Start » Nieuws » Wekelijkse schrijfopdracht #213

Wekelijkse schrijfopdracht #213

26 September 2018

Behoefte aan feedback op je schrijfwerk? Doe dan mee met onze wekelijkse schrijfopdracht, uitgeschreven door onze professionele schrijfcoaches.

schrijfopdracht feedback schrijfwerkWekelijkse schrijfopdracht

Iedere week kun je aan de slag met een nieuwe inspirerende schrijfopdracht. De opdrachten worden om en om uitgeschreven door schrijfcoaches Odile Schmidt, Wilma van den Akker, Jackman, Frank Noë, Nel Goudriaan, Janko Ekkel, Marijcke Cauwe, Lizette van Geene, Mike van Holsteijn en Greetje Kruidhof. Iedereen kan meedoen!

Lees hieronder de 213e opdracht, ga naar het forum van Schrijven Online en plaats je verhaal om gratis feedback te ontvangen.

Schrijfopdracht #213 - Bar fight

Door Frank Noë

Conflict is de motor van elk verhaal, zei Murat Isik onlangs in Schrijven Magazine. En daar heeft hij gelijk in. Vooral in dialoog kun je conflicterende opvattingen, botsende wereldbeelden en meningen naar voren laten komen. Zo’n scene trekt de lezer het verhaal in en geeft je als schrijver de mogelijkheid om je personages haarfijn uit te tekenen en een eigen stem te geven.

Bar-scene

Twee personen die een relatie hebben, zitten aan een bar en er ontstaat een woordenwisseling. Het mag overal over gaan, maar zorg dat de spanning flink op loopt. Een personage schaamt zich voor de andere bezoekers en wil de ruzie sussen. Het andere personage zit daar helemaal niet mee en gooit juist olie op het vuur. Schrijf een dialoogscene van 300 woorden of minder.

Publiceren en feedback

Je kunt jouw verhaal publiceren op een speciaal onderdeel van het forum. Daar kunnen de schrijfcoaches en andere deelnemers feedback geven op het verhaal. Dat gaat zo:

 • Klik op deze link en voer jouw verhaal in (vergeet niet het nummer en de titel van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel). Klik vervolgens op 'Bewaren'.

• Wacht op feedback of geef alvast feedback op andere verhalen.

• Feedback geven op verhalen van voorgaande opdrachten mag natuurlijk ook!

Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om verhalen op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken.

Over de schrijfcoach

Frank Noë is hoofdredacteur bij Schrijven Magazine en heeft meerdere boeken geschreven waaronder De vijfde dag, waarmee hij de longlist van de Jan Wolkers-prijs behaalde. 

« terug naar het nieuwsoverzicht

Gerelateerd nieuws:

- Beter leren schrijven? Lees Schrijven Magazine!
- Wekelijkse schrijfopdracht #212
- Schrijfprobleem #7: geen conflict hebben
- De gereedschapskist van de schrijver: conflict
- Murat Isik wint verhalenprijs Juni Kunstmaand
- Over het conflict: de brandende watertoren #1
- Schrijfprobleem #28: een kwakkelend conflict


  • Uitgeven in eigen beheer wordt steeds volwassener: een overzicht van succesvolle en inspirerende zelf uitgegeven boeken en de auteurs die ze schreven
  • Schrijven vanuit je hart. Michelle Shanti legt uit hoe je dat doet – en geeft je oefeningen
  • Kathy Mathys geeft tips voor het schrijven voor young adults
  • Ruimte voor schrijven: je hebt ruimte nodig om jezelf te ontwikkelen. Hoe zorg je dat je die ruimte ook hebt?
  • Als schrijver op het podium staan, hoe doe je dat?
  • Nieuwe series: Het schrijfproces en fantasy.

Dit nummer niet missen, maar nog geen abonnee? Neem vóór maandag 24 september 16:00 u. een abonnement!

WORD ABONNEE
Schrijven

Ontvang de gratis nieuwsbrief boordevol tips, aanbiedingen en winacties!

Schrijf je in!