Afbeelding

Bron Pixabay

De leukste schrijfwedstrijden van februari en maart

schrijfwedstrijden februari maartWas het jouw goede voornemen om in 2019 aan een schrijfwedstrijd mee te doen? Dan kan je je voornemen gelijk waarmaken: de komende 2 maanden staan er weer een aantal bijzondere schrijfwedstrijden op de agenda. Wij lichten de 5 leukste uit!

Elly Blom Poëziewedstrijd 2019

St. Cutuurcafé D’n Dwngel Valkenburg organiseert de Elly Blom Poëziewedstrijd. Een poëziewedstrijd waarvoor gedichten in de Nederlandse taal kunnen worden ingezonden. De wedstrijd wordt in 2019 voor de zevende keer gehouden. Er zijn voor de winnaars drie geldprijzen. Alle toegelaten gedichten worden gepubliceerd in een wedstrijdbundel waarvan de deelnemers een gratis exemplaar ontvangen. 

Deadline: 2 februari 2019
Winnen: 1e prijs €300; 2e prijs €200; 3e prijs €100; aanmoedigingsprijs €50
Meer informatiewww.dendwingel.nl / Poëziewedstrijd 2019

Overijssels Recept voor een goed leven

Overijssel Verwoord organiseert een schrijfwedstrijd. Samen met Erst Daniël Smid en de GladJakkers zoekt Overijssel Verwoord naar het beste Overijssels Recept voor een goed leven. Elke inwoner uit Overijssel mag meedoen, jong en oud. En alle genres mogen aan bod komen: poëzie, proza, essay, recept, theatertekst of iets anders. De teksten van maximaal 1.000 woorden mogen zowel geschreven zijn in de streektaal als in het Nederlands. Uit alle inzendingen zullen twee winnaars worden gekozen: een Nederlandse winnaar en een streektaalwinnaar.

Deadline: 18 februari 2019
Winnen: Boekenpakket en optreden op het Groot Overijssels Boeken- en Verhalenbal
Meer informatie: hier

Schrijfwedstrijd 55 woorden

14 tot en met 21 februari is de Week van het Korte Verhaal. Schrijverspunt zoekt daarom 55 verrassende, intrigerende, schurende, onthutsende en ontroerende fictieverhalen van precies 55 woorden. De 55 winnende verhalen worden samengebracht in een verhalenbundel, die jaarlijks sponsor is van Stichting Biblionef. Durf jij de uitdaging aan om een héél kort maar compleet verhaal te schrijven? Jouw 55-woordenverhaal kun je insturen tussen 14 en 20 februari.

Deadline: 20 februari 2019
Winnen: opgenomen in de 55 woorden­verhalen­­bundel 2019 en een boekenpakket
Meer informatie: hier

De Schrijverspodiumprijs: de dubbele dichtwedstrijd voor iedereen!

Het Schrijverspodium organiseert openbare dichtwedstrijden voor iedereen. Zowel beginnende als ervaren schrijvers maken kans op mooie prijzen. Als deelnemer mag je elk ingezonden gedicht op kwaliteit beoordelen. Per persoon mag je maximaal drie gedichten insturen, de gedichten worden tijdens de wedstrijd anoniem gepubliceerd. Ingezonden gedichten mogen niet eerder bekroond zijn met een prijs of door een uitgever zijn gepubliceerd. Voor de rest zijn dus alle gedichten welkom. Je moet wel 3 euro inschrijfgeld betalen per gedicht.

Deadline: 20 maart 2019
Winnen: De prijzenpot heeft een totale waarde van 350 euro.
Meer informatie: hier

Limnisa kortverhaalwedstrijd 2019

Dat is nog eens lekker, met de Limnisa kortverhaalwedstrijd 2019 kun je een schrijfvakantie in Griekenland winnen! Je kan jouw korte verhaal van maximaal 1500 woorden insturen tot en met 24 maart. Alle genres zijn welkom, maar verhalen moeten wel fictie en in het Nederlands geschreven zijn. Je mag één verhaal p.p. insturen.

Deadline: 24 maart 2019
Winnen: Schrijfvakantie - een week volpension
Meer informatie: hier