Afbeelding

Foto door Helen Arenz

Schrijven Magazine Schrijfdag 2016 - Levensverhalen schrijven met Olga Majeau

Heb je altijd al een levensverhaal willen schrijven, maar je weet niet hoe je het op papier moet zetten? Wat komt er allemaal kijken bij het schrijven van een familiegeschiedenis? Dit en meer vragen zullen tijdens het Schrijven Magazine Schrijfdag 2016 aan de orde komen bij de workshop van auteur en schrijfdocent Olga Majeau

Hoe kun je betekenis geven aan feitelijk materiaal als er weinig tot geen mensen meer leven aan wie je zelf nog vragen kunt stellen? Welke valkuilen kun je maar beter vermijden wil je ervoor zorgen dat je verhaal toegankelijk en interessant wordt voor een publiek dat niet jouw eigen familie is? Majeau, auteur van Een schitterend isolement (Querido) geeft een inkijk in de schrijfpraktijk van verhalende non-fictie. Ze vertelt over onderzoeksmethoden, elementen uit fictie die je ook goed in non-fictie kunt toepassen, en het schrijfproces. 

Een schitterend isolement verschijnt dit jaar in Duitsland bij BTB Verlag. Olga Majeau is docent aan de HKU en de Schrijversacademie en geeft de masterclass Familiegeschiedenis aan de Querido Academie. Momenteel schrijft ze aan haar tweede boek, een roman. 

Nog geen ticket? Abonnees van Schrijven Magazine profiteren van €20,- korting!

Bestel je ticket

Word abonnee

__________________________________________________________________________________________

DE SCHRIJVEN MAGAZINE SCHRIJFDAG 2016 | HET PROGRAMMA

De Schrijven Magazine Schrijfdag 2016 wordt een dag boordevol inspirerende schrijfworkshops en lezingen over schrijven. Bovendien kun je je verhaalidee pitchen bij redacteuren van uitgeverijen, geven we taaladvies en staat er een batterij schrijfdokters klaar voor eerste hulp bij schrijfproblemen.

Je kunt lezingen en workshops verwachten van de razend populaire schrijfcoaches Geertje Couwenbergh en Geert Kimpentopredacteuren Tilly Hermans en Sander Blom (beiden werkzaam bij uitgeverij Atlas Contact),fantasy-expert Martijn Lindeboom, ‘boekenfluisteraar’ Maarten Carbo, expert familiegeschiedenis Olga Majeau, non-fictie-coach Maria Genova, het thrillerschrijverscollectief Moordwijven, topdebutante Inge Schilperoord en vele, vele anderen.

De Schrijven Magazine Schrijfdag 2016 | zondag 18 september van 11:00 tot 18:00 u. | Theater De Omval in Diemen.

Nog geen ticket? Abonnees van Schrijven Magazine profiteren van €20,- korting!

Bestel je ticket

Word abonnee


Techniek