Manuscriptbeoordeling bij Schrijven Online

Wil je je manuscript laten nalezen of beoordelen? Kies dan voor de manuscriptbeoordeling. Je manuscript wordt nagekeken door ervaren redacteuren die al jaren schrijvers begeleiden. Ook als je manuscript nog niet af is, kun je een manuscriptbeoordeling nemen, met een minimum van 20.000 woorden.

Dit krijg je bij een manuscriptbeoordeling

+ Je kiest zelf je redacteur die bekend is met jouw genre.
+ Je redacteur beoordeelt het volledige manuscript.
+ Je redacteur kijkt naar structuur, personages, spanningsopbouw en stijl.
+ Je krijgt een uitgebreid leesrapport van 3-5 pagina’s.
+ Als abonnee van Schrijven Magazine of Schrijven Magazine Plus krijg je korting!
- De manuscriptbeoordeling is geen bureauredactie. De redacteur gaat dus niet in op taal- en spelfouten.
- Is de redacteur die je graag wil niet beschikbaar? Dan zoeken we samen naar een oplossing.

Investering

  • € 89,- voor het leesrapport van 3-5 pagina’s. Ben je abonnee? Dan krijg je 11% korting en betaal je slechts € 80,-
  • € 8,95,- per 1.000 woorden. Met een minimum van 20.000 woorden.
  • De prijzen zijn inclusief btw.
  • OPTIONEEL: Adviesgesprek. Voor slechts € 150,- voer je een persoonlijk gesprek van 1,5 uur met je redacteur op locatie of online.

Overtuigd?

Kies je redacteur!


Manuscriptanalyse 

Past de manuscriptbeoordeling niet helemaal bij de schrijffase waarin jij je bevindt?
Bij de manuscriptanalyse bekijkt een redacteur naar de eerste 3.000 woorden van je manuscript. Zo weet je of je de goede kant opgaat met je schrijfstijl en -techniek.

Ik wil een manuscriptanalyse 


Je redacteuren

Jan Vantoortelboom: romans en (korte) verhalen

Afbeelding

Foto van Jan Vantoortelboom

Jan Vantoortelboom (1975) is auteur en columnist. Romans van hem zijn onder andere: Meester Mitraillette, (DWDD-boekverkoperspanel Boek van de Maand) en Mauk (shortlist Boekenbon Literatuurprijs 2023). Zijn specialiteit is de roman en het kort verhaal. Bij Jan ligt de nadruk op de verhaaltechnische en -structurele elementen zoals de ontwikkeling van de personages, de opbouw en afwikkeling van het conflict/plot, de structuur, en ook de stijl. Hij vindt persoonlijk contact met de schrijvers belangrijk, want gesprekken zijn het vruchtbaarst. Met zijn bedrijfje www.schrijfvrijer.nl helpt Jan Vantoortelboom de schrijfdromen van anderen te realiseren.

Kies Jan als redacteur

Peter de Rijk: romans, verhalen en poëzie

Afbeelding

Peter de Rijk

Peter de Rijk is redacteur bij Uitgeverij in de Knipscheer. Hij schreef de novellen Vonk en Kermis in de hel, de dichtbundels Ik belde mijn muze en Scheren zonder spiegel en een boek vol interviews met de titel Wereldschrijvers. Hij maakt deel uit van de redactie van het literaire tijdschrift Nynade. Zijn radioprogramma Boeken, heel veel boeken is een begrip in Amsterdam.

Kies Peter als redacteur

Cocky van Dijk: fantasy en thrillers


Cocky van Dijk is redacteur, onder andere voor uitgeverij Zilverspoor. Daarnaast is ze schrijver. Ze publiceerde korte verhalen in SFterra, Pure Fantasy, Fantastisch Strijdtoneel en de Unleash Awardbundel. Haar toneelwerken worden uitgegeven bij toneeluitgeverij Vink. Ze is beheerder van MagicTales.nl, dat onder meer samenwerkt met Luitingh Fantasy, en schreef jarenlang recensies voor Vrouwenthrillers.nl.

Kies Cocky als redacteur

Afbeelding

Mirjam Boelsums

Mirjam Boelsums: romans en verhalen

Mirjam Boelsums, auteur en schijfcoach, schreef de romans Slangen aaien (1998, Academica Literatuurprijs, longlist Libris Literatuur Prijs en nominatie Gouden Strop) en In zeven dagen (2006). In 2012 verscheen haar verhalenbundel Dronk. Ze publiceerde in tijdschriften als Vrij Nederland, de Groene Amsterdammer, en literaire tijdschriften en won de Nieuw Proza Prijs. Daarnaast is zij een ervaren schrijfdocent en beoordeelde ze manuscripten voor diverse uitgeverijen. Zie ook haar website.

Kies Mirjam als redacteur

Afbeelding

Anna Strijbos

Anna Strijbos: (auto)biografieën, romans, korte verhalen, non-fictie en poëzie 

Anna Strijbos heeft een filosofie-achtergrond aan de UvA. Ze heeft de uitgeverswereld tijdens een stage bij uitgeverij Atlas Contact op de redactie non-fictie en business contact leren kennen. Ook geeft zij de online schrijfcursus Ontdek je schrijftalent en schrijft artikelen voor diverse bladen.
Daarnaast houdt zij zich bezig met het schrijven van proza en poëzie. Haar gedicht Rouwend werd eerder gepubliceerd in de literaire bijdrage van Schrijven Magazine: Alice. Haar korte verhaal Blind zal worden gepubliceerd in het tijdschrift voor Neerlandistiek van de UvA: Absint. Naast de kortere schrijfprojecten is zij vijf jaar bezig met haar roman De Fantoomvrouw: een psychologische roman over de ontvankelijkheid die men kan hebben om in toxische groepsdynamiek verzeild te raken. 
Lees meer over Anna op haar LinkedIn pagina.

Kies Anna als redacteur

Afbeelding

Nadine van de Sande

Nadine van de Sande: romantische verhalen, autobiografische verhalen en romans

Nadine van de Sande (1991) is van jongs af aan dol op schrijven en publiceerde op haar zestiende en negentiende twee romans in eigen beheer. Ze studeerde af als logopediste en legde daarmee haar professionele basis in de taalkunde. Maar het schrijverschap bleef lonken en daarom liet ze zich omscholen. Ze is nu copywriter, schrijfcoach en manuscriptredactrice. Ze doceert ook een cursus autobiografisch schrijven bij de ondernemersschool. 

Kies Nadine als redacteur

Afbeelding

Marja West

Marja West: thrillers, comedy, feelgood en true crime

Marja West debuteerde in 2015 met Uitgeteld (longlist De Diamanten Kogel). Ze schrijft thrillers onder de naam Anna West (Crime Compagnie), Storytel originals en Kobo originals, feelgood onder de naam Anna Thomas (Luitingh Sijthoff) en True Crimes. Haar werk is vertaald in het Deens, Fins, Spaans, Russisch, Engels en Arabisch. 
Naast schrijven is ze researcher, onder andere voor docu-series, en ontwikkelt ze documentaire formats voor een Britse producent. Op vier van haar boeken is een filmoptie genomen. 
Marja analyseert verhalen met een filmblik.

Kies Marja als redacteur

Afbeelding

Foto Maria Genova

Maria Genova: fictie, non-fictie, kinderboeken, thrillers, romans en waargebeurde verhalen

Maria Genova is schrijfster van enkele bestsellers en prijswinnende boeken. Ze redigeert al jaren manuscripten in diverse genres, zowel inhoudelijk als grammaticaal. Ze wil dat elke schrijver het meeste uit zichzelf en het manuscript haalt. Haar feedback is altijd zeer gedetailleerd, met uitleg wat nog niet goed is, waarom en hoe het verbeterd kan worden. Talentvolle schrijvers helpt ze soms aan een contract bij bekende uitgevers. Ook geeft ze tips hoe je een boek succesvol in de markt kunt zetten als je het zelf wilt uitgeven. Meer over haar als schrijver en redacteur op www.mariagenova.nl.

Kies Maria als redacteur

Esther Jacobs: non-fictie, autobiografieën, managementboeken, informatieve boeken, persoonlijke ontwikkeling

Afbeelding

.

Esther is superscherp wat betreft jouw boek idee levensvatbaar maken, structuur aanbrengen en creatieve promotie. Ze publiceerde 30 boeken en hielp al honderden schrijvers hun boeken te schrijven en uit te geven. Haar slimme manier om het schrijfproces overzichtelijk te maken heet ‘Reverse Writing’; begin bij de achterflap. Ze maakte daar een boek een online programma over: ‘Zo schrijf je een boek!’, ze organiseert online workshops en heerlijke schrijfweken op exotische lokaties.
Zie ook haar website.

Kies Esther als redacteur

Afbeelding

Mieke van Wieringen

Mieke van Wieringen: kinderboeken, thrillers, romans

Mieke van Wieringen heeft een aantal kinderboeken geschreven en twee publicaties voor volwassenen op haar naam. 
Ze heeft jarenlange ervaring als schrijfdocent en het begeleiden van auteurs, ook voor een aantal reguliere uitgeverijen.
Dankzij haar onderwijsachtergrond weet ze auteurs te inspireren en de fijne kneepjes van de schrijftechniek bij te brengen. Zie ook haar website.

Kies Mieke als redacteur

Frank Noë: romans en erotische verhalen

Afbeelding

Frank Noe

Frank Noë is hoofdredacteur van Schrijven Magazine/Schrijven Online. Hij publiceerde 6 romans en 2 kinderboeken. Zijn roman Het gemaal stond op de shortlist van de Libris prijs. Hij geeft advies zowel op schrijftechnisch gebied als wat betreft de kansen in de markt.

Kies Frank als redacteur

Annemieke Heller: non-fictie over zelfontwikkeling, jeugdboeken en romans

Afbeelding

Manuscriptbeoordeling

Annemieke Heller heeft de overtuiging dat wanneer er een verhaal in je zit, het eruit moet. Haar enthousiasme werkt aanstekelijk en daardoor groeit bij schrijvers het zelfvertrouwen om naar buiten te treden met hun verhaal. Ze tilde al tientallen boeken naar het volgende ‘level'. Een mooie bijkomer: door haar verleden als journalist ziet ze precies waar voor jouw boek de mediakansen liggen.

Kies Annemieke als redacteur

Afbeelding

Lineke Eerdmans

Lineke Eerdmans: biografieën, verhalen, coachings- en managementboeken

Lineke Eerdmans is gepassioneerd boekenmaker, eindredacteur en uitgever. Ze studeerde Taalkunde aan de Universiteit Utrecht en heeft ruime ervaring in het maken van boeken, het begeleiden van auteurs en het redigeren van teksten. Lineke tilt persoonlijke boeken naar een hoger plan, met veel toewijding en respect voor de eigenheid van het verhaal. Tevens biedt zij schrijvers de mogelijkheid om het script uit te geven via Uitgeverij Lineke Eerdmans. Zie ook haar website.

Kies Lineke als redacteur

Johan Bordewijk: literaire romans en verhalen, non-fictie


Johan Bordewijk werkt sinds 2012 als redacteur bij Uitgeverij de Brouwerij | Brainbooks. In 2012 debuteerde hij als schrijver met de roman Morgen vlieg ik terug en in 2013 verscheen de verhalenbundel Zwerfvuil. Daarnaast heeft hij jarenlange ervaring met redactie en manuscriptbeoordeling.

Kies Johan als redacteur

Eva Keuris: thriller, literaire roman, verhalen, scenario

Afbeelding

Foto van Eva Keuris

Eva Keuris won met haar debuutroman Over het Spoor (Uitgeverij Prometheus) de Bookspot Schaduwprijs 2018 voor het beste thrillerdebuut. Ook stond ze op de shortlist van de Hebban Debuutprijs 2017 en de Gouden Strop 2018. Sinds maart 2020 is Eva’s tiendelige serie Het Zwarte Water te beluisteren via Storytel. Ook heeft ze veel ervaring als schrijver voor jeugdtelevisie (o.a. Vrijland, Spangas en Zapp Detective). Daarnaast heeft ze lesgegeven in proza en scenario bij Crea, de Schrijversacademie en de Querido Academie.

Kies Eva als redacteur

Bestelling
Maak een keuze
Dit adviesgesprek vindt plaats in de woonplaats van mijn redacteur of ik voer het via Skype.
Korting
Je kunt hier vast neerzetten wat je over de tekst wilt weten. Ook als je nog andere vragen of opmerkingen hebt kun je die hier plaatsen.
Mijn gegevens
Aanhef
Betaling

Voor de betaling ontvang je een factuur