Afbeelding

Week van het Schrijven: Wat is de beste schrijftip die je ooit gekregen hebt?

week van het schrijvenEindelijk, de Week van het Schrijven (WvhS) is aangebroken! Een week lang extra aandacht voor (creatief) schrijven. Komende dagen besteden we extra aandacht aan schrijfactiviteiten, tips en wedstrijden. Over precies een week sluiten we deze feestelijke week af met de Schrijven Magazine Schrijfdag 2018!

Om een goed begin te maken aan de Week van het Schrijven, willen we jullie vragen: Wat is nou de állerbeste schrijftip die je ooit gehoord, lezen of gekregen hebt? Bijvoorbeeld ‘Niet schrijven en redigeren tegelijkertijd’, ‘Gebruik geen bijvoeglijke naamwoorden’ of ‘Lees niks terug tot je klaar bent’. Deel jouw tip hieronder! De leukste, origineelste en meest leerzame tips verzamelen en delen we eind van de week in een tipartikel. Met natuurlijk de naam van de tipgever erbij. Onder alle ingezonden tips verloten we het boek ‘Handboek voor schrijvers’ van Maaike Molhuysen.

Deel je tip in een reactie hieronder.

Bekijk hier alle activiteiten en wedstrijden tijdens de Week van het Schrijven.

Over de WvhS

Sinds 2007 is de Week van het Schrijven dé opening van het officiële schrijfjaar. In Nederland en Vlaanderen openen schrijfscholen en cursusinstituten hun deuren voor geïnteresseerd publiek, ook worden er lezingen en festivals georganiseerd. De Week van het Schrijven wordt georganiseerd door het Netwerk Schrijfdocenten en het tijdschrift Schrijven Magazine en haar online platform Schrijven Online, ondersteund door verschillende organisaties en uitgevers.

Uitgeven