Schrijven Magazine Schrijfdag 2016 - De belangrijkste valkuilen uitgelicht door Maarten Carbo

Wat is er nodig om een goed boek te maken? Als redacteur en uitgever is Maarten Carbo zo ongeveer alles wat hierbij fout kan gaan wel tegengekomen, maar vijf fouten kwamen erg vaak voor. De belangrijkste valkuilen voor beginnende schrijvers beschrijft hij in zijn schrijfworkshop tijdens de Schrijven Magazine Schrijfdag 2016

In de workshop legt hij uit dat focus, doelgericht werken, essentieel is. Focus is van groot belang tijdens het hele proces van schrijven en publiceren, bij elke keuze en beslissing. Bij de begeleiding van schrijvers merkte hij vaak dat problemen en onzekerheden ontstaan doordat focus ontbreekt. En omgekeerd kan de juiste focus schrijfproblemen voorkomen. Het werk-gedeelte van de workshop is daarom een oefening in focussen. De deelnemers leren samen nieuwe flapteksten schrijven en beoordelen. Uiteraard is er gelegenheid om vragen te stellen, ook over andere onderwerpen. Verder hoopt Maarten Carbo elke deelnemer individueel te spreken over zijn of haar boekproject, voorzover de tijd dat toelaat. Zijn boek met tips over schrijven wordt gratis meegegeven aan alle deelnemers van de schrijfdag. 

Maarten Carbo werkt sinds 1978 in het boekenvak, aanvankelijk als boekverkoper en later als redacteur en uitgever. Hij werkte onder meer bij Uitgeverij Contact, Uitgeverij Kosmos en de Dutch Media Group. 
In 2011 begon hij als De Boekenfluisteraar: samen met thrillerauteur Danielle Hermans coacht en adviseert hij (beginnende) schrijvers bij het maken, presenteren en publiceren van hun boek. Maarten Carbo schreef eerder het schrijfboek 'Succes met je boek'. 

Nog geen ticket? Abonnees van Schrijven Magazine profiteren van €20,- korting!

Bestel je ticket

Word abonnee

_______________________________________________________________________________________

DE SCHRIJVEN MAGAZINE SCHRIJFDAG 2016 | HET PROGRAMMA

De Schrijven Magazine Schrijfdag 2016 wordt een dag boordevol inspirerende schrijfworkshops en lezingen over schrijven. Bovendien kun je je verhaalidee pitchen bij redacteuren van uitgeverijen, geven we taaladvies en staat er een batterij schrijfdokters klaar voor eerste hulp bij schrijfproblemen.

Je kunt lezingen en workshops verwachten van de razend populaire schrijfcoaches Geertje Couwenbergh en Geert Kimpentopredacteuren Tilly Hermans en Sander Blom (beiden werkzaam bij uitgeverij Atlas Contact), fantasy-expert Martijn Lindeboom, ‘boekenfluisteraar’ Maarten Carbo, expert familiegeschiedenis Olga Majeau, non-fictie-coach Maria Genova, het thrillerschrijverscollectief Moordwijven, topdebutante Inge Schilperoord en vele, vele anderen.

De Schrijven Magazine Schrijfdag 2016 | zondag 18 september van 11:00 tot 18:00 u. | Theater De Omval in Diemen.

Nog geen ticket? Abonnees van Schrijven Magazine profiteren van €20,- korting!

Bestel je ticket

Word abonnee

Techniek