Afbeelding

Bron: Pixabay

De leukste schrijfwedstrijden van januari en februari

Of je nou al goede voornemens voor 2019 hebt opgeschreven of niet, de schrijfwedstrijden van januari en februari mag je niet vergeten. Hier de vijf leukste op een rijtje.

Bookbuster novelle wedstrijd

Bookbuster is een project van Schrijverspunt. Je kunt meedoen door een novelle in te sturen van minimaal 25.000 en maximaal 35.000 woorden. Deze wedstrijd heeft als doel nog niet bekende schrijvers een kans te geven. Als de jury jouw novelle geschikt vindt, publiceren ze het als e-book. In een volgende fase let de jury dan op de populariteit van je verhaal: de koopbelangstelling, reacties en reviews met betrekking tot het e-book.

Deadline:1 januari 2019
Winnen:Gratis publicatie boek + 10% royalties
Meer informatiehttps://www.schrijverspunt.nl/bookbuster

De Schrijverspodiumprijs: de dubbele dichtwedstrijd voor iedereen!

Het Schrijverspodium organiseert openbare dichtwedstrijden voor iedereen. Zowel beginnende als ervaren schrijvers maken kans op mooie prijzen. Als deelnemer mag je elk ingezonden gedicht op kwaliteit beoordelen. Per persoon mag je maximaal drie gedichten insturen, de gedichten worden tijdens de wedstrijd anoniem gepubliceerd. Ingezonden gedichten mogen niet eerder bekroond zijn met een prijs of door een uitgever zijn gepubliceerd. Voor de rest zijn dus alle gedichten welkom. Je moet wel 3 euro inschrijfgeld betalen per gedicht.

Deadline:9 januari 2019
Winnen:De prijzenpot heeft een totale waarde van 900 euro.
Meer informatiehttps://schrijverspodium.nl

Toekomstig Westerwolde

Voor deze wedstrijd moet je een spannend én realistisch sciencefictionverhaal schrijven over de toekomst van Westerwolde. De bedoeling is dat je wetenschappelijke voorspelling omzet naar fictie. Het verhaal dient tussen de 1.500 en 2.500 woorden te tellen.

Deadline:15 januari 2019
Winnen: 200 euro en publicatie in de bundel Toekomstig Westerwolde
Meer informatiehttps://www.artphy.nl/schrijfwedstrijd-toekomstig-westerwolde/

Elly Blom Poëziewedstrijd 2019

St. Cutuurcafé D’n Dwngel Valkenburg organiseert de Elly Blom Poëziewedstrijd. Een poëziewedstrijd waarvoor gedichten in de Nederlandse taal kunnen worden ingezonden. De wedstrijd wordt in 2019 voor de zevende keer gehouden. Er zijn voor de winnaars drie geldprijzen. Alle toegelaten gedichten worden gepubliceerd in een wedstrijdbundel waarvan de deelnemers een gratis exemplaar ontvangen. 

Deadline: 2 februari 2019
Winnen: 1e prijs 300; 2e prijs 200; 3e prijs 100 euro; aanmoedigingsprijs.50 euro.
Meer informatiewww.dendwingel.nl / Poëziewedstrijd 2019

Gedichtenwedstijd van het Ministerie van Liefde en Waardering

Op 9 december 2018 bestaat het Ministerie van Liefde en Waardering 3 jaar. Om hierbij stil te staan organiseert dit ministerie een gedichtenwedstrijd. Het thema is liefde en waardering en het dient te passen op een A4-vel. Verder zijn er geen regels. Ook zijn er geen inschrijfkosten. De inzendtermijn is (uiterlijk) 10 februari 2019. Er kunnen maximaal drie gedichten per persoon ingestuurd worden. Op Valentijnsdag zullen de winnaars/winnaressen op de hoogte worden gebracht. 

Deadline: 9 februari 2019
Winnen: Overnachting voor 2 personen inclusief ontbijt bij het InterCity hotel Enschede
Meer informatiehttps://www.uitinenschede.nl/evenementen/gedichtenwedstrijd