Start » Nieuws » Wekelijkse schrijfopdracht #200

Wekelijkse schrijfopdracht #200

27 Juni 2018

wekelijkse schrijfopdrachtBehoefte aan feedback op je schrijfwerk? Doe dan mee met onze wekelijkse schrijfopdracht, uitgeschreven door onze professionele schrijfcoaches.

 

Wekelijkse schrijfopdracht

Iedere week kun je aan de slag met een nieuwe inspirerende schrijfopdracht. De opdrachten worden om en om uitgeschreven door schrijfcoaches Odile Schmidt, Wilma van den Akker, Corrie Gramser, Frank Noë, Nel Goudriaan, Janko Ekkel, Marijcke Cauwe, Lizette van Geene, Mike van Holsteijn en Greetje Kruidhof. Iedereen kan meedoen!

Lees hieronder de 200e opdracht, ga naar het forum van Schrijven Online en plaats je verhaal om gratis feedback te ontvangen.

Schrijfopdracht #200 - Sterke mannen

Door schrijfcoach Greetje Kruidhof

Juni, maand waarin de uitslagen bekend worden van de eindexamens middelbare school. Deze schrijfopdracht gebruikt daarom een tekstje uit het examen Nederlands van het VWO dit jaar.

Lees de tekst onder de schrijfopdracht. Probeer je in te leven in de hoofdpersoon en schrijf vanuit zijn perspectief een gedicht, maximaal 12 regels. Vorm is vrij, perspectief deze keer niet.

Bij mijn overburen werd een steiger gebouwd door een stel sterke mannen. Ze riepen elkaar toe in een mengsel van Nederlands en Pools. Ik stelde me voor dat ik een van hen zou zijn. Zo’n beroep zou volgens mijn vader mijn lot zijn als ik niet wilde leren, als ik mijn talenten niet zou gebruiken.

Bron: Examen Nederlands VWO 2018, naar: Hans van Dijck, uit: de Volkskrant, 24 oktober 2014

Publiceren en feedback

Je kunt jouw verhaal publiceren op een speciaal onderdeel van het forum. Daar kunnen de schrijfcoaches en andere deelnemers feedback geven op het verhaal. Dat gaat zo:

 • Klik op deze link en voer jouw verhaal in (vergeet niet het nummer en de titel van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel). Klik vervolgens op 'Bewaren'.

• Wacht op feedback of geef alvast feedback op andere verhalen.

• Feedback geven op verhalen van voorgaande opdrachten mag natuurlijk ook!

 Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om verhalen op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken.

Over de schrijfcoach

Greetje Kruidhof (1971) is dichter en geeft workshops Gedichten Schrijven aan particulieren en bedrijven. Zij publiceert in Liter, Hans Kluger en Op Ruwe Planken en wacht in spanning dit najaar af: dan verschijnt haar eerste bundel bij uitgeverij Manuzio. Workshop bij Greetje volgen? Kijk eens op deze website.

« terug naar het nieuwsoverzicht

Gerelateerd nieuws:

- Beter leren schrijven? Lees Schrijven Magazine!
- Wekelijkse schrijfopdracht #199
- Leven etc. – autobiografische schrijfopdracht #37
- Leven etc. – autobiografische schrijfopdracht #36
- Bestaat er een recept voor succes?
- Leer hoe je een inspirerende bestseller schrijft van Geert Kimpen - Schrijven Magazine Schrijfdag 2018


Schrijven

Iedere week het beste van Schrijven Online in je inbox? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief. Boordevol nieuws, tips, aanbiedingen en winacties!

Schrijf je in!
MIs het komende nummer van Schrijven Magazine niet!

THEMA: Schrijf die familieroman!

  • 9 tips om jouw familieverhaal tot een succes te maken
  • Researchen voor een familieverhaal, hoe doe je dat?
  • 'Het begint met pure fascinatie' - succesvolle non-fictie-schrijvers over hun werkwijze
  • Elke Geurts schreef een roman over haar scheiding
  • Hoe schep je sfeer in verhalen?
  • Schrijf jij de nieuwe Game of thrones?
  • Rosita Steenbeek: 'Tijdens het wandelen vallen dingen op hun plek'
  • Essentieel in het schrijfproces: keuzes maken 
  • Hoe schrijf je een scenario?

Dit nummer niet missen, maar nog geen abonnee? Neem vóór maandag 26 november 16:00 u. een abonnement, dan ontvang je dit nummer rond 7 december in je brievenbus!

WORD ABONNEE