Afbeelding

ThemaCafé 'Hoe publiceer je een boek?' op 6 september in Amsterdam

Een boek schrijven is meer dan alleen urenlang tekst op papier zetten. Want als je boek eenmaal klaar is, dan moet je ermee de buitenwereld opzoeken. En dat kan zonder de juiste voorbereiding soms lastiger zijn dan gedacht. Daarom organiseert De Coöperatie het ThemaCafé ‘Hoe publiceer je een boek?’ Tijdens de avond zijn er twee gastsprekers aanwezig: Schrijver Nowelle Barnhoorn en Mariska Kortie, redacteur bij Prometheus.

Het schrijfproces

Barnhoorn gaat in op het schrijfproces van een boek en neemt je mee in haar eigen techniek. Ze gaat bespreken wat ze zelf had willen weten voordat ze haar eerste boek schreef. Zo kun jij zelf ook goed voorbereid aan je boek beginnen. Daarnaast zorgt het voor een prettige houvast tijdens jouw schrijfproces.

Het uitgeefproces

Wat net zo interessant is als het schrijfproces, is het gedeelte nadat je je boek geschreven hebt. Daarvoor is Mariska Kortie aanwezig. Zij gaat je leren hoe je opvalt als schrijver en hoe je het beste in contact kan komen met een uitgeverij. Ze bespreekt wat je wel en niet kan verwachten bij een kennismakingsgesprek bij een uitgeverij en neemt je mee in het redactieproces en marketinggedeelte van een nieuw boek. Na afloop kun je zelf ook met Kortie in gesprek gaan, aangezien ze altijd op zoek is naar nieuw talent!

Waar en wanneer

Het ThemaCafé vindt op 6 september plaats in Amsterdam, bij De Coöperatie. Het programma duurt van 17:00 tot 19:30. Aanmelden kan online en kost vier euro.