Afbeelding

Bron Unsplash

De leukste schrijfwedstrijden van september en oktober

Aan schrijfwedstrijden is nooit een tekort. Wij hebben de leukste schrijfwedstrijden met deadlines in september en oktober op een rijtje gezet.


Schrijfwedstrijd Water en Dorst

De Schrijfschool (Rotterdam) en KADE40 (Vlaardingen) organiseren samen de tofste schrijfwedstrijd deze zomer. Thema: Water & Dorst. Schrijf een kort verhaal, gedicht of spoken word-tekst van max. 1000 woorden. De schrijfwedstrijd is onderdeel van Festival Schrijfdorst. De zeven beste inzendingen worden gepubliceerd in de bundel Water & Dorst.
Hoofdprijs: een schrijfcursus naar keuze bij De Schrijfschool in Rotterdam.

Deadline: 13 september 2019
Winnen: de zeven beste inzendingen worden gepubliceerd in de bundel Water & Dorst.
Hoofdprijs: een schrijfcursus naar keuze bij De Schrijfschool in Rotterdam.
Meer informatieDeschrijfschool.com


Poëziewedstrijd Tevoorschijn

Schrijf een of twee gedichten voor het in oktober te houden symposium over twee kunstwerken in de Domkerk te Utrecht. Het ene kunstwerk gaat over Margaretha van Antiochië en het andere over St. Anna-te-Drieën. Honderd jaar geleden werden deze kunstwerken herontdekt en de Domkerk wil hier nu extra aandacht aan besteden.
De winnaars ontvangen een cadeaubon, die zij kunnen besteden in de Domshop. Ook mogen zij hun gedichten voordragen op een symposium over de kunstwerken op zondagmiddag 13 oktober 2019 in de Domkerk.

Deadline: 22 september 2019
Winnen: de winnaars ontvangen een cadeaubon voor de Domshop en mogen hun gedichten voordragen op een symposium in de Domkerk.
Meer informatieDomkerk.nl

De Raadselachtige Roos

Zoals elk jaar nodigt Literair Café Venray en de organisatie van De Roos , alle amateur-dichters en -prozaïsten in Nederland en Nederlandstalig België uit om deel te nemen aan de inmiddels alweer 27ste editie van de schrijfwedstrijd 'De Raadselige Roos'. Dit jaar is gekozen voor het thema 'bevrijd', dat centraal staat in en het verplichte thema is voor alle inzendingen, zowel poëzie als proza. Een gedicht moet uit minimaal 50 tot maximaal 150 woorden bestaan; een prozaverhaal uit minimaal 500 tot maximaal 1500 woorden.

Deadline: 30 september 2019
Winnen: voor de beide eersteprijswinnaars in de categorie poëzie en proza en de winnaar van De Rooje Roos-prijs, zijn er een mooie trofee, het juryrapport en een boekenbon van € 30,- . Voor de tweede en derde prijswinnaars in de beide categorieën zijn er het juryrapport en een boekenbon van respectievelijk € 25,- en € 20,-
Meer informatieliteraircafevenray.nl

Rob de Vos-prijs 2019 Poëzie

De Meander Dichtersprijs is ter ere van de geestelijke vader van Meander, Rob de Vos omgedoopt tot de Rob de Vos-prijs. Tot 15 oktober 2019 mag iedere deelnemer één gedicht inzenden dat geïnspireerd is op dit thema:
''Achter de ogen scheen een zomermaand
het middenrif liep vol zacht avondlicht''

Er zijn leuke prijzen te winnen en de winnaar krijgt daarnaast een kunstwerk.

Deadline: 14 oktober 2019
Winnen: leuke prijzen en een kunstwerk
Meer informatiemeandermagazine.nl

Badboek

Badboek brengt je verhalen voor in bad. Op 100% waterbestendig papier. Voor de lancering van het eerste Badboek stelde Saskia Noort, Bergenees en koningin van de thriller, speciaal een spannend verhaal beschikbaar. Als startsein voor een schrijfwedstrijd. Het thema van dit jaar is de thriller. Het uiteindelijke verhaal dat in een Badboek uitgewerkt wordt mag maximaal 10.000 woorden bevatten. Van het winnende verhaal worden maximaal 1.500 Badboeken gedrukt.

Deadline: 21 oktober
Winnen: de winnaar krijgt een verblijf als schrijver in het Blooming hotel in Bergen, ter waarde van €5000. Daarnaast worden van het winnende verhaal maximaal 1.500 Badboeken gedrukt.
Meer informatiebadboek.nl

...en als laatste de Herfstschrijfwedstrijd van Schrijven Magazine. We gebruiken de Schrijven Magazine Schrijfdag op 15 september als opwarmer voor een nieuw schrijfjaar vol activiteiten. Houd de site in september goed in de gaten, want dan maken we meer bekend over de aankomende schrijfwedstrijd van Schrijven Magazine!

Beeld Unsplash