Afbeelding

Workshop Lidewijde Paris - Schrijven Magazine Schrijfdag 2017

Workshop Lidewijde Paris - Schrijven Magazine Schrijfdag 2017

Workshop Lidewijde Paris - Schrijven Magazine Schrijfdag 2017 Tijdens de Schrijven Magazine Schrijfdag 2017 zal redacteur en schrijfster Lidewijde Paris een workshop  geven over welke romans jij nou moet lezen om beter te kunnen schrijven. 

'Wie niet leest, wordt nooit een goede schrijver.' is een bewering die altijd wel de kop opsteekt in een schrijfles. Of hij helemaal waar is, weet Lidewijde Paris niet, maar góed lezen kan wel helpen beter of ánders te schrijven. Maar hoe en welke romans moet je lezen om de kunst af te kijken? Dat laat Lidewijde Paris aan de hand van veel voorbeelden zien. Vooral belangrijk is dat leren op twee manieren gaat: door goede voorbeelden als inspiratie te nemen en slechte voorbeelden links te laten liggen. Maar dan moet je wel eerst doorgronden hoe ze werken.

Lidewijde Paris (1962) was boekverkoper, journalist, interviewer en werkte vijfentwintig jaar als redacteur en uitgever oa als uitgever van Querido, Ailantus en Nieuw Amsterdam. Ze zocht twee jaar verhalen voor Vrij Nederland en had zes jaar een column over vertaalde literatuur op Opium radio. In 2016 werd Lidewijde journalist, schrijver en professioneel spreker. Nav haar boek Hoe lees ik? geeft ze Lees!workshops op scholen, in bibliotheken, boekwinkels, voor literaire genootschappen en festivals. Het boek was de start van De Lees!ambassade waarmee ze op een onderhoudende en toegankelijke manier het literaire lezen promoot. Voor 2018 schreef ze een scheurkalender: 365 dingen die je als boekenlezer moet weten. Haar tweede boek: Hoe lees ik korte verhalen? is in de maak.


Bestel nu je tickets!

De Week van het Schrijven wordt afgesloten met de Schrijven Magazine Schrijfdag 2017 op zondag 17 september in Theater De Omval in Diemen! Net als vorig jaar krijg je een dag boordevol inspirerende schrijfworkshops en lezingen over schrijven. Ook kun je je verhaalidee pitchen bij redacteuren van uitgeverijen, en er staan schrijfdokters klaar voor eerste hulp bij schrijfproblemen.

Bestel nu je tickets!

Wij laten dit jaar de ticketverkoop verzorgen door Eventgoose.
Wacht niet te lang, het aantal beschikbare plaatsen is beperkt!
Goed om te weten: abonnees profiteren van € 20 korting!

Benieuwd naar het hele programma? Klik hier.

Techniek