Afbeelding

Bron: Write Now!

Schrijfwedstrijd Write Now! op zoek naar jonge schrijvers

Write Now! is van start gegaan. Een schrijfwedstrijd voor jongeren van vijftien tot en met vierentwintig jaar uit Nederland en Vlaanderen. Tot en met 31 maart 2019 kunnen deelnemers hun verhalen inleveren. Alle genres mogen: verhalen, gedichten, columns, geschreven spoken word, scenario’s of songteksten.

Voorronden en finale

Na de deadline worden alle deelnemers ingedeeld bij tien regionale voorronden. Die vinden plaats in april en mei. Om schrijfvaardigheden verder te ontwikkelen, kunnen deelnemers voorafgaand aan de prijsuitreiking in hun regio een gratis workshop van een jonge schrijver volgen. Per voorronde zijn er drie prijzen te vergeven: € 250,-, € 125,- of € 75,- aan boekenbonnen. Wie een van de voorronden wint, verwerft bovendien een plek in de finale op 30 juni in Rotterdam. Naast de winnaars van de voorronden plaatsen uiteindelijk nog vijf tweede- en/of derdeprijswinnaars zich met een wildcard voor de finale. 

Prijzenpakket

De hoofdprijs van Write Now! 2019 bestaat uit een MacBook, een schrijfopleiding bij de Schrijversacademie of Creatief Schrijven, een publicatie en optredens bij Geen Daden Maar Woorden Festival en Tilt Festival. De tweedeprijswinnaar ontvangt een iPad en de derdeprijswinnaar een boekenpakket, beide ter beschikking gesteld door Libris Boekhandels. De tweede en derde prijs bestaan verder uit een schrijfworkshop en een coachingsgesprek met een redacteur.

Successen

Deelnemers en winnaars van Write Now! worden geregeld opgemerkt door landelijke uitgeverijen en programmeurs van literaire evenementen. De wedstrijd bracht auteurs voort als Marijn Sikken, Lize Spit, Maartje Wortel en Niña Weijers, van wie de boeken de afgelopen jaren allen een plek innamen op de longlist van de Libris Literatuur Prijs. Bekijk de Wall of Fame op writenow.nu voor een overzicht van alle succesvolle oud-winnaars.

Je kunt deelnemen door je tekst in te sturen via writenow.nu.