Start » Manuscriptbeoordeling bij Schrijven Online

Manuscriptbeoordeling bij Schrijven Online

Professionele manuscriptbeoordeling door ervaren redacteuren


 goed en betaalbaarWil jij je manuscript professioneel laten beoordelen, nalezen of corrigeren? Of wil je feedback op je boekidee? Kies dan voor manuscriptbeoordeling van Schrijven Online. Je manuscript wordt grondig gelezen en beoordeeld door professionele en ervaren redacteuren die al jaren schrijvers begeleiden. Je kunt kiezen voor een voordelige snelscan (3.000 woorden voor slechts € 79,-) door onze vaste Snelscan-redacteur Eisso Post of voor een beoordeling van je volledige manuscript door een redacteur naar keuze.

......................................................................................................................................................................

Schrijven Online Snelscan (3.000 woorden)

 • In deze quickscan beoordelen we een fragment van maximaal 3.000 woorden (of 10 pagina's A4) van je manuscript. Maar je kunt ook een idee voor een boek insturen.
 • Daarnaast krijg je vragen opgestuurd over het boek, verhaal of gedicht waar je aan werkt. Dit noemen we het virtueel uitgeversgesprek.
 • Op basis van je antwoorden op de vragen en het fragment van je werk maakt onze vaste Snelscan-redacteur Eisso Post een analyse. Daarna stuurt hij je een leesrapport (1/2 tot 1 A4) met zijn bevindingen en aanbevelingen.
 • Binnen tien dagen krijg je antwoord op de vraag of je (boek)idee en je tekst sterk genoeg zijn, en wat er beter kan.

Investering
Slechts € 79,- per Snelscan (3.000 woorden).
Leden van Schrijven Online Plus krijgen korting: € 75,- i.p.v. € 79,-.
Prijzen zijn inclusief BTW. Dus geen extra kosten.                                                 Bestel de Snelscan

......................................................................................................................................................................

Schrijven Online Manuscriptbeoordeling (volledig manuscript)

 • Je redacteur beoordeelt en analyseert je volledige manuscript (al dan niet voltooid).
 • Daarbij gaat je redacteur uitgebreid in op belangrijke zaken als structuur, geloofwaardigheid van de personages, spanningsopbouw en stijl.
 • Binnen 4 weken na betaling en ontvangst van het manuscript krijg je een uitgebreid leesrapport van 3 tot 5 pagina's A4.

Investering
€ 85,- voor een leesrapport van 3 tot 5 pagina's A4 en slechts € 6,95 per 1.000 woorden manuscript met een minimum van 20.000 woorden. Heeft je manuscript minder woorden, of schrijf je gedichten, neem contact op, dan geven wij je een prijsopgave. Leden van Schrijven Online Plus krijgen korting: € 80,- i.p.v. € 85,-.

Prijzen zijn inclusief BTW. Dus geen extra kosten.                                 Bestel Manuscriptbeoordeling

Bij manuscriptbeoordeling kies je zelf je  redacteur. Als je hebt besteld, nemen wij hierover contact met je op.

......................................................................................................................................................................

Schrijven Online Adviesgesprek

Je voert een persoonlijk gesprek van anderhalf uur met je redacteur. Daarin ga je nóg dieper in op je manuscript. En kun je zoveel vragen stellen als je wilt. Dat gesprek vindt 'live' plaats, in de woonplaats van je redacteur. Maar je kunt ook kiezen voor een gesprek via Skype.

Investering
Slechts € 150,- voor een persoonlijk gesprek van anderhalf uur in de woonplaats van de redacteur of via Skype. Prijzen zijn inclusief BTW. Dus geen extra kosten.

Alleen in combinatie met de Manuscriptbeoordeling. 

 Manuscriptbeoordeling + Adviesgesprek

Meer informatie over je redacteuren

......................................................................................................................................................................


5 redenen om te kiezen voor manuscriptbeoordeling van Schrijven Online

 1. Je manuscript wordt beoordeeld door professionele redacteuren die jaren ervaring hebben met auteursbegeleiding en uitgeverijen.
 2. Ook onvoltooide manuscripten worden beoordeeld.
 3. Je wordt niet alleen een betere schrijver, je ontdekt ook wat de kansen zijn van je manuscript. Is het – na wat kleine aanpassingen – al goed genoeg om op te sturen naar een uitgeverij? Of is er een herschrijfronde nodig?
 4. In een persoonlijk adviesgesprek kun je uitgebreider ingaan op de schriftelijke beoordeling van je manuscript.
 5. Wij beoordelen manuscripten in alle denkbare genres. Van kinderboek of Young adult tot literaire roman of verhalenbundel. Van thriller of chicklit tot dichtbundel.

......................................................................................................................................................................

Je redacteuren

Eisso Post

Specialismen: fantasy en sf, literair, (auto)biografisch. Eisso Post heeft een lange staat van dienst op het gebied van schrijfcursussen, schrijfbegeleiding en beoordeling. Hij heeft prozacursussen gegeven bij een werklozenproject, de Volksuniversiteit en de Schrijversvakschool in Groningen. Hij doet de snelscans van Schrijven Online en ook op Schrijven Online staat een cursus Ontdek Je Eigen Stijl van hem. Hij zat/zit in de longlistjury van de Harland Awards voor fantasy en science-fiction van 2012 en 2016. Eisso Post staat open voor het eigene van elke schrijver, maar schroomt niet voor verbeterpunten. 

Informatie over de Snelscan
Informatie over Manuscriptbeoordeling

Lineke Eerdmans

Specialismen: biografieën, verhalen, coachings- en managementboeken. Lineke Eerdmans is gepassioneerd boekenmaker, eindredacteur en uitgever. Ze studeerde Taalkunde aan de Universiteit Utrecht en heeft ruime ervaring in het maken van boeken, het begeleiden van auteurs en het redigeren van teksten. Lineke tilt persoonlijke boeken naar een hoger plan, met veel toewijding en respect voor de eigenheid van het verhaal. Tevens biedt zij schrijvers de mogelijkheid om het script uit te geven via Uitgeverij Lineke Eerdmans. Zie ook haar website.

Carolina Trujillo

Specialismen: Romans en verhalen. Thriller en scenario’s. Carolina publiceerde drie romans, won de Marten Toonder/Geertjan Lubberhuizen prijs (aka Selexyz debuutprijs), kwam op de shortlist van de Ako met haar tweede roman, won de BNG prijs, haalde de longlist van de Libris met haar derde roman en werd genomineerd voor de Anna Bijnsprijs 2012. Manuscripten beoordelen noemt zij liever manuscripten analyseren.

Informatie over de Snelscan
Informatie over Manuscriptbeoordeling

Margo Westerbeek

Specialismen: (literaire) romans en verhalen, thrillers en poëzie
Margo Westerbeek werkte bijna tien jaar als acquirerend redacteur en bureauredacteur voor onder meer De Bezige Bij, Thomas Rap, Cargo, J.M. Meulenhoff en Arena. Tegenwoordig is ze freelance redacteur. Ze krijgt voornamelijk romans en literaire thrillers onder ogen, af en toe een poëziebundel en ze beoordeelt Franstalige boeken voor de Nederlandse markt. Margo studeerde Franse taal- en letterkunde in Utrecht.

Annemiek Seeuws

Specialismen: jeugd- en kinderboeken en non-fictie (taal & letteren, cultuur & geschiedenis, psychologie & pedagogie, culinair & lifestyle)
Annemiek Seeuws was jarenlang als adjunct-uitgever bij Politeia in Brussel. Tegenwoordig werkt ze freelance (eind)redacteur, vertaler en recensent. Onder meer voor de Weekblad Pers Groep en de uitgeverijen Manteau, Standaard Uitgeverij, VUBPress, Acco, Borgerhoff & Lamberigts en Van In.

Informatie over de Snelscan
Informatie over Manuscriptbeoordeling

Johan Bordewijk

Specialismen: literaire romans en verhalen, non-fictie
Johan Bordewijk werkt sinds 2012 als redacteur bij Uitgeverij de Brouwerij | Brainbooks. In 2012 debuteerde hij als schrijver met de roman Morgen vlieg ik terug en in 2013 verschijnt de verhalenbundel Zwerfvuil. Daarnaast heeft hij jarenlange ervaring met redactie en manuscriptbeoordeling.

Cocky van Dijk

Specialismen: fantasy en thrillers
Cocky van Dijk is redacteur, onder andere voor uitgeverij Zilverspoor. Daarnaast is ze schrijver. Ze publiceerde korte verhalen in SFterra, Pure Fantasy, Fantastisch Strijdtoneel en de Unleash Awardbundel. Haar toneelwerken worden uitgegeven bij toneeluitgeverij Vink. Ze is beheerder van MagicTales.nl, dat onder meer samenwerkt met Luitingh Fantasy, en schreef jarenlang recensies voor Vrouwenthrillers.nl.

Informatie over de Snelscan
Informatie over Manuscriptbeoordeling

Artemis

Specialismen: autobiografieën en informatieve boeken. Elk boek heeft een verhaal en dat is wat Hedwig van Lier zo boeiend vindt aan haar vak. Om auteurs te helpen het boek te schrijven dat hen ook echt voor ogen staat, richtte ze in 2006 bureau Artemis op.  Met haar uitgeverij Rheia biedt ze hen daarnaast de mogelijkheid om hun boek te publiceren. Voor 2006 werkte ze negen jaar lang in de uitgeverijbranche en in haar studententijd studeerde ze Nederlandse Taal- en Letterkunde aan de Rijksuniversiteit Leiden.

Mieke van Wieringen

Specialismen: kinderboeken, thrillers, romans
Mieke van Wieringen werkt als redacteur voor onder meer de uitgeverijen Callenbach en Kok Uitgevers. Ze begeleidt met name schrijvers van romans en thrillers. Haar uitgangspunt is het beste uit een auteur naar boven te halen, met respect voor ieders (on)mogelijkheden en talenten. Verder geeft ze schrijfles aan beginnende en gevorderde schrijvers en is ze schrijfdocent bij de NTI.

Mirjam Boelsums

Specialismen: romans en verhalen
Mirjam Boelsums, auteur en schijfcoach, schreef de romans Slangen aaien (1998, Academica Literatuurprijs, longlist Libris Literatuur Prijs en nominatie Gouden Strop) en In zeven dagen (2006). In 2012 verscheen haar verhalenbundel Dronk. Ze publiceerde in tijdschriften als Vrij Nederland, de Groene Amsterdammer, en literaire tijdschriften en won de Nieuw Proza Prijs. Daarnaast is zij een ervaren schrijfdocent en beoordeelde ze manuscripten voor diverse uitgeverijen. Zie ook haar website.

Informatie over de Snelscan
Informatie over Manuscriptbeoordeling

Peter de Rijk

Specialismen: verhalen en poëzie
Peter de Rijk is redacteur bij Uitgeverij in de Knipscheer. Hij schreef de novellen Vonk en Kermis in de hel, de dichtbundels Ik belde mijn muze en Scheren zonder spiegel en een boek vol interviews met de titel Wereldschrijvers. Hij maakt deel uit van de redactie van het literaire tijdschrift Nynade. Zijn radioprogramma Boeken, heel veel boeken is een begrip in Amsterdam.

Nicole Teunissen

Specialismen: jeugdboeken, chicklit/romantische fictie, poëzie
Nicole Teunissen redigeert als zelfstandig redacteur uiteenlopende soorten fictie en non-fictie. Dit doet ze o.a. voor De Fontein Jeugd, Pearson, Harlequin en Lemniscaat. Iedere tekst die haar Verhalenloket bereikt wordt enthousiast, kritisch en zorgvuldig bekeken. Nicole schrijft zelf ook poëzie, proza en alles daartussen en publiceerde in verschillende literaire tijdschriften.

Informatie over de Snelscan
Informatie over Manuscriptbeoordeling

Titia Vaags

Specialisme: kinder- en jeugdboeken.
Titia Vaags is sinds 2006 zelfstandig schrijfdocent en redacteur. Opdrachtgevers vinden haar betrokken, enthousiast en een snelle denker. Ze heeft inmiddels diverse schrijvers van heel uiteenlopende niveaus begeleid. Ze houdt er dan ook van om samen met iedere schrijver (van amateur tot vergevorderd) een traject op maat uit te stippelen. Ook helpt ze je graag bij het vinden van een passende uitgever, maar ook bij de promotie van je boek. Bij Scriptplus heeft ze het vak Kinderverhalen schrijven onder de knie gekregen, en tijdens de cursus Bureauredactie bij VOB heeft ze zich het vak van redacteur eigen gemaakt. Voordat ze aan het werk ging, studeerde ze filosofie om ten slotte af te studeren als taalkundige met specialisatie kindertaalontwikkeling. Ze weet je dan ook prima uit te leggen of het manuscript dat je haar voorlegt past bij de leeftijd die je voor ogen hebt; de cognitieve en de taalontwikkeling van kinderen komt altijd aan bod bij de analyse van je manuscript. Zie haar website voor meer informatie. 

Klik hier voor de voorwaarden

Bestel de Snelscan

Bestel Manuscriptbeoordeling

 • THEMA Kan schrijven je leven redden?
 • Hoe beschrijf je emoties?
 • Zo vind je een uitgever die bij je past
 • Zo belangrijk zijn de eerste 10 pagina's
 • Schrijftips van Anne-Gine Goemans
 • Schrijftechniek: vertellen en vertonen
 • Taaltips: taal en logica

Dit nummer verschijnt omstreeks 6 december oktober. Nog geen abonnee? Meld je aan vóór maandag 25 november 16:00 uur, dan krijg je dit nummer thuis!

Introductiekorting!
Schrijven

Iedere week het beste van Schrijven Online in je inbox? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief. Boordevol nieuws, tips, aanbiedingen en winacties!

Schrijf je in!