Afbeelding

title Pixabay

Schrijfwedstrijd 'Weg' gaat van start: win het boek van Jowi Schmitz

WegNaar aanleiding van de schrijfdag van 15 september, is er voor liefhebbers een schrijfwedstrijd. Het thema van de wedstrijd is ‘weg’, naar het gelijknamige boek van Jowi Schmitz. Zij gaf zondag een inspirerende workshop. De drie winnaars van de schrijfwedstrijd winnen het boek. De opdracht luidt als volgt:

Jouw hoofdpersoon loopt weg. Er is namelijk iets heftigs gebeurd, en je personage kan niet langer blijven waar hij/zij is. Let op: de heftige gebeurtenis hoeft niet per se iets te zijn dat jouw hoofdpersonage heeft gedaan. Het kan ook een gevoel zijn, of iets dat hem of haar is overkomen. Verplicht zijn: een kop, een staart en een limiet van maximaal 750 woorden. Het verhaal zal beoordeeld worden door de jury bestaande uit Frank Noë en Jowi Schmitz.

De deadline van de wedstrijd is 7 oktober. De winnaar zal bekendgemaakt worden op 14 oktober, op Schrijven Online. Je kunt jouw verhaal insturen via het online wedstrijdformulier van Schrijven Online

‘Weg’ van Jowi Schmitz volgt het verhaal van Anna. Een jonge wegloper die besluit naar Barcelona te liften. Daar ontmoet ze Barry en ontdekt ze de wereld van de straat. De hitte, het gebrek aan geld en de vrijheid van de havelozen. In dit boek transformeert een weglopertje tot een dappere uitbijter, die weet hoe ze verder moet en waar ze vandaan komt.

 Foto: Pixabay