Afbeelding

Pixabay

De leukste schrijfwedstrijden van april, mei en juni

Wil je het voorjaar beginnen met een aantal leuke schrijfwedstrijden? Dat kan! De komende 3 maanden staan er weer een aantal bijzondere schrijfwedstrijden op de agenda. Wij lichten de leukste uit!

4e Poëziewedstrijd vtbKultuur Holsbeek (BE)

Als je voor ongeveer 350 bezoekers jouw  gedichten wilt voordragen zit je hier op de goede plek! Bij de vierde editie van de poëziewedstrijd van VTBKultuur Holsbeek kan je jouw beste gedichten insturen. Op vrijdag 17 mei vind de prijsuitreiking plaats, waarbij de geselecteerden persoonlijk gecontacteerd worden.

Wie: vtbKultuur Holsbeek & Poëzie in de Pastorie

Deadline: 15 april 2019
Winnen: boekenbonnen + een plek in de line-up van Poëzie in de Pastorie 2019
Meer informatiewww.pidp.be

Magie en Tovenaars

In samenwerking met Schrijverspunt organiseert uitgeverij Keytree een schrijfwedstrijd. Het genre van de wedstrijd is Fantasy, met als thema Magie en Tovenaars. Keytree zal bij voldoende kwalitatieve inzendingen een bundel uitgeven met daar in de beste verhalen. Er kan gestemd worden maar dit zal niet meegenomen worden in de beoordelingen.

Wie: Uitgeverij Keytree en Schrijverspunt

Deadline: 24 april 2019
Winnen: Een boekenpakket, opgenomen worden in een bundel. Een gratis exemplaar van de uit te geven bundel 
Meer informatiewww.uitgeverijkeytree.nl en www.schrijverspunt.nl

Met de beste bedoelingen

Je  kent het wel: je doet je uiterste best om voor iemand een goede daad te verzetten. Je hebt echt de beste bedoelingen, maar aan het einde van de dag blijken je acties niet het gewenste effect te hebben. Bij deze schrijfwedstrijd is het dan ook de bedoeling dat je schrijft over de beste bedoelingen die anders hebben uitgepakt dan de bedoeling was. Het stuk moet minimaal 3000 en maximaal 4000 woorden bevatten.

Wie: LetterRijn

Deadline: 18 mei 2019
Winnen: De auteur van het verhaal dat als eerste eindigt ontvangt een blijvende herinnering in de vorm van de LetterRijn-trofee en een geldbedrag van 100 euro. De prijs zal worden uitgereikt tijdens de door LetterRijn georganiseerde boekpresentatie.
Meer informatiehttps://letterrijn.nl/verhalenwedstrijden/reglement-van-deelname/

Baarnse Literatuurprijs met thema 'een Vriendendienst'

In 2011 werd de Baarnse Literatuurprijs opgezet, als wedstrijd voor schrijvers van korte verhalen en columns. Ieder jaar wordt er bij deze wedstrijd gewerkt met een bepaald thema waar de teksten over moeten gaan. Dit jaar is het thema waar deze opdracht aan moet voldoen ‘een vriendendienst’. De vorige thema’s die gekozen waren voor deze wedstrijd zijn: tijd, schaduw, de laatste keer, de foto, kleur bekennen, de oproep, de ontmoeting en Metamorfose.

Wie: Stichting Cultureel Festival Baarn

Deadline: 23 mei 2019
Winnen: Kunstwerk
Meer informatiehttp://www.baarnseliteratuurprijs.nl/

Schrijf een ode aan de authenticiteit

Als je deze schrijfwedstrijd wint kun jij een plek krijgen in het exclusieve boek, je kunt een boekenbon winnen en een snelscan op je eigen werk. Dit kun je bereiken door mee te doen aan de schrijfopdracht: schrijf een ode aan authenticiteit of een ode aan (com)passie van maximaal 1500 woorden. Als je wint staat jouw verhaal straks bij de liefhebbers van bijzondere boeken in de kast!

Wie: Ruitervorm & YGG Publishing

Deadline: 14 juni 2019
Winnen: - Een publicatie in ons boek, - Promotie van jouw verhaal via onze social mediakanalen - Een uitnodiging, met introducé, voor de boekpresentatie waar je een deel van jouw verhaal mag voorlezen (dit zal rond het nieuwe jaar plaatsvinden) - Een boekenbon t.w.v. 25,- euro - Een tegoedbon t.w.v. 75,- euro voor een snelscan, door Ingeborg van YGG Publishing, van maximaal 7500 woorden van jouw manuscript.
Meer informatiehttp://yggpublishing.nl/home/schrijfwedstrijd

Et Ille - middeleeuwse schrijfwedstrijd

Godijn Publishing organiseert voor de vijfde keer een middeleeuwse verhalenbundel n.a.v. een schrijfwedstrijd. Deze edite slaat GP weer de handen ineen met Beleef de Geschiedenis. Samen organiseren zij de middeleeuwse verhalenwedstrijd, Met als titel, ondertitel en thema:  Et ille, Hij en zij "Over mannen versus de vrouwen in de middeleeuwen"

Wie: Godijn Publishing i.s.m. Beleef de Geschiedenis

Deadline: 17 juni 2019
Winnen: Prijzenpakket
Meer informatiehttps://www.godijnpublishing.nl/schrijfwedstrijd-schrijfprojecten/schrij...

Bron foto: Pixabay

Door: Sanne van Veen