Afbeelding

Bron Unsplash

De 5 leukste schrijfwedstrijden van deze zomer

an schrijfwedstrijden is nooit een tekort. Wij hebben de leukste schrijfwedstrijden met deadlines in juli, augustus en september op een rijtje gezet.

Verhalenwedstrijd ‘Onder de boom’

Schrijverspunt organiseert weer een spannende schrijfwedstrijd! Dit keer is het thema
‘Onder de boom’.

Het genre is vrij, zolang er ergens in het verhaal maar op de een of andere manier iets onder de boom is. Laat je van je beste schrijfkant zien en schrijf een origineel verhaal. De maximale lengte is 1250 woorden. Zowel schrijfvaardigheid als originaliteit wordt gewaardeerd. Vanzelfsprekend heeft je verhaal geen schrijffouten. Bij voldoende kwalitatieve inzendingen zal Schrijverspunt een bundel uitgeven van de beste verhalen.

De deadline is 31 juli 2019. Klik voor meer informatie hier.

Lichtvoetig lll (Nederlands Kampioenschap Light Verse-dichten)

STEM (Stichting Taalpodium Emmen) organiseert LICHTVOETIG III, het derde Open Nederlands Kampioenschap Light Verse-dichten. De jury verwacht inzendingen van drie niet eerder in druk verschenen light verse-gedichten in een vaste vorm. Met vaste vorm wordt bedoeld o.a. het ollekebolleke, de sonnettette, een sonnettine, een sonnet in welke vorm dan ook, de villanelle, het onzijn of wat er op dit gebied ook maar gebruikelijk is.

De deadline is 31 juli 2019. Klik voor meer informatie hier.

Kronkelprijs 2019 - Poëziewedstrijd UilenSpiegel vzw

Heb je een psychische kwetsbaarheid en schuilt er een dichter in jou? Neem dan deel aan de 13de editie van onze poëziewedstrijd. Het thema is "Ritme". Deadline voor inzendingen is 31 juli 2019. Stuur het gedicht, samen met je contactgegevens, naar info@uilenspiegel.net.

De deadline is 31 juli 2019. Klik voor meer informatie hier.

Verhalenwedstrijd Tobi Vroegh

Psychische problemen zijn in principe onzichtbaar. Deze wedstrijd biedt jou – als ervaringsdeskundige – een kans je verhaal met anderen te delen. En bovenal om dit verhaal zichtbaar te maken. Het verhaal bevat maximaal 1000 woorden. Mail je inzending(en) naar: verhalenwedstrijd@tobivroegh.nl

De deadline is 15 augustus 2019. Klik voor meer informatie hier .

Prijs voor Eindhovens Schrijftalent

In 2019 wordt de Prijs voor Eindhovens Schrijftalent weer uitgereikt. Het thema is dit jaar ‘vrijheid: je eigen vrijheid, Eindhoven 75 jaar bevrijd of het leven voor de bevrijding?’. Het betreft een kort verhaal, proza. Het aantal woorden bedraagt tussen de 1.000 en 5.000 woorden. Een voorwaarde aan je deelname is dat je woont in Eindhoven of omgeving. Mail je verhaal naar inzenden@eindhovensschrijftalent.nl

De deadline is 30 september 2019. Klik voor meer informatie hier.

Beeld: Unsplash