Neem van mij maar aan dat je geen Zeikerd van de eeuw bent. En al was dat wel zo dan ben ik blij dat die bestaan, anders kom ik geen stap verder en dat ik toch mijn doel. Ik heb het inmiddels aangepast, ik vond dit best moeilijk omdat ik niet goed wist wie ik als persoon moest noemen, ze is kwaad op een hele groep mensen, ouders, buurvrouw, landgenoten die deze praktijken in stand houden, daarom heb ik het zo verwoord. Maar tips in deze zijn welkom.
16 oktober 2014 - 23:28

Lid sinds

10 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
# Leonardo Pisano, Dat glas wijn heb ik gebruikt om haar leeftijd aan te duiden, maar het had ook zonder gekund, door haar taalgebruik wordt het ook wel duidelijk. Het glas wijn staat ook voor haar leven nu, in Somalië had ze vast geen wijn gedronken met een vriendin.
16 oktober 2014 - 23:14

Lid sinds

10 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
# Schrijvenmaar, zo had ik het eerst ook opgeschreven, maar na de reactie van Henny heb ik dit veranderd. Zie # 19.
daar staat boos oP dat is iets anders dan boos om in elk geval eens met #58 dat nu kracht eruit is
17 oktober 2014 - 19:46