Afbeelding

Foto door Dom J van Pexels

Wekelijkse schrijfopdracht #257

Behoefte aan feedback op je schrijfwerk? Doe dan mee aan onze wekelijkse schrijfopdracht. Deze week opdracht #257: Boekverfilming/Filmverboeking

Iedere week kun je aan de slag met een nieuwe inspirerende schrijfopdracht. De opdrachten worden om en om uitgeschreven door schrijfcoaches Odile Schmidt, Jackman, Frank Noë, Katja de Vries, Janko Ekkel, Lizette van Geene, Mabel Verstappen, Mike van Holsteijn, Ingeborg van Buiten, Jacqueline van Zwieteren, Annette van der Meij en Johanna Müller. Iedereen kan meedoen!

Lees hieronder de 257e opdracht, ga naar het forum van Schrijven Online en plaats je verhaal om gratis feedback te ontvangen.

Opdracht #257 – Boekverfilming/Filmverboeking

Door schrijfcoach Mike van Holsteijn

Normaal gesproken steelt Hollywood de verhalen van de schrijvers; ze verfilmen boeken en blijven soms dichter bij het verhaal en soms maken ze er hun eigen film van. Deze filmmakers kunnen putten uit alle informatie die in het boek staat.

Maar waarom worden er nooit boeken geschreven die als film begonnen zijn? Het gebeurt soms wel, maar niet zo vaak als andersom. Toch wordt dat de opdracht van deze week.

Kies een scène van een film die je altijd is bijgebleven en bewerk het tot een verhaal van 300 woorden. Probeer door de oppervlakte heen te schrijven, beschrijf dus niet alleen wat er gebeurt, maar ook gedachten, gevoelens, ga een laag dieper. Kies dan ook geen scène met alleen dialoog, tenzij er ook tegelijkertijd ook iets anders interessants gebeurt.

Publiceren en feedback

Je kunt jouw verhaal publiceren op een speciaal onderdeel van het forum. Daar kunnen de schrijfcoaches en andere deelnemers feedback geven op het verhaal. Dat gaat zo:

•    Klik op deze link en voer jouw verhaal in (vergeet niet het nummer en de titel van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel). Klik vervolgens op 'Bewaren'.
•    Wacht op feedback of geef alvast feedback op andere verhalen.
•    Feedback geven op verhalen van voorgaande opdrachten mag natuurlijk ook!

Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om verhalen op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken.

Over de schrijfcoach

Mike van Holsteijn (1999) schrijft sinds enkele jaren aan één stuk door. Enkele werken zijn in verschillende bundels verschenen, waaronder gedichten en kortverhalen. Hiernaast doet hij actief mee aan zoveel mogelijk wedstrijden en hij heeft dan ook grote schrijfambities voor de toekomst. Momenteel zit hij in het eerste jaar van de studie Nederlandse Taal en Cultuur aan de Universiteit Utrecht, waar hij uiteindelijk de kant van de letterkunde op wil gaan.