Afbeelding

Schrijf een spannend verhaal met deze tips

Pixabay.com

Spannende verhalen schrijven - zo doe je het!

Droom jij ook van een lezer die in spanning op het randje van zijn stoel zit? De Week van het Spannende Boek is dan een perfect moment om te beginnen met schrijven!. Met deze 5 artikelen bouw je een beklemmende atmosfeer op of jaag je je lezers de stuipen op het lijf.


1. Acht tips voor startende thrillerschrijvers

Tijdsdruk, personages met een doel en morele dilemma’s: de meest essentiële tips voor het schrijven van spanningsverhalen lees je hier.

2. Wat maakt een goede bad guy?

In een thriller is de antagonist natuurlijk superbelangrijk. Aan de hand van voorbeelden licht dit artikel uit hoe je een goed uitgewerkte slechterik schrijft, of het nou een sympathieke antagonist is of een zelfzuchtige psychopaat.

3. 7 tips voor het schrijven van een spannend verhaal

Kun je niet genoeg krijgen van de thriller-schrijftips? Hier vind je er nog zeven! De rol van angst en het doseren van informatie komen aan bod. Ook geeft dit artikel de cruciale tip: zoom in op wat er niet wordt gezegd. Maar hoe doe je dat eigenlijk?

4. Zo schrijf je een krachtige onbetrouwbare verteller

Veel spannende verhalen maken gebruik van één of meerdere onbetrouwbare vertellers. Hier lees je hoe je foreshadowing en specificiteit gebruikt om een sterke en geloofwaardige onbetrouwbare verteller neer te zetten.

5. De gereedschapskist van de schrijver: onthullingen

Een plottwist of onthulling speelt een cruciale rol in spannende verhalen. Hoe bouw je je verhaal op naar zo’n onthulling? Hoeveel houd je achter? Je leest het allemaal hier.