Manuscriptbeoordeling bij Schrijven Online

Afbeelding

Manuscriptbeoordeling van Schrijven Magazine

Professionele manuscriptbeoordeling door ervaren redacteuren

Wil jij je manuscript professioneel laten beoordelen, nalezen of corrigeren? Of wil je feedback op je boekidee? Kies dan voor manuscriptbeoordeling van Schrijven Magazine / Schrijven Online. Je manuscript wordt grondig gelezen en beoordeeld door professionele en ervaren redacteuren die al jaren schrijvers begeleiden. Je kunt kiezen voor een voordelige snelscan (3.000 woorden voor slechts € 79,-) door onze vaste Snelscan-redacteur Eisso Post of voor een beoordeling van je volledige manuscript door een redacteur naar keuze.

5 redenen om te kiezen voor manuscriptbeoordeling van Schrijven Online

 1. Je manuscript wordt beoordeeld door professionele redacteuren die jaren ervaring hebben met auteursbegeleiding en uitgeverijen.
 2. Je wordt niet alleen een betere schrijver, je ontdekt ook wat de kansen zijn van je manuscript. Is het – na wat kleine aanpassingen – al goed genoeg om op te sturen naar een uitgeverij? Of is er een herschrijfronde nodig?
 3. In een persoonlijk adviesgesprek kun je uitgebreider ingaan op de schriftelijke beoordeling van je manuscript.
 4. Wij beoordelen manuscripten in alle denkbare genres. Van kinderboek of Young adult tot literaire roman of verhalenbundel. Van thriller of chicklit tot dichtbundel.
 5. Ook onvoltooide manuscripten worden beoordeeld.

Schrijven Online Manuscriptbeoordeling (volledig manuscript)

 • Je redacteur beoordeelt en analyseert je volledige manuscript (al dan niet voltooid).
 • Daarbij gaat je redacteur uitgebreid in op belangrijke zaken als structuur, geloofwaardigheid van de personages, spanningsopbouw en stijl.
 • De manuscriptbeoordeling biedt geen complete bureauredactie van het totale manuscript. Wil je een corrector naar je manuscript laten kijken, neem dan contact met ons op.
 • Binnen 4 weken na betaling en ontvangst van het manuscript krijg je een uitgebreid leesrapport van 3 tot 5 pagina's A4.

Investering
€ 85,- voor een leesrapport van 3 tot 5 pagina's A4 en slechts € 7,95 per 1.000 woorden manuscript met een minimum van 20.000 woorden. Heeft je manuscript minder woorden, of schrijf je gedichten, neem contact op, dan geven wij je een prijsopgave. Leden van Schrijven Online Plus krijgen korting: € 80,- i.p.v. € 85,-.

Prijzen zijn inclusief BTW. Dus geen extra kosten.

Bestel Manuscriptbeoordeling

Bij manuscriptbeoordeling kies je zelf je  redacteur. Als je hebt besteld, nemen wij hierover contact met je op.

Schrijven Online Adviesgesprek

Je voert een persoonlijk gesprek van anderhalf uur met je redacteur. Daarin ga je nóg dieper in op je manuscript. En kun je zoveel vragen stellen als je wilt. Dat gesprek vindt 'live' plaats, in de woonplaats van je redacteur. Maar je kunt ook kiezen voor een gesprek via Skype.

Investering
Slechts € 150,- voor een persoonlijk gesprek van anderhalf uur in de woonplaats van de redacteur of via Skype. Prijzen zijn inclusief BTW. Dus geen extra kosten.

Alleen in combinatie met de Manuscriptbeoordeling.

Manuscriptbeoordeling + Adviesgesprek

Meer informatie over je redacteuren

Schrijven Online Snelscan (3.000 woorden)

 • In deze quickscan beoordelen we een fragment van maximaal 3.000 woorden (of 10 pagina's A4) van je manuscript. Maar je kunt ook een idee voor een boek insturen.
 • Daarnaast krijg je vragen opgestuurd over het boek, verhaal of gedicht waar je aan werkt. Dit noemen we het virtueel uitgeversgesprek.
 • Op basis van je antwoorden op de vragen en het fragment van je werk maakt onze vaste Snelscan-redacteur Eisso Post een analyse. Daarna stuurt hij je een leesrapport (1/2 tot 1 A4) met zijn bevindingen en aanbevelingen.
 • Binnen tien dagen krijg je antwoord op de vraag of je (boek)idee en je tekst sterk genoeg zijn, en wat er beter kan.

Investering
Slechts € 79,- per Snelscan (3.000 woorden).
Leden van Schrijven Online Plus krijgen korting: € 75,- i.p.v. € 79,-.
Prijzen zijn inclusief BTW. Dus geen extra kosten.

Bestel de Snelscan

  Je redacteuren

  Eisso Post

  Specialismen: fantasy en sf, literair, (auto)biografisch. Eisso Post heeft een lange staat van dienst op het gebied van schrijfcursussen, schrijfbegeleiding en beoordeling. Hij heeft prozacursussen gegeven bij een werklozenproject, de Volksuniversiteit en de Schrijversvakschool in Groningen. Hij doet de snelscans van Schrijven Online en ook op Schrijven Online staat een cursus Ontdek Je Eigen Stijl van hem. Hij zat/zit in de longlistjury van de Harland Awards voor fantasy en science-fiction van 2012 en 2016. Eisso Post staat open voor het eigene van elke schrijver, maar schroomt niet voor verbeterpunten.

  Informatie over de Snelscan
  Informatie over Manuscriptbeoordeling

  Lineke Eerdmans

  Specialismen: biografieën, verhalen, coachings- en managementboeken. Lineke Eerdmans is gepassioneerd boekenmaker, eindredacteur en uitgever. Ze studeerde Taalkunde aan de Universiteit Utrecht en heeft ruime ervaring in het maken van boeken, het begeleiden van auteurs en het redigeren van teksten. Lineke tilt persoonlijke boeken naar een hoger plan, met veel toewijding en respect voor de eigenheid van het verhaal. Tevens biedt zij schrijvers de mogelijkheid om het script uit te geven via Uitgeverij Lineke Eerdmans. Zie ook haar website.

  Informatie over de Snelscan
  Informatie over Manuscriptbeoordeling

  Peter de Rijk

  Specialismen: romans, verhalen en poëzie
  Peter de Rijk is redacteur bij Uitgeverij in de Knipscheer. Hij schreef de novellen Vonk en Kermis in de hel, de dichtbundels Ik belde mijn muze en Scheren zonder spiegel en een boek vol interviews met de titel Wereldschrijvers. Hij maakt deel uit van de redactie van het literaire tijdschrift Nynade. Zijn radioprogramma Boeken, heel veel boeken is een begrip in Amsterdam.

  Informatie over de Snelscan
  Informatie over Manuscriptbeoordeling

  Johan Bordewijk

  Specialismen: literaire romans en verhalen, non-fictie
  Johan Bordewijk werkt sinds 2012 als redacteur bij Uitgeverij de Brouwerij | Brainbooks. In 2012 debuteerde hij als schrijver met de roman Morgen vlieg ik terug en in 2013 verschijnt de verhalenbundel Zwerfvuil. Daarnaast heeft hij jarenlange ervaring met redactie en manuscriptbeoordeling.

  Informatie over de Snelscan
  Informatie over Manuscriptbeoordeling

  Mirjam Boelsums

  Specialismen: romans en verhalen
  Mirjam Boelsums, auteur en schijfcoach, schreef de romans Slangen aaien (1998, Academica Literatuurprijs, longlist Libris Literatuur Prijs en nominatie Gouden Strop) en In zeven dagen (2006). In 2012 verscheen haar verhalenbundel Dronk. Ze publiceerde in tijdschriften als Vrij Nederland, de Groene Amsterdammer, en literaire tijdschriften en won de Nieuw Proza Prijs. Daarnaast is zij een ervaren schrijfdocent en beoordeelde ze manuscripten voor diverse uitgeverijen. Zie ook haar website.

  Informatie over de Snelscan
  Informatie over Manuscriptbeoordeling

  Hedwig van Lier

  Specialismen: autobiografieën en informatieve boeken. Elk boek heeft een verhaal en dat is wat Hedwig van Lier zo boeiend vindt aan haar vak. Om auteurs te helpen het boek te schrijven dat hen ook echt voor ogen staat, richtte ze in 2006 bureau Artemis op.  Met haar uitgeverij Rheia biedt ze hen daarnaast de mogelijkheid om hun boek te publiceren. Voor 2006 werkte ze negen jaar lang in de uitgeverijbranche en in haar studententijd studeerde ze Nederlandse Taal- en Letterkunde aan de Rijksuniversiteit Leiden.

  Informatie over de Snelscan
  Informatie over Manuscriptbeoordeling

  Mieke van Wieringen

  Specialismen: kinderboeken, thrillers, romans
  Mieke van Wieringen werkt als redacteur voor onder meer de uitgeverijen Callenbach en Kok Uitgevers. Ze begeleidt met name schrijvers van romans en thrillers. Haar uitgangspunt is het beste uit een auteur naar boven te halen, met respect voor ieders (on)mogelijkheden en talenten. Verder geeft ze schrijfles aan beginnende en gevorderde schrijvers en is ze schrijfdocent bij de NTI.

  Informatie over de Snelscan
  Informatie over Manuscriptbeoordeling

  Nicole Teunissen

  Specialismen: jeugdboeken, chicklit/romantische fictie, poëzie

  Nicole Teunissen redigeert als zelfstandig redacteur uiteenlopende soorten fictie en non-fictie. Dit doet ze o.a. voor De Fontein Jeugd, Pearson en Harlequin. Iedere tekst die haar Verhalenloket bereikt wordt enthousiast, kritisch en zorgvuldig bekeken. Nicole schrijft zelf ook poëzie, proza en alles daartussen. Haar bundel En als je dan kwam uit bij Uitgeverij Voetnoot

  Informatie over de Snelscan
  Informatie over Manuscriptbeoordeling

  Titia Vaags

  Afbeelding

  Tatia Vaags schrijfcursus

  Specialisme: kinder- en jeugdboeken.
  Titia Vaags is sinds 2006 zelfstandig schrijfdocent en redacteur. Opdrachtgevers vinden haar betrokken, enthousiast en een snelle denker. Ze heeft inmiddels diverse schrijvers van heel uiteenlopende niveaus begeleid. Ze houdt er dan ook van om samen met iedere schrijver (van amateur tot vergevorderd) een traject op maat uit te stippelen. Ook helpt ze je graag bij het vinden van een passende uitgever, maar ook bij de promotie van je boek. Bij Scriptplus heeft ze het vak Kinderverhalen schrijven onder de knie gekregen, en tijdens de cursus Bureauredactie bij VOB heeft ze zich het vak van redacteur eigen gemaakt. Voordat ze aan het werk ging, studeerde ze filosofie om ten slotte af te studeren als taalkundige met specialisatie kindertaalontwikkeling. Ze weet je dan ook prima uit te leggen of het manuscript dat je haar voorlegt past bij de leeftijd die je voor ogen hebt; de cognitieve en de taalontwikkeling van kinderen komt altijd aan bod bij de analyse van je manuscript. Zie haar website voor meer informatie.

  Informatie over de Snelscan
  Informatie over Manuscriptbeoordeling

  Cocky van Dijk

  Specialismen: fantasy en thrillers
  Cocky van Dijk is redacteur, onder andere voor uitgeverij Zilverspoor. Daarnaast is ze schrijver. Ze publiceerde korte verhalen in SFterra, Pure Fantasy, Fantastisch Strijdtoneel en de Unleash Awardbundel. Haar toneelwerken worden uitgegeven bij toneeluitgeverij Vink. Ze is beheerder van MagicTales.nl, dat onder meer samenwerkt met Luitingh Fantasy, en schreef jarenlang recensies voor Vrouwenthrillers.nl.

  Informatie over de Snelscan
  Informatie over Manuscriptbeoordeling

  Frank Noë

  Afbeelding

  Frank Noe

  Specialismen: romans en erotische verhalen

  Frank Noë is hoofdredacteur van Schrijven Magazine/Schrijven Online. Hij publiceerde 6 romans en 2 kinderboeken. Zijn roman Het gemaal stond op de shortlist van de Libris prijs. Hij geeft advies zowel op schrijftechnisch gebied als wat betreft de kansen in de markt.

  Informatie over de Snelscan
  Informatie over Manuscriptbeoordeling

  Annemieke Heller

  Afbeelding

  Manuscriptbeoordeling

  Specialismen: Non-fictie over zelfontwikkeling, jeugdboeken & romans.

  Annemieke Heller heeft de overtuiging dat wanneer er een verhaal in je zit, het eruit moet. Haar enthousiasme werkt aanstekelijk en daardoor groeit bij schrijvers het zelfvertrouwen om naar buiten te treden met hun verhaal. Ze tilde al tientallen boeken naar het volgende ‘level'. Een mooie bijkomer: door haar verleden als journalist ziet ze precies waar voor jouw boek de mediakansen liggen.

  Informatie over de Snelscan
  Informatie over Manuscriptbeoordeling

  Jan Vantoortelboom 

  Afbeelding

  Foto van Jan Vantoortelboom

  Specialismen: romans en (korte) verhalen

  Jan Vantoortelboom (1975) is auteur, columnist en docent. Romans van hem zijn onder andere: De verzonken jongen (De Bronzen Uil),  Meester Mitraillette, (DWDD-boekverkoperspanel Boek van de Maand) en De man die haast had (Zeeuwse Boekenprijs). Met zijn bedrijf SCHRIJFVRIJER helpt Jan Vantoortelboom de schrijfdromen van anderen te realiseren.

  Informatie over de Snelscan
  Informatie over Manuscriptbeoordeling

  Eva Keuris 

  Afbeelding

  Foto van Eva Keuris

  Specialismen: thriller, literaire roman, verhalen, scenario

  Eva Keuris won met haar debuutroman Over het Spoor (Uitgeverij Prometheus) de Bookspot Schaduwprijs 2018 voor het beste thrillerdebuut. Ook stond ze op de shortlist van de Hebban Debuutprijs 2017 en de Gouden Strop 2018. Sinds maart 2020 is Eva’s tiendelige serie Het Zwarte Water te beluisteren via Storytel. Ook heeft ze veel ervaring als schrijver voor jeugdtelevisie (o.a. Vrijland, Spangas en Zapp Detective). Daarnaast heeft ze lesgegeven in proza en scenario bij Crea, de Schrijversacademie en de Querido Academie.

  Afbeelding

  5 best gelezen schrijfwoordenboeken
  Bestelling
  Maak een keuze
  Dit adviesgesprek vindt plaats in de woonplaats van mijn redacteur of ik voer het via Skype.
  Mijn gegevens
  Aanhef
  Betaling

  Voor de betaling ontvang je een factuur

  Aanvullende voorwaarden manuscriptbeoordeling en snelscan:

  • Bij een manuscriptbeoordeling analyseren de redacteuren van Schrijven Online je hele (al dan niet voltooide) manuscript, waar je meestal al maanden en soms jaren werk in hebt gestoken. Daarbij letten ze speciaal op structuur, stijl, taalgebruik, de verhaallijn en spanningsopbouw.
  • Bij de Snelscan gaat het om een beoordeling van je boekidee, of een gedicht of verhaal dat je op wil sturen naar een tijdschrift of schrijfwedstrijd.
  • Natuurlijk gaan de redacteuren van Schrijven Online vertrouwelijk om met je manuscript. Zij zullen het niet met anderen delen of bespreken. Tenzij jij daar uitdrukkelijk toestemming voor geeft.
  • Om administratieve rompslomp te voorkomen gaan de redacteuren van Schrijven Online pas aan het werk als je betaling en je manuscript zijn ontvangen door Schrijven Online.
  • Als je aanvraag niet voldoet aan onze aanlever- en betalingsvoorwaarden (die je per mail ontvangt), behoudt Schrijven Online zich het recht voor beoordeling op te schorten tot aan de voorwaarden is voldaan.
  • In uitzonderlijke gevallen kan het voorkomen dat je langer moet wachten op antwoord dan beloofd. Je wordt daar dan per e-mail van de hoogte gebracht.
  • Over de toegezonden leesrapporten (Schrijven Online Snelscan en Schrijven Online Manuscriptbeoordeling) kan niet worden gecorrespondeerd. Heb je vragen, dan kun je die bespreken tijdens het Schrijven Online Adviesgesprek.
  • Aan bovenstaande gegevens kunnen geen rechten worden ontleend. Typefouten en (prijs)wijzigingen zijn voorbehouden.

  Wij vinden privacy belangrijk. We gaan dan ook zorgvuldig met persoonsgegevens om. Lees er alles over in ons privacy-statement.

  Prijs- en typefouten voorbehouden. Heeft u vragen? Neem gerust contact op met onze klantenservice.