Manuscriptbeoordeling bij Schrijven Online

Afbeelding

Manuscriptbeoordeling van Schrijven Magazine

Professionele manuscriptbeoordeling door ervaren redacteuren

Wil jij je manuscript professioneel laten beoordelen, nalezen of corrigeren? Of wil je feedback op je boekidee? Kies dan voor manuscriptbeoordeling van Schrijven Magazine / Schrijven Online. Je manuscript wordt grondig gelezen en beoordeeld door professionele en ervaren redacteuren die al jaren schrijvers begeleiden. 

✅ Je manuscript wordt beoordeeld door een ervaren redacteur.
✅ Je kiest zelf welke redacteur je manuscript beoordeelt.
✅ Je krijgt een uitgebreid leesrapport en desgewenst een adviesgesprek.
✅ Korting voor abonnees van Schrijven Magazine.
✅ Korting voor leden van Schrijven Magazine Plus.


5 redenen om te kiezen voor manuscriptbeoordeling van Schrijven Online

 1. Je manuscript wordt beoordeeld door professionele redacteuren die jaren ervaring hebben met auteursbegeleiding en uitgeverijen.
 2. Je wordt niet alleen een betere schrijver, je ontdekt ook wat de kansen zijn van je manuscript. Is het – na wat kleine aanpassingen – al goed genoeg om op te sturen naar een uitgeverij? Of is er een herschrijfronde nodig?
 3. In een persoonlijk adviesgesprek kun je uitgebreider ingaan op de schriftelijke beoordeling van je manuscript.
 4. Wij beoordelen manuscripten in alle denkbare genres. Van kinderboek of Young adult tot literaire roman of verhalenbundel. Van thriller of chicklit tot dichtbundel.
 5. Ook onvoltooide manuscripten worden beoordeeld.

Schrijven Online Manuscriptbeoordeling (volledig manuscript)

 • Je redacteur beoordeelt en analyseert je volledige manuscript (al dan niet voltooid).
 • Daarbij gaat je redacteur uitgebreid in op belangrijke zaken als structuur, geloofwaardigheid van de personages, spanningsopbouw en stijl.
 • De manuscriptbeoordeling biedt geen complete bureauredactie van het totale manuscript. Wil je een corrector naar je manuscript laten kijken, neem dan contact met ons op.
 • Binnen 4 weken na betaling en ontvangst van het manuscript krijg je een uitgebreid leesrapport van 3 tot 5 pagina's A4.

Investering
€ 89,- voor een leesrapport van 3 tot 5 pagina's A4 en slechts € 8,95 per 1.000 woorden manuscript met een minimum van 20.000 woorden. Heeft je manuscript minder woorden, of schrijf je gedichten, neem contact op, dan geven wij je een prijsopgave. Leden van Schrijven Online Plus en abonnees van Schrijven Magazine krijgen korting: € 80,- i.p.v. € 89,-.

Het minimum tarief voor manuscriptbeoordeling is € 259,-- voor abonnees, € 268,-- voor niet-abonnees.

Prijzen zijn inclusief BTW. Dus geen extra kosten.

Bestel Manuscriptbeoordeling

Bij manuscriptbeoordeling kies je zelf je  redacteur. Als je hebt besteld, nemen wij hierover contact met je op. We kunnen niet garanderen dat de redacteur van je keuze altijd beschikbaar is. Indien deze niet beschikbaar is, overleggen we over een alternatief.


Schrijven Online Adviesgesprek

Je voert een persoonlijk gesprek van anderhalf uur met je redacteur. Daarin ga je nóg dieper in op je manuscript. En kun je zoveel vragen stellen als je wilt. Dat gesprek vindt 'live' plaats, in de woonplaats van je redacteur. Maar je kunt ook kiezen voor een gesprek via Skype.

Investering
Slechts € 150,- voor een persoonlijk gesprek van anderhalf uur in de woonplaats van de redacteur of via Skype. Prijzen zijn inclusief BTW. Dus geen extra kosten.

Alleen in combinatie met de Manuscriptbeoordeling.

Manuscriptbeoordeling + Adviesgesprek

Meer informatie over je redacteuren


Je redacteuren

Jan Vantoortelboom 

Afbeelding

Foto van Jan Vantoortelboom

Specialismen: romans en (korte) verhalen

Jan Vantoortelboom (1975) is auteur, columnist en docent. Romans van hem zijn onder andere: De verzonken jongen (De Bronzen Uil),  Meester Mitraillette, (DWDD-boekverkoperspanel Boek van de Maand) en De man die haast had (Zeeuwse Boekenprijs). Met zijn bedrijf SCHRIJFVRIJER helpt Jan Vantoortelboom de schrijfdromen van anderen te realiseren.

Informatie over Manuscriptbeoordeling

Peter de Rijk

Specialismen: romans, verhalen en poëzie
Peter de Rijk is redacteur bij Uitgeverij in de Knipscheer. Hij schreef de novellen Vonk en Kermis in de hel, de dichtbundels Ik belde mijn muze en Scheren zonder spiegel en een boek vol interviews met de titel Wereldschrijvers. Hij maakt deel uit van de redactie van het literaire tijdschrift Nynade. Zijn radioprogramma Boeken, heel veel boeken is een begrip in Amsterdam.

Informatie over Manuscriptbeoordeling

Cocky van Dijk

Specialismen: fantasy en thrillers
Cocky van Dijk is redacteur, onder andere voor uitgeverij Zilverspoor. Daarnaast is ze schrijver. Ze publiceerde korte verhalen in SFterra, Pure Fantasy, Fantastisch Strijdtoneel en de Unleash Awardbundel. Haar toneelwerken worden uitgegeven bij toneeluitgeverij Vink. Ze is beheerder van MagicTales.nl, dat onder meer samenwerkt met Luitingh Fantasy, en schreef jarenlang recensies voor Vrouwenthrillers.nl.

Informatie over Manuscriptbeoordeling

Mirjam Boelsums

Specialismen: romans en verhalen
Mirjam Boelsums, auteur en schijfcoach, schreef de romans Slangen aaien (1998, Academica Literatuurprijs, longlist Libris Literatuur Prijs en nominatie Gouden Strop) en In zeven dagen (2006). In 2012 verscheen haar verhalenbundel Dronk. Ze publiceerde in tijdschriften als Vrij Nederland, de Groene Amsterdammer, en literaire tijdschriften en won de Nieuw Proza Prijs. Daarnaast is zij een ervaren schrijfdocent en beoordeelde ze manuscripten voor diverse uitgeverijen. Zie ook haar website.

Informatie over Manuscriptbeoordeling

Afbeelding

Anna Strijbos

Anna Strijbos

Specialismen: (auto)biografieën, romans en korte verhalen. 

Anna Strijbos is auteur en schrijfcoach. Haar debuutroman De Zelfloze, waar zij vier jaar lang aan gewerkt heeft, wordt naar verwachting in 2023 uitgegeven. 
Daarnaast is zij schrijfcoach bij Schrijven Online. Regelmatig bedenkt zij de wekelijkse schrijfopdracht en levert feedback. 
Dankzij haar studie Filosofie aan de Universiteit van Amsterdam heeft zij een perfecte beheersing van de Nederlandse taal en lukt het haar om op een kritische en nauwkeurige manier teksten te analyseren.

Informatie over Manuscriptbeoordeling

Afbeelding

Nadine van de Sande

Nadine van de Sande

Specialismen: romantische verhalen, autobiografische verhalen en romans.

Nadine van de Sande (1991) is van jongs af aan dol op schrijven en publiceerde op haar zestiende en negentiende twee romans in eigen beheer. Ze studeerde af als logopediste en legde daarmee haar professionele basis in de taalkunde. Maar het schrijverschap bleef lonken en daarom liet ze zich omscholen. Ze is nu copywriter, schrijfcoach en manuscriptredactrice. Ze doceert ook een cursus autobiografisch schrijven bij de ondernemersschool. 

Informatie over Manuscriptbeoordeling

Afbeelding

Marja West

Marja West

Marja West debuteerde in 2015 met Uitgeteld (longlist De Diamanten Kogel). Ze schrijft thrillers onder de naam Anna West (Crime Compagnie), Storytel originals en Kobo originals, feelgood onder de naam Anna Thomas (Luitingh Sijthoff) en True Crimes. Haar werk is vertaald in het Deens, Fins, Spaans, Russisch, Engels en Arabisch. 
Naast schrijven is ze researcher, onder andere voor docu-series, en ontwikkelt ze documentaire formats voor een Britse producent. Op vier van haar boeken is een filmoptie genomen. 
Marja analyseert verhalen met een filmblik.

Informatie over Manuscriptbeoordeling

Afbeelding

Foto Maria Genova

Maria Genova

Specialismen: zowel fictie als non-fictie; kinderboeken, thrillers, romans en waargebeurde verhalen. 

Maria Genova is schrijfster van enkele bestsellers en prijswinnende boeken. Ze redigeert al jaren manuscripten in diverse genres, zowel inhoudelijk als grammaticaal. Ze wil dat elke schrijver het meeste uit zichzelf en het manuscript haalt. Haar feedback is altijd zeer gedetailleerd, met uitleg wat nog niet goed is, waarom en hoe het verbeterd kan worden. Talentvolle schrijvers helpt ze soms aan een contract bij bekende uitgevers. Ook geeft ze tips hoe je een boek succesvol in de markt kunt zetten als je het zelf wilt uitgeven. Meer over haar als schrijver en redacteur op www.mariagenova.nl 

Informatie over Manuscriptbeoordeling

Esther Jacobs

Afbeelding

.

Specialismen: non-fictie, autobiografieën, managementboeken, informatieve boeken, persoonlijke ontwikkeling, reisverhalen, blogs en websites.

Esther is superscherp wat betreft jouw boek idee levensvatbaar maken, structuur aanbrengen en creatieve promotie. Ze publiceerde 30 boeken en hielp al honderden schrijvers hun boeken te schrijven en uit te geven. Haar slimme manier om het schrijfproces overzichtelijk te maken heet ‘Reverse Writing’; begin bij de achterflap. Ze maakte daar een boek een online programma over: ‘Zo schrijf je een boek!’, ze organiseert online workshops en heerlijke schrijfweken op exotische lokaties.
Zie ook haar website.

Informatie over Manuscriptbeoordeling

Mieke van Wieringen

Specialismen: kinderboeken, thrillers, romans
Mieke van Wieringen werkt als redacteur voor onder meer de uitgeverijen Callenbach en Kok Uitgevers. Ze begeleidt met name schrijvers van romans en thrillers. Haar uitgangspunt is het beste uit een auteur naar boven te halen, met respect voor ieders (on)mogelijkheden en talenten. Verder geeft ze schrijfles aan beginnende en gevorderde schrijvers en is ze schrijfdocent bij de NTI.

Informatie over Manuscriptbeoordeling

Frank Noë

Afbeelding

Frank Noe

Specialismen: romans en erotische verhalen

Frank Noë is hoofdredacteur van Schrijven Magazine/Schrijven Online. Hij publiceerde 6 romans en 2 kinderboeken. Zijn roman Het gemaal stond op de shortlist van de Libris prijs. Hij geeft advies zowel op schrijftechnisch gebied als wat betreft de kansen in de markt.

Informatie over Manuscriptbeoordeling

Annemieke Heller

Afbeelding

Manuscriptbeoordeling

Specialismen: Non-fictie over zelfontwikkeling, jeugdboeken & romans.

Annemieke Heller heeft de overtuiging dat wanneer er een verhaal in je zit, het eruit moet. Haar enthousiasme werkt aanstekelijk en daardoor groeit bij schrijvers het zelfvertrouwen om naar buiten te treden met hun verhaal. Ze tilde al tientallen boeken naar het volgende ‘level'. Een mooie bijkomer: door haar verleden als journalist ziet ze precies waar voor jouw boek de mediakansen liggen.

Informatie over Manuscriptbeoordeling

Lineke Eerdmans

Specialismen: biografieën, verhalen, coachings- en managementboeken. Lineke Eerdmans is gepassioneerd boekenmaker, eindredacteur en uitgever. Ze studeerde Taalkunde aan de Universiteit Utrecht en heeft ruime ervaring in het maken van boeken, het begeleiden van auteurs en het redigeren van teksten. Lineke tilt persoonlijke boeken naar een hoger plan, met veel toewijding en respect voor de eigenheid van het verhaal. Tevens biedt zij schrijvers de mogelijkheid om het script uit te geven via Uitgeverij Lineke Eerdmans. Zie ook haar website.

Informatie over Manuscriptbeoordeling

Johan Bordewijk

Specialismen: literaire romans en verhalen, non-fictie
Johan Bordewijk werkt sinds 2012 als redacteur bij Uitgeverij de Brouwerij | Brainbooks. In 2012 debuteerde hij als schrijver met de roman Morgen vlieg ik terug en in 2013 verscheen de verhalenbundel Zwerfvuil. Daarnaast heeft hij jarenlange ervaring met redactie en manuscriptbeoordeling.

Informatie over Manuscriptbeoordeling

Eva Keuris 

Afbeelding

Foto van Eva Keuris

Specialismen: thriller, literaire roman, verhalen, scenario

Eva Keuris won met haar debuutroman Over het Spoor (Uitgeverij Prometheus) de Bookspot Schaduwprijs 2018 voor het beste thrillerdebuut. Ook stond ze op de shortlist van de Hebban Debuutprijs 2017 en de Gouden Strop 2018. Sinds maart 2020 is Eva’s tiendelige serie Het Zwarte Water te beluisteren via Storytel. Ook heeft ze veel ervaring als schrijver voor jeugdtelevisie (o.a. Vrijland, Spangas en Zapp Detective). Daarnaast heeft ze lesgegeven in proza en scenario bij Crea, de Schrijversacademie en de Querido Academie.

Informatie over Manuscriptbeoordeling

Afbeelding

5 best gelezen schrijfwoordenboeken
Bestelling
Maak een keuze
Dit adviesgesprek vindt plaats in de woonplaats van mijn redacteur of ik voer het via Skype.
Korting
Mijn gegevens
Aanhef
Betaling

Voor de betaling ontvang je een factuur

Aanvullende voorwaarden manuscriptbeoordeling:

 • Bij een manuscriptbeoordeling analyseren de redacteuren van Schrijven Online je hele (al dan niet voltooide) manuscript, waar je meestal al maanden en soms jaren werk in hebt gestoken. Daarbij letten ze speciaal op structuur, stijl, taalgebruik, de verhaallijn en spanningsopbouw.
 • Natuurlijk gaan de redacteuren van Schrijven Online vertrouwelijk om met je manuscript. Zij zullen het niet met anderen delen of bespreken. Tenzij jij daar uitdrukkelijk toestemming voor geeft.
 • Om administratieve rompslomp te voorkomen gaan de redacteuren van Schrijven Online pas aan het werk als je betaling en je manuscript zijn ontvangen door Schrijven Online.
 • Als je aanvraag niet voldoet aan onze aanlever- en betalingsvoorwaarden (die je per mail ontvangt), behoudt Schrijven Online zich het recht voor beoordeling op te schorten tot aan de voorwaarden is voldaan.
 • In uitzonderlijke gevallen kan het voorkomen dat je langer moet wachten op antwoord dan beloofd. Je wordt daar dan per e-mail van de hoogte gebracht.
 • Over de toegezonden leesrapporten kan niet worden gecorrespondeerd. Heb je vragen, dan kun je die bespreken tijdens het Schrijven Online Adviesgesprek.
 • Aan bovenstaande gegevens kunnen geen rechten worden ontleend. Typefouten en (prijs)wijzigingen zijn voorbehouden.

Wij vinden privacy belangrijk. We gaan dan ook zorgvuldig met persoonsgegevens om. Lees er alles over in ons privacy-statement.

Prijs- en typefouten voorbehouden. Heeft u vragen? Neem gerust contact op met onze klantenservice.