Afbeelding

Pixabay

De 6 leukste schrijfwedstrijden van mei en juni

Wil je het voorjaar beginnen met een aantal leuke schrijfwedstrijden? Dat kan! De komende 2 maanden staan er weer een aantal bijzondere schrijfwedstrijden op de agenda. Wij lichten de leukste uit!

Spannende wedstrijd voor Schrijversacademie studenten

Zijn thrillers helemaal jouw ding, of wil je onderzoeken of dit genre iets voor jou is? Doe dan mee met deze spannende schrijfwedstrijd en maak kans op een gratis thriller-specialisatie t.w.v. 800 euro! Een thriller is een spannend verhaal waarbij de nadruk ligt op actie, gevaar of onderhuidse dreiging. Hoe je dit in je verhaal verwerkt mag je helemaal zelf weten. 

Wie: Schrijversacademie
Deadline: 9 mei 2019
Winnen: 1e prijs: de specialisatie Thrillers bij de Schrijversacademie t.w.v. 800 euro, 2e prijs: een ticket voor een schrijversdag van de Schrijversacademie t.w.v. 100 euro, 3e prijs: een workshop naar keuze t.w.v. 95 euro
Meer informatiehier 

Met de beste bedoelingen

Je  kent het wel: je doet je uiterste best om voor iemand een goede daad te verzetten. Je hebt echt de beste bedoelingen, maar aan het einde van de dag blijken je acties niet het gewenste effect te hebben. Bij deze schrijfwedstrijd is het dan ook de bedoeling dat je schrijft over de beste bedoelingen die anders hebben uitgepakt dan de bedoeling was. Het stuk moet minimaal 3000 en maximaal 4000 woorden bevatten.

Wie: LetterRijn
Deadline: 18 mei 2019
Winnen: De auteur van het verhaal dat als eerste eindigt ontvangt een blijvende herinnering in de vorm van de LetterRijn-trofee en een geldbedrag van 100 euro. De prijs zal worden uitgereikt tijdens de door LetterRijn georganiseerde boekpresentatie.
Meer informatie: hier 

Baarnse Literatuurprijs met thema 'Een Vriendendienst'

In 2011 werd de Baarnse Literatuurprijs opgezet, als wedstrijd voor schrijvers van korte verhalen en columns. Ieder jaar wordt er bij deze wedstrijd gewerkt met een bepaald thema waar de teksten over moeten gaan. Dit jaar is het thema waar deze opdracht aan moet voldoen ‘een vriendendienst’. De vorige thema’s die gekozen waren voor deze wedstrijd zijn: tijd, schaduw, de laatste keer, de foto, kleur bekennen, de oproep, de ontmoeting en Metamorfose.

Wie: Stichting Cultureel Festival Baarn
Deadline: 23 mei 2019
Winnen: Kunstwerk
Meer informatiehier

Schrijf een ode aan de authenticiteit

Als je deze schrijfwedstrijd wint kun jij een plek krijgen in het exclusieve boek, je kunt een boekenbon winnen en een snelscan op je eigen werk. Dit kun je bereiken door mee te doen aan de schrijfopdracht die bedraagt: schrijf een ode aan authenticiteit of een ode aan (com)passie van maximaal 1500 woorden. Over het boek:

De werktitel van het boek is ‘Buitengewoon’, en is een samenwerkingsproject van Siska Ruiter-Bos van Ruitervorm, Machteld Holtrop van Van der Velde Boeken, en Ingeborg van Buiten van YGG Publishing. Op initiatief van Siska zijn wij eind 2018 gestart met de ontwikkeling van dit boek. Meer informatie over het boek vind je hier.

Wie: Ruitervorm & YGG Publishing
Deadline: 14 juni 2019
Winnen: - Een publicatie in ons boek, - Promotie van jouw verhaal via onze social mediakanalen - Een uitnodiging, met introducé, voor de boekpresentatie waar je een deel van jouw verhaal mag voorlezen (dit zal rond het nieuwe jaar plaatsvinden) - Een boekenbon t.w.v. 25,- euro - Een tegoedbon t.w.v. 75,- euro voor een snelscan, door Ingeborg van YGG Publishing, van maximaal 7500 woorden van jouw manuscript.
Meer informatiehier 

Et Ille - middeleeuwse schrijfwedstrijd

Godijn Publishing organiseert voor de vijfde keer een middeleeuwse verhalenbundel n.a.v. een schrijfwedstrijd. Deze edite slaat GP weer de handen ineen met Beleef de Geschiedenis. Samen organiseren zij de middeleeuwse verhalenwedstrijd, Met als titel, ondertitel en thema:  Et ille, Hij en zij "Over mannen versus de vrouwen in de middeleeuwen"

Wie: Godijn Publishing i.s.m. Beleef de Geschiedenis
Deadline: 17 juni 2019
Winnen: Prijzenpakket
Meer informatie: hier 

Stadsgedichtenwedstrijd 2019

Ter gelegenheid van de 15e Nationale Stadsdichtersdag in Lelystad organiseert Stichting Poëtikos (organisator van de Nationale Stadsdichtersdag in Lelystad) in samenwerking met uitgeverij Kontrast te Oosterbeek de 8e Stadsgedichtenwedstrijd in successie. Je bent van harte uitgenodigd met je niet eerder gepubliceerde Stadsgedicht(en) aan deze wedstrijd deel te nemen. De sluitingsdatum is 24 juni 2019.

Wie: Stichting Poëtikos
Deadline: 24 juni 2019
Winnen: Win 500 euro en/of publicatie in de Stadsdichtersbundel 2019! ✒
Meer informatiehier 

Bron foto: pixabay