Afbeelding

Bron: Pixabay

De leukste schrijfwedstrijden van december en januari

Tijdens de winterse kou blijf je wellicht liever binnen, om te schrijven bijvoorbeeld. In dat geval kun je natuurlijk niet de leukste schrijfwedstrijden van december en januari aan je voorbij laten gaan. Hier de vijf leukste op een rijtje.

 

SweekStars 2018 – Discovering the Stars of Storytelling

Het idee is simpel: je kunt met al je verhalen meedoen zolang het verhaal niet op een shortlist heeft gestaan of heeft gewonnen. Nieuwe en oude verhalen, poëzie en proza, zeer kort verhaal of compleet boek – alle verhalen zijn welkom. Er is ook geen limiet op het aantal inzendingen per persoon! Je kunt meedoen in een (of meerdere) van de vier categorieën: Poëzie, Zeer Kort Verhaal, Kort Verhaal en Boek. Én er is zoals altijd een publieksprijs!

Deadline: 22 december 2018
Winnen: €50 + schrijfcursus + boeken + meer
Meer informatie: https://blog.sweek.com/nl/sweekstars-2018-nld/ 

Editio Debutantenschrijfwedstrijd 2019

De Debutantenschrijfwedstrijd is een initiatief van De Stichting Beter Schrijven. Deze wedstrijd is bedoeld voor alle (toneel)schrijvers en dichters die nog niet eerder een boek of een toneelstuk hebben gepubliceerd bij een uitgeverij. Er zijn twee Debutantenprijzen te winnen: de vakjuryprijs en de publieksprijs. Deze prijzen worden uitgereikt tijdens het Debutantenbal. Groot feest, veel schrijvers. Er kan geschreven worden in de categorieën: fictie, non-fictie, poetry slam en toneel. De vakjury staat onder voorzitterschap van Thomas Verbogt.

Deadline: 30 december 2018
Winnen: Editio manusscriptbegeleiding, publicatie Editio magazine, publicatie DW B
Meer informatie: https://mijn.editio.nl/schrijfwedstrijd/

Bookbuster novelle wedstrijd

Bookbuster is een project van Schrijverspunt. Je kunt meedoen door een novelle in te sturen van minimaal 25.000 en maximaal 35.000 woorden. Deze wedstrijd is bedoeld met als doel nog niet bekende schrijvers een promotiekans te geven. Als de jury jouw novelle geschikt vindt, publiceren ze het als e-book. In een volgende fase let de jury dan op de populariteit van je verhaal: de koopbelangstelling, reacties en reviews met betrekking tot het e-book.

Deadline:1 januari 2019
Winnen:Gratis publicatie boek + 10% royalties
Meer informatiehttps://www.schrijverspunt.nl/bookbuster

De Schrijverspodiumprijs: de dubbele dichtwedstrijd voor iedereen!

Het Schrijverspodium organiseert openbare dichtwedstrijden voor iedereen. Zowel beginnende als ervaren schrijvers maken kans op mooie prijzen. Als deelnemer mag je elk ingezonden gedicht op kwaliteit beoordelen, de gedichten worden tijdens de wedstrijd anoniem gepubliceerd. Per persoon mag je maximaal drie gedichten insturen. Ingezonden gedichten mogen niet eerder bekroond zijn met een prijs of door een uitgever zijn gepubliceerd. Voor de rest zijn dus alle gedichten welkom. Je moet wel 3 euro inschrijfgeld betalen per gedicht.

Deadline:9 januari 2019
Winnen:De prijzenpot heeft een totale waarde van 900 euro.
Meer informatiehttps://schrijverspodium.nl

Toekomstig Westerwolde

Voor deze wedstrijd moet je een spannend én realistisch sciencefictionverhaal schrijven over de toekomst van Westerwolde. De bedoeling is dat je wetenschappelijke voorspelling omzet naar fictie. Het verhaal dient tussen de 1.500 en 2.500 woorden te tellen.

Deadline:15 januari 2019
Winnen: 200 euro en publicatie in de bundel Toekomstig Westerwolde
Meer informatiehttps://www.artphy.nl/schrijfwedstrijd-toekomstig-westerwolde/