Start » Schrijftips » 5 cadeaus die iedere schrijfliefhebber wil krijgen

5 cadeaus die iedere schrijfliefhebber wil krijgen

30 Augustus 2018

Ken je iemand die van schrijven houdt en bijna jarig is? Of wil je een medeschrijver die jou zo vaak helpt met feedback geven eens bedanken? Er zijn heel veel leuke schrijfcadeautjes te koop, over deze 5 zijn wij zelf erg enthousiast!

Q&A a Day for Writers

Dit jaardagboekje is speciaal gemaakt voor schrijvers. Iedere dag van het jaar stelt dit boekje je een vraag om het creatieve denkproces in je hoofd op gang te zetten en de grenzen van je fantasie te verkennen. Bijvoorbeeld: Wat is volgens jou je allervroegste herinnering? En waarom denk je dat je van alle mogelijke dingen juist dat onthouden hebt? Dit cadeauboekje zet je aan het schrijven en geeft inspiratie. Let op: de vragen/schrijfopdrachten zijn wel in het Engels. Verkrijgbaar bij o.a. BOL.com en Bruna.

500 Writing Prompts – Sarah Evans

Met dit eBook kom je nooit meer in de situatie dat je wil schrijven, maar niet weet waarover. Dit boekje staat bomvol originele en verrassende onderwerpen, thema’s en vraagstukken met een opdracht waarmee je meteen aan het schrijven kan. Bijvoorbeeld: Schrijf een verhaal vanuit het oogpunt van een hamster die probeert te ontdekken hoe de wereld er buiten zijn kooi uitziet en Schrijf een script voor een reclamespotje waarin je shampoo verkoopt die de laatste 12 uur uit je geheugen wist. Verkrijgbaar bij o.a. BOL.com.

The Steal Like an Artist Journal

Weleens gehoord van Wreck This Journal? In diezelfde reeks is ook dit boekje uitgebracht. Een aanrader voor iedereen die inspiratie zoekt: hoe gebruik je ideeën van anderen en maak je die eigen? Op een speelse manier leert dit boekje je inspiratie te halen uit onverwachtse dingen of een creatieve draai te geven aan iets alledaags. En extra leuk: je kan er lekker in schrijven en tekenen. Verkrijgbaar bij BOL.com en diverse boekhandels.

Magnetic Poetry

Poëzie is overal, ook op je koelkast. Tenminste, met deze Magnetic Poetry-set. Met meer dan 400 magnetische woorden en fragmenten voor letterlijk miljoenen combinaties – poëtisch, filosofisch of komisch, maak je van je koelkast een literair hoogstandje. Dit leuke (verjaardags)cadeautje kun je zelfs op Schrijven Online bestellen!

Een boek uit de schrijfbibliotheek

Een schrijfboek is een heel praktisch en behulpzaam cadeau. In onze schrijfbibliotheek vind je tientallen betaalbare boekjes over specifieke (en brede) schrijfonderwerpen. Bijvoorbeeld Uitgeven in eigen beheer of Hoe schrijf je familiegeschiedenis? Met deze handleidingen help je een schrijver echt op weg.

« terug naar het overzicht van schrijftips

Gerelateerd nieuws:

- Beter leren schrijven? Lees Schrijven Magazine!
- Feedback is een cadeautje
- Win een gratis schrijfweekend tijdens de Schrijven Magazine Schrijfdag!
- De zomer komt eraan! Zo kies je een schrijfvakantie
- 5 Nederlandse schrijfboeken die je eens moet lezen
- 5 Engelse schrijfboeken die je moet lezen


Lees Schrijven Magazine

THEMA: Week van het Schrijven | Overzicht schrijfcursussen

  • Kritiek geven en ontvangen: o zo moeilijk!
  • Ellen Deckwitz: zo word je een geweldige dichter
  • Schrijftips van Bert wagendorp (Ventoux)
  • Talent pools bij uitgeverijen: hoe kom je erbij?
  • Leer liedjesschrijven van Jan Rot
  • Hoe voorkom je fouten in perspectief?
  • Scenarioschrijven: zo geef je een personage vorm
  • Wat romanschrijvers van speechschrijvers kunnen leren (en vice versa)
  • Hoe vorm je familieverhalen om tot een roman?

Nog geen abonnee? Meld je aan vóór maandag 21 juli 16:00 u., dan krijg je dit nummer thuis!

MELD JE AAN
Lees Schrijven Magazine

Lees het komende nummer van Schrijven Magazine. Meld je aan vóór maandag 16:00 u.!

Word abonnee