Afbeelding

Bron Pixabay

Wekelijkse schrijfopdracht #256

schrijfopdracht

Behoefte aan feedback op je schrijfwerk? Doe dan mee aan onze wekelijkse schrijfopdracht. Deze week opdracht #256: Kampvuur.

Beeld Pixabay

Iedere week kun je aan de slag met een nieuwe inspirerende schrijfopdracht. De opdrachten worden om en om uitgeschreven door schrijfcoaches Odile Schmidt, Jackman, Frank Noë, Katja de Vries, Janko Ekkel, Lizette van Geene, Mabel Verstappen, Mike van Holsteijn, Ingeborg van Buiten, Jacqueline van Zwieteren, Annette van der Meij en Johanna Müller. Iedereen kan meedoen!

Lees hieronder de 256e opdracht, ga naar het forum van Schrijven Online en plaats je verhaal om gratis feedback te ontvangen.

Opdracht #256 – Kampvuur

Door schrijfcoach Katja de Vries

Een zomers thema. Schrijf een verhaal waarin een verhaal(tje) rond het kampvuur wordt verteld, maar vertel niet alleen dat verhaal. Beschrijf wie, wat en waar: wie zitten er rond het kampvuur, wat verbindt hen en wie vertelt het (griezelige, spannende of andersoortig  typisch kampvuurverhaal(tje)). Houd dat verhaal zelf aan de korte kant, maar liefst wel met bijvoorbeeld een schrikmoment of een overwachte wending. Ook kan het vertellen zelf worden onderbroken door iets wat er op dat moment 'echt' rond het kampvuur gebeurt. Kortom, maak er een miniraamvertelling van. Er geldt geen maximum aantal woorden, maar maak er wel een verhaal van, geen novelle of roman.

Publiceren en feedback

Je kunt jouw verhaal publiceren op een speciaal onderdeel van het forum. Daar kunnen de schrijfcoaches en andere deelnemers feedback geven op het verhaal. Dat gaat zo:

•    Klik op deze link en voer jouw verhaal in (vergeet niet het nummer en de titel van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel). Klik vervolgens op 'Bewaren'.
•    Wacht op feedback of geef alvast feedback op andere verhalen.
•    Feedback geven op verhalen van voorgaande opdrachten mag natuurlijk ook!

Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om verhalen op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken.

Over de schrijfcoach

Katja de Vries is van huis uit taalkundige en heeft ruim twintig jaar ervaring als vertaler en revisor. Ze is momenteel werkzaam als Language Quality Specialist en is tevens actief als literair vertaler uit het Italiaans en het Engels. Ook doet zij redactie- en persklaarmaakwerk en schrijft ze boekverslagen voor diverse literaire uitgeverijen. Creativiteit en precisie zijn haar belangrijkste aandachtspunten bij geschreven teksten: deze twee aspecten moeten niet om voorrang vechten, maar elkaar juist versterken.