Afbeelding

Bron Pixabay

Wekelijkse schrijfopdracht #253

reisverhalen schrijvenBehoefte aan feedback op je schrijfwerk? Doe dan mee aan onze wekelijkse schrijfopdracht. Deze week opdracht #253: Reisverslag in je slaapkamer. 

Iedere week kun je aan de slag met een nieuwe inspirerende schrijfopdracht. De opdrachten worden om en om uitgeschreven door schrijfcoaches Odile Schmidt, Jackman, Frank Noë, Katja de Vries, Janko Ekkel, Lizette van Geene, Mabel Verstappen, Mike van Holsteijn, Ingeborg van Buiten, Jacqueline van Zwieteren, Annette van der Meij en Johanna Müller. Iedereen kan meedoen!


Lees hieronder de 253e opdracht, ga naar het forum van Schrijven Online en plaats je verhaal om gratis feedback te ontvangen.

Opdracht #253 – Reisverslag in je slaapkamer

Door schrijfcoach Lizette van Geene

'De zomer is begonnen en we gaan weer massaal op vakantie.  Maar waarom zou je reizen als je vanuit je stoel verre reizen kunt maken? Want reizen is niet zozeer een kwestie van bestemming, als van instelling. Zo schreef de Franse schrijver Xavier de Maistre twee reisboeken. Hij zat na een duel een aantal weken gevangen op een kamer in Turijn en schreef daar het eerste boek. Over een reis door zijn kamer.  'Als ik door mijn kamer reis,' schreef hij, 'volg ik zelden een vaste lijn.' Hij zou nog een tweede boek schrijven waarin hij die reis over deed, alleen dan in zijn pyjama.

Schrijf een reisverslag over een tocht door je slaapkamer in maximaal 550 woorden. 

(Ook ik liet me inspireren door Xavier de Maistre en schreef over een heuse roadtrip, maar dan in Zeeland, waar we eilanden hopten.)

Publiceren en feedback

Je kunt jouw verhaal publiceren op een speciaal onderdeel van het forum. Daar kunnen de schrijfcoaches en andere deelnemers feedback geven op het verhaal. Dat gaat zo:

•    Klik op deze link en voer jouw verhaal in (vergeet niet het nummer en de titel van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel). Klik vervolgens op 'Bewaren'.
•    Wacht op feedback of geef alvast feedback op andere verhalen.
•    Feedback geven op verhalen van voorgaande opdrachten mag natuurlijk ook!

Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om verhalen op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken.

Over de schrijfcoach

Lizette van Geene schrijft commerciële en journalistieke teksten, korte verhalen en educatieve publicaties in haar eigen vakgebied (arbeidsmarkt, onderwijs en loopbaanbegeleiding). Ze blogt (soms geregeld) en werkt onder andere als schrijfcoach en als freelance recensente literatuur bij het Eindhovens Dagblad. Meer lezen van Van Geene? Bezoek hier haar website.