Afbeelding

Bron: Pixabay

De 5 populairste schrijfwedstrijden van 2018

Ook dit jaar was er genoeg gelegenheid om deel te nemen aan schrijfwedstrijden. Hier de vijf schrijfwedstrijden van 2018 die volgens Google Analytics het meest bekeken zijn op Schrijven Online. Aan welke schrijfwedstrijd heb jij het afgelopen jaar meegedaan?

 

1. Bookbuster novelle wedstrijd

Bookbuster is een project van Schrijverspunt. Je kunt op dit moment nog steeds meedoen door een novelle in te sturen van minimaal 25.000 en maximaal 35.000 woorden. Deze wedstrijd is bedoeld met als doel nog niet bekende schrijvers een promotiekans te geven. Als de jury jouw novelle geschikt vindt, publiceren ze het als e-book. In een volgende fase let de jury dan op de populariteit van je verhaal: de koopbelangstelling, reacties en reviews met betrekking tot het e-book.

Deadline:1 januari 2019
Winnen: Gratis publicatie boek + 10% royalties
Meer informatiehttps://www.schrijverspunt.nl/bookbuster

2. Ik zou graag…

Stichting Poesia Amsterdam bracht op 1 december de tiende editie uit van Literair Tijdschrift Poesia. Een bijzondere uitgave, die het weekend daarop werd gepresenteerd tijdens de Beurs van Bijzondere Uitgevers in Paradiso. Het thema van de jubileumuitgave luidde: ‘Ik zou zo graag…’ Het thema mocht terugkomen in een verhaal of gedicht. De inzendingen mochten maximaal 2xA4 omvatten. Onder de makers van de geplaatste inzendingen (maximaal 20) werd een boekenbon verloot.

3. Voorleestuin – voorleesverhalen voor kinderen!

Herinner je je de voorgelezen verhalen van toen je kind was? Mama of papa met een boek in de hand, jij onder de dekens luisterend naar spannende avonturen en ontroerende verhalen. Je maakte er voor het eerst kennis met bekende sprookjesfiguren en kreeg er de kriebel te pakken voor boeken en voor lezen... Voorleestuin.be organiseert een schrijfwedstrijd voor voorleesverhalen. Wil jij ook een voorleesverhaal schrijven? Stuur dan je verhaal of verhalen (tussen de 600 en 900 woorden) naar mijnverhaal@voorleestuin.be. De betere avonturen worden gepubliceerd in de voorleestuin, de allerbeste inzendingen worden maandelijks beloond met een cadeaubon.

Lees alle voorwaarden op https://voorleestuin.be/mijn-verhaal/ en ga ervoor! Succes! 
Deadline: 31 december 2018
Winnen: cadeaubon
Meer informatiehttps://voorleestuin.be/mijn-verhaal/ 

4. Uitgeverij Ploegsma zoekt schrijftalent

Halverwege 2018 organiseerde Uitgeverij Ploegsma een schrijfwedstrijd. De auteur met de beste spannende detective serie voor kinderen van 9-12 jaar won. De hoofdprijs was een contract voor de uitgave van het eerste boek (met een voorschot van van € 1250, (€ 500 bij ondertekening contract, € 750 bij inlevering manuscript). De tweede prijs bestond uit een geldbedrag van € 500. De derde prijs was een boekenpakket t.w.v. € 250.

5. “The End of Our Wolrd”

In de zomer kwam Aftermath met een schrijfwedstrijd voor Engelstalige verhalen met de mogelijkheid om ook de Nederlandstalige verhalen in te zenden. Voor verhalen die in de top 3 eindigden, zorgde Aftermath voor de vertaling. De wedstrijd was bedoeld ter inspiratie om de wereld om ons heen en wat daarin gebeurt, beter te begrijpen. De winnaar ontving een geldbedrag van 1000 dollar, verder was er een tweede prijs van 300 dollar en een derde plek van 100 dollar.